ilgai negesta tepalo lempute

Pradėjo redkon, Gruodis 12, 2008, 22:23:53 PM

« ankstesnis - sekantis »

Henris

Tai va buvau uzsokes pas meistra, del tos lempeckos. Sako, jei padega ilgiau uzvedus kai variklis nera visiskai atsales (kaip pas mane), sake gali buti del paprasto dalyko. Tepalas kol variklis nera atsales, ner nubeges visas i karteri lieka jo ant visokiu sieneliu, ir prie daviklio taip pat, kai uzkuri motora, kol pumpuojamas tepalas, nuvalo ta sluoksni kuris nebuvo nubeges nuo daviklio, del to ir nemato sukeliamo spaudimo, paskui per kelias sekundes kitas tepalo sluoksnis nuima plievele ir viskas ciotkai. Dar vienas patarimas is jo buvo vasara naudoti didesnes klampos tepala pvz 5w40, o ziemos sezonu palikti 5w30.
Daba, del tepalo valgymo, kaip ir minejau castroli man eme labiau, o Mobilo sanaudos mazesnes, taip tai tiesa, kad nuo gamintojo priklauso, kokie priedai pilami ir t.t. Sako susipiltum koki tarkim MOTEC is degalines, tai isvis gali ryti po 2l ant 10000km. Ir antras dalykas, net ir naujiem auto kurie turi turbinas, tepalo sanaudos (aisku sveiko proto) normalus dalykas, nes tas pats variklio tepalas ausina ir turba, ir ypac vazinejant ilgiau magistrale, gali tepalo sanaudos buti didesnes.
Na karteri nuimineciau nebent tada kai laikas keisti tepala ir ta setelei prasiplaut tuo paciu. Nes kazkaip manau nuemus karteri ir ji paskui uzdejus, geriau tuo paciu ir tepalus pasikeist ir filtra. O visa tai kainuoja nemazai, man vien tepalu pakeitimas su viskuo apie 300lt.
Juolab, kad ir pas kitus toyotininkus padega ta lempute uzvedus kartais ilgiau ir niekam vaziuojant ji neuzidege ir variklio neuzkale. Ta sietelei reiktu prasivalyt jauciu kai keisiu tepalus, o jei matysis kad variklyje ten jau nesveikai viskas suodziais apauge, tai tik tada manau vertetu judint fursunkes ir keisti tarpineles. Nes ten irgi yra pi..nios jauciu...
Del tu tarpineliu noreciau paklausti ir kitu, ar profilaktiskai jas keiciat???
Nes yra dar viena numone, kad kol ju nejudini, tai nieko joms nenutinka, o kai trauki fursunke lauk, tuo metu ji ir deformuojasi. Ar cia yra tiesos?? Nes siaip jei jos nejudini, kodel ji turetu prasprogt, gi varines yra, nei rudyja nei ka???
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

fennix

CitataHenris parašė:
Tepalas kol variklis nera atsales, ner nubeges visas i karteri lieka jo ant visokiu sieneliu, ir prie daviklio taip pat, kai uzkuri motora, kol pumpuojamas tepalas, nuvalo ta sluoksni kuris nebuvo nubeges nuo daviklio, del to ir nemato sukeliamo spaudimo, paskui per kelias sekundes kitas tepalo sluoksnis nuima plievele ir viskas ciotkai.

Slegio daviklis tai ne pieno riebumo daviklis, kuriam visokios pleveles itaka darytu. Taigi arba slegis yra, arba jo nera, jeigu nera- greiciausia tepalo pompos beda arba kazkur uzsikiso kazkas, priesingu atveju daviklis gryba pjauna arba pravodke... Nes pvz spyruoklines svarstykles paslakscius vandeniu( arba sudarius tepalo plevele) jos netycia neprades rodyt  kad  vietoj 80kg sveri 20...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

previs

pas mane ta pati liga,neuzgesta lempute is karto, bet tik karstam varikliui ir praejus valandai kazkur, gal trumpiau. Tai as itariu kad bus tepalo filtras blogos kokybes. nes as pameginau salta varikli uzkurti,kad slegis susidarytu ir isjungiau - tai po savaites vel pameginau, uzgeso lempute iskarto. reiskias pompa gera, o ikaites tepalas isbega lauk i karteri pro tepalo filtro voztuva. bent taip manau. Tepalas castrol magnatec 5w40.

dabar turiu orginala nusipirkes filtra, neapsisprendziu kokio klampumo tepalus ir kokios markes imti. manualas rekomenduoja 5w30,

ka manot apie Castrol Edge 5w40 turbo diesel?
Gal siaip kokiu pasiulymu turite, padekite apsispresti.aciu
Keturi ratai kūnui - du ratai sielai

Renis

O kiek ir kaip yra normalu su ta lempute tepalo spaudimo?
As pasikeiciau tepalus i 5w30, (pries tai pusiau sintetika supilta buvo),
ir atrodo kad dabar ji ilgiau dega. kazkas iki 3 sekundziu po uzvedimo ir tik tada uzgesta (anksciau arba neatkreipiau demesio arba iskart uzvedant uzgesdavo). Cia beda ar cia nekreipt demesio?
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

dtinas

is to kaparasei, tai reikalas tepaluos, manau. Varikliai musu jau padeveti, kuriu galu pilti ta 5w30?

AVENSIS D4D CHIP

Citataprevis parašė:
pas mane ta pati liga,neuzgesta lempute is karto, bet tik karstam varikliui ir praejus valandai kazkur, gal trumpiau. Tai as itariu kad bus tepalo filtras blogos kokybes. nes as pameginau salta varikli uzkurti,kad slegis susidarytu ir isjungiau - tai po savaites vel pameginau, uzgeso lempute iskarto. reiskias pompa gera, o ikaites tepalas isbega lauk i karteri pro tepalo filtro voztuva. bent taip manau. Tepalas castrol magnatec 5w40.

dabar turiu orginala nusipirkes filtra, neapsisprendziu kokio klampumo tepalus ir kokios markes imti. manualas rekomenduoja 5w30,

ka manot apie Castrol Edge 5w40 turbo diesel?
Gal siaip kokiu pasiulymu turite, padekite apsispresti.aciu
pilu elf exelium 5w40 neryja jo visai,na tik kaip vilnius-palanga buwo 200km/h tada nuede apie 5mm nuo maximumo,o nesmaugiant taip lygis ir stowi,pries tai turejau audi 2,5tdi tie patys tepalai taip pat nerijo nei lašo,beje lempute abejose gesta normaliai:)

Henris

Daba mane uzparino del kuro nutekejima i tepalus. Ar verta nuiminet dangteli ir pasikeisti tas tarpineles varines, nes cia radau dar viena posta, kuriam rase, kad ziema blogai kurdavosi (pas mane irgi ne is lengvuju) zvakes pakeistos, o pasirodo del butent tos tarpineles buvo zmogui, kad normaliai nesudegdavo kuras. Bet yra kitu postu, kuriu teigimu, pro tas tarpineles tipo kuras negali patekt i tepala, nes nera salycio su tepalo kanalais, dyzeliam fursunke eina tiesiai i cilindra. Tai tarkim jei pas mane kalta kokia tarpinele po purkstuku, tai pro ja gali eiti dyzelis i tepala ir nuo to uzsikisinet tepalo paemejas ar tai yra nesamone? Kas cia dyzeliu varikliu yra paskerdes?? Kaip ten yra is tikro?
Ir siaip pas mane tepalo nedaugeja, bet irgi kituose forumuose skaiciau, tai kai benzas eina i karteri, tai ant matuokles iskart matosi dvigubos normos...
Ne aisku apie tas ilgiau svieciancias tepalo lemputes kai domiesi ilgiau, kad kitiem paskui indeklus prasuka, del spaudimo nebuvimo, tai siurpas nueina per nugara, bet aisku jei nuemus karteti pravalysiu seteli paemejo ir po kiek laiko jis vel uzaugs dervom. Ir beje, tas tarpineles jei keist kiek suprantu yra reikalu, reik nusiimt dangteli, tada issitraukt purskalus, iskrapstyt prikepusias tarpineles, ir idomu po ju pakeitimo ar neprisidaryciau blogiau???
Ir beje ar tiesa, jeigu visgi dyzelio yra tepale, kad atidarius tepalo ipylimo kamsti turi jaustis dyzelio kvapas??

Renis

Citatadtinas parašė:
is to kaparasei, tai reikalas tepaluos, manau. Varikliai musu jau padeveti, kuriu galu pilti ta 5w30?

Nu maniau kaip ir sveikiau bus tai ir supyliau :] Kolega susipyle i dar daugiau pravaziavusia senesne corola 5w30 ir kaip ir liux viskas. Bent jau galvojau blogiau tikrai neturetu but. Na gal tu ir teisus kad reik klampesni jovaliuka susipilt, bet turbut ne pusiau sintetika. Ne 300000 km juk pravaziuota :]
O siaip realiai cia zala didele daroma su tuo keliu sekundziu degimu tepalo lempos? Ar man pult keist vel tepalus del to?

AVENSIS D4D CHIP

CitataHenris parašė:
Daba mane uzparino del kuro nutekejima i tepalus. Ar verta nuiminet dangteli ir pasikeisti tas tarpineles varines, nes cia radau dar viena posta, kuriam rase, kad ziema blogai kurdavosi (pas mane irgi ne is lengvuju) zvakes pakeistos, o pasirodo del butent tos tarpineles buvo zmogui, kad normaliai nesudegdavo kuras. Bet yra kitu postu, kuriu teigimu, pro tas tarpineles tipo kuras negali patekt i tepala, nes nera salycio su tepalo kanalais, dyzeliam fursunke eina tiesiai i cilindra. Tai tarkim jei pas mane kalta kokia tarpinele po purkstuku, tai pro ja gali eiti dyzelis i tepala ir nuo to uzsikisinet tepalo paemejas ar tai yra nesamone? Kas cia dyzeliu varikliu yra paskerdes?? Kaip ten yra is tikro?
Ir siaip pas mane tepalo nedaugeja, bet irgi kituose forumuose skaiciau, tai kai benzas eina i karteri, tai ant matuokles iskart matosi dvigubos normos...
kartojuosi:Dpradega tarpine po purskalais patenka suodžiai i tepala,ko pasekmeje kemšasi tepalo paemejes,gauna tepalo bada variklis,pradzioje uzlinksta turbina poto variklis

Renis

Nu, CHIP, sakyk, pas tave iskart sukant starteri uzgesta lempecka ta?
Be jokiu 1-2s pasvietimo?

AVENSIS D4D CHIP

CitataRenis parašė:
Nu, CHIP, sakyk, pas tave iskart sukant starteri uzgesta lempecka ta?
Be jokiu 1-2s pasvietimo?
na be uzlaikymu tai tikrai dega,na bet rytoj patikrinsiu is principo šalta ir šilta del idomumo;)

Henris

Gerai is kaip nustayt ar tikrai leidzia, ar tiesiog jas keisti profilaktiskai reikia, kas kazkiek k km?

AVENSIS D4D CHIP

CitataHenris parašė:
Gerai is kaip nustayt ar tikrai leidzia, ar tiesiog jas keisti profilaktiskai reikia, kas kazkiek k km?
dazniausiai isigijus auto jas keicia kartu su dirzu,bet tiem auto kur
budawo diagnozuojama kad jos leidzia tai 80-90% jos ir leizdawo

Henris

o kaip diagnozuoja, tik istruakus fursunkes? ar yra paprastesniu budu diagnostikai?

AVENSIS D4D CHIP

CitataHenris parašė:
o kaip diagnozuoja, tik istruakus fursunkes? ar yra paprastesniu budu diagnostikai?
na siaip realiai tik istraukus forsunke,bet ikaitinus varikli ir atidarius ipilimo kamsti girdisi caksejimas jei būna pramustos,bet nevisada