D4D variklio pasildymo problema

Pradėjo Vycka, Gruodis 17, 2008, 18:03:36 PM

« ankstesnis - sekantis »

rubilnikas

Turėjau kantrybės perskaityti beveik visus komentarus šioje temoje ir man iškylo klausimas dėl mano 2003 m. Toyota D4D 2,0 variklio pašildymo prieš užvedant. Kaip kažkas rašė šioje temoje, kuomet oras labai šaltas,  prieš užvedant variklį įjungus degimą kelis kartus pašildo pakaitinimo žvakes tuomet bando prasukt starterį. Vienas kolega, kuris daugelį metų važinėja su dizeliniais automobiliais pasakojo, jog negalima kelis kartus šildyti pakaitinimo žvakių neprasukus variklio, nes jos taip greit gali perdegti. Aiškino jog tokiu atveju jeigu neprasuki variklio jos neapipilamos kuru ir gali perdegti. Todėl po kiekvieno pašildymo rekomenduojama nors šiektiek prasukti starteri. Taigi norėčiau išgirsti Jūsų nuomone šiuo klausimu. Ar gerai yra kelis kartus pašildyti pakaitinimo žvakes neprasukus variklio? Ar tai nekenkia pakaitinimo žvakėms?

NNZ

na tavo draugo teisus istikruju, bet kai labai salta as tik 2 kartu pasildau ir tada suku dazniausiai to uztenka, bet cia tik tuo atveju kai <-15. Na tarikim jei akumas netoks jau ir geras tai tas starterio prasukimas gali but pirmas ir paskutinis.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

rubilnikas

kubilas

mano senutei uztenka pasildyti 1na syki,otavoji-dar jaunesne.taip,kad turi sukti po 1no pasildymo.o tavo biciulis turbut dar nuo senu laiku dyzelistas.as taip darydavau visom iki 00 metu isleistom esant did salciui.:D

NNZ

aga uztektu ir vieno pasildymo tik kad nevisada pasisildo pilnai kazkuri zvake prie pabaigos

vovka

man labai keista girdeti apie tos dvigubus ,trigubus zvakiu pasildinimus-kam to reikia?....zvakes aplamai sukurtos tam kad pasilditi ora degimo kameroje.oras sildomas tam kad greiciau uzilipnuotu kuras...pvz.carina e su 2.0d varikliu papildomai sildomas ir isiurbimo oras i varikli...pvz. kaikure fordai aplamai neturejo celindrose pakaitinima zvakiu ,je turejo tik isiurbimo oro 1 pakaitinimo zvakie ir  puikiai vesdovasi.... o jaigu jusu automobiliai uzsiveda tik jaigu jus sildot po2 ar netgipo3 kartus ,zmones KEISTI ZVAKES!!!!;)

MantasT

Pakeičiau žvakes ir jau šiandien prie -6 kuriasi kaip bite (anksciau spyriojosi) :) laukku didesniu salciu, kad isbandyciau prie zemesnio minuso

NNZ

CitataMatt parašė:
Pakeičiau žvakes ir jau šiandien prie -6 kuriasi kaip bite (anksciau spyriojosi) :) laukku didesniu salciu, kad isbandyciau prie zemesnio minuso

kur pirkai, kiek kainavo, kokios firmos, kur keiteis, kiek pakeitimas?

MantasT

NGK Y-351J. Kainavo 40lt. Dėl keitimo kainos - dar nzn, susitiksiu su meistru ir susitarsim. O kiek nebutu perdaug? Kokie tarifai yra?

MantasT

-18 C is ryto ir uzsikure be problemu :)  kuomet priesh zvakiu pakeitima -6 C ir jau spyriodavosi.  Gedimas rastas ir pashalintas. Happy drive !

audriukas777

pas mane yra eberspacher (avensis 2001m), buvau nuvykes i UAB Lieptas, meistras Saulius nustatė, kad procesorius sugedęs. naujas kainuoja 800 lt :) dėvėto nerandu. kaip manote, pataisytu protingas elektrikas, jeigu išimčiau? manau visos mikroschemos taisomos.

GALLANT

turiu pora smegenu nuo 3kW, jos netaisomos, nes uzlietos.

audriukas777

tada man reik suzinoti, koks pas mane.

robercius

Sveiki hebryte,
Noriu sugryzti prie sios temos. Apie stebuklinga mygtuka kuris yra kaireje puseje netoli vairo ir pazymetas bruksniukais i virsu. Taigi si ryta pabandziau juo pasinaudoti ir jokio efekto nepamaciau, po kokiu 5min pute vos vos drugna ora tai pagalvojau kokio velnio tas mygtukas jei pet toki laika masina jau pati buna pasilus be papildomu bajeriu :-) ijungus mygtuka apsukos padideja tai reiskiasi viskas veikia, tai kur dar kazkokiu slieku cia ieskoti?

saras654

Citata iš: robercius Įrašytas Lapkritis 29, 2014, 21:46:58 PM
Sveiki hebryte,
Noriu sugryzti prie sios temos. Apie stebuklinga mygtuka kuris yra kaireje puseje netoli vairo ir pazymetas bruksniukais i virsu. Taigi si ryta pabandziau juo pasinaudoti ir jokio efekto nepamaciau, po kokiu 5min pute vos vos drugna ora tai pagalvojau kokio velnio tas mygtukas jei pet toki laika masina jau pati buna pasilus be papildomu bajeriu :-) ijungus mygtuka apsukos padideja tai reiskiasi viskas veikia, tai kur dar kazkokiu slieku cia ieskoti?

Pas  mane tas pats galvoju reikia isbandyti kaip veikia tas mygtukas nes jau salciai atejo bet salonas uzsyla tokiu pat greiciu ar ijungus ta mygtuka ar ne