ilgai negesta tepalo lempute

Pradėjo redkon, Gruodis 12, 2008, 22:23:53 PM

« ankstesnis - sekantis »

redkon

Sveiki,
Gal kas buvote susidure su tokia situacija, kai uzvedus varikli apie 5-8
sekendes negesta tepalo lempute, toliau veikiant varikliui lempute
neuzsidega. Sis reiskinys buna kai variklis buna neveikes ilgesni laiko
intervala (valanda ir ilgiau), uzgesus lemputei ir uzgesinus varikli bei po to vel uzvedus lempute gesta uzvedimo metu. Sis reiskinys panasus i ta, kuris buna iskart po tepelo keitimo pirma karta uzvedant varikli, kai tepalo lempute neuzgesta kol sistema uzsipildo tepalu, taciau vyksta kiekviena karta, jei variklis nedirbo ilgesni laiko tarpa.
Kur cia galetu buti problema?
auto toyota avensis d4-d 2001 m.

Is anksto aciu uz pasiulymus

NNZ

man buvo tokia pat problema, terekejo tepalo filtra pakeist i geresni ir viskas. Kaip papasokojo filtras gali but su broku ir nelaikyt tepalo spaudimo.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

kaktusas

Kažkas panašaus buvo man pasirodę, bet ten kažkaip lygtai jau ir tepalai buvo laikas keist, tai pakeitus jau viskas normalizavosi, lampečka neužsidegdavo. :) tai ir nesupratau, kas ir kame :)

zydrunasv

ir man dega saltam apie 3-4 sekundes.nors ir pakeiciau tepala vistiek taspats.o koki tepala pilat?

NNZ

siaip sintetika arba pusiau sitntetika pilam.

redkon

Pakeiciau tepala ir tepalo filtra, uzdejau originalu toyota tepalo filtra,
taciau situacija nepasikeite, tepalo spaudimo lempute uzvedus varikli
negesta apie 3-5 sekundes, jei variklis neveike kokia valanda ar daugiau.
Kur dar ieskoti problemos sprendimo? Gal patikrinti teplo paemimo vamzdeli karteryje, gal pamatuoti tepalo spaudima?
Ar butu kokiu pasiulymu?

valdasw

turiu Toyota Picnic 2,0l benzinas (3s-fe).lemputė užgesta po 3-jų sekundžių.keičiau tepalus ,filtrus kelių firmų ,bet viskas liko tas pats.pradėjau domėtis šiuo klausimu,skaičiau daug forumų.klausinėjau meistrų ir tik pas rusus radau nemažai info.pasirodo šie varikliukai turi tokią savybę ir nieko nepakeisi,todėl jaudintis manau nereikia nors aišku kažkaip nemalonu kai dega tepalo lemputė:o

NNZ

valdasw

Taip,kada panaršiau po Toytininkų forumus ir aš supratau,kad tai lyg ir nėra problema,bet iš pradžių ši deganti lemputė mane gerokai išgasdino,nes iki tol turėtuose ,,vokiečiuose", ,,prancūzuose"(bud oni proklety:() lemputė užgesdavo dar sukant starterį:|

redkon

Sveiki, ačiū visiems už mintis ir pasiūlymus. Neseniai pamatavau tepalo spaudimą, rezultatai: prie laisvų apsukų 2,2 at, prie 4500 - 5.2at. Spaudimas normos ribose, taigi ko gero teks susitaikyti su tuo 2-4 sekundžių intervalu, nes daugiau nenumanau ką daryti, o ardyti variklį ir kažko ieškoti nesinori. Na gal galima įtarti, kad tepalo siurblys padilęs, tačiau kol tepalo spaudimas toks nesinori jo keisti.

Saulius SSS

gal but atbulinis voztuvas nepakankamai uzlaiko tepala.ir per ilgesni laika tepalas sistemoje nuseda.kol sukyla spaudimas dega lempute.manyciau yra taip
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

zally

Po tepalu ir filtro keitimu Toyotos servisai visada atlieka auto kompiuterio klaidu valyma, t.y. atlieka RESETa.Siuo atveju kompas prisitaiko prie nauju eksploatacijos parametru.Darant paciam ,paprasciausiai atjunk akuma ir palaikyk taip 15 min. Po to prijunk ir uzvesk varikli. Jei tavo aprasytas reiskinys nera konstrukcijos ypatybe-RESET turetu padet.
Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

laizekas

Akumo atjungineti, tikrai neverta, pas mane irgi lygiai tas pats, kazkiek atsala variklis arba salta kuri, lempute ilgiau dega,dar cia pastebejau, kai tepalus ateina laikas keisti, tai ilgiau pradeda degti, aisku gasdina kartais, bet nekreipiu demesio, o del akumo atjunginejimo neverta, nes ziema teko pora kartu akuma isimti nakciai, tai nieko nepasikeite.
Avensis I D4D 81kw - darbinis žirgas
Avensis II D4D 85kw - šaldytuvas

Henris

Pas mane padega lempute apie 1-2 sek. Irgi buvau persigandes, bet pas mane padega, kai masina buna uzgesinta koki pusvalandi, jei ilgiau tarkim kokias dvi valandas uzgesta iskart uzvedus.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

zydrunasv

sita problema issprenziau su geru tepalo filtru:)