avensis 2008' 2,0 D4 modelis 1AZFSE

Pradėjo dainilandija, Rugsėjis 16, 2011, 13:41:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

Gincius

Teko su savo Avensiu daugiau pavažiuoti. Būta Klaipėdoje, laidotuvėse. Važiuota maršrutu Marijampolė-Kaunas- Klaipėda ir atgal pilnu ekipažu. Greitis 110 km/val, nes lynojo, rūkas. Dar 2 kartus suvažinėta Marijampolė-Kaunas ir atgal, pasimalta mieste. Viso nuvažiuota 868 km. Toj pačioj NESTE kolonėlėje supyliau 63 l benzino. Gavosi 7,25 l/100 km. Grįžtant už Kauno užsidegė raudona lemputė, bet rodyklė dar kaip ir nesėdo ant visiško dugno. Tiesiog nesinorėjo, kad susiurbtų viską nuo dugno. Rezultatais likau visai patenkintas, nes pastebėjau, kad panašios galios CAT-ai geria vidutiniškai ne ką mažiau dyzelio.:)
[mail][/mail]

AVENSIS D4D CHIP

CitataGincius parašė:
 Teko su savo Avensiu daugiau pavažiuoti. Būta Klaipėdoje, laidotuvėse. Važiuota maršrutu Marijampolė-Kaunas- Klaipėda ir atgal pilnu ekipažu. Greitis 110 km/val, nes lynojo, rūkas. Dar 2 kartus suvažinėta Marijampolė-Kaunas ir atgal, pasimalta mieste. Viso nuvažiuota 868 km. Toj pačioj NESTE kolonėlėje supyliau 63 l benzino. Gavosi 7,25 l/100 km. Grįžtant už Kauno užsidegė raudona lemputė, bet rodyklė dar kaip ir nesėdo ant visiško dugno. Tiesiog nesinorėjo, kad susiurbtų viską nuo dugno. Rezultatais likau visai patenkintas, nes pastebėjau, kad panašios galios CAT-ai geria vidutiniškai ne ką mažiau dyzelio.:)
na jo gavosi neblogai:)tik va padidinus greiti iki 140-150 tavosios sanaudos isgaruos ir bus palei 10-12ltr o D-CAT bus 8-9ltr;)

dtinas

jei vaziuoju 110 mano cat'as geria apie 6 litrus. Kazkada buvau i kelione islekes vidutinis greitis buvo apie 170 km/h (vaziuota 160 - 210 km/h greiciu) kuro paeme 9,3 l/100km (apskaiciuota pilant pilna baka). Su benzu net nera ka lygint ;)

Liutukas

Mano D-Cat iki 110 km/h laisvai telpa i 6 l. nors ir pilnai pakrautas. O mieste apie 8,2 l. Dar priklausomai, kas kokio didzio ratus uzsidejes. Mieste R17 vis tiek savo pasiima.

kajima

Mano Avensis irgi 2.0 d4 1AZFSE (automatas) misriu rezimu 10L srebia dabar , niekaip negaliu sumazinti sanaudas , aisku cia su rytiniais pasyldimais apie 5-7 min. Ziema jauciu bus kokiu 12-14 L/100km. Aisku daug kas priklauso nuo vaziavimo styliaus , bet tikrai nesu lenktyninkas. D-cat tikrai turi ryti maziau

AVENSIS D4D CHIP

CitataGincius parašė:
beje kaip i 55ltr baka 63 ltr sulišai?

Gincius

Kad padidinus greitį benzininės sąnaudos išaugs žymiai labiau negu CAT-o, tiesa. Važiuodamas lygia vieta vasarą autopilotu užfiksavau 170 km greitį. Kompas rodė 15-16 l momentines sąnaudas.
Norėjau pasakyti, kad ir benzininio Avensio neskraidant nereikia bijoti. Juo labiau, kad atpuola smagračių, DPF, galvos tarpinių, purkštukų ir kitos modernių dyzelių problemos. Jų sprendimas nepigus + kainuoja laiko ir nervų. Be to benzininių ridos dažniausiai  būna gerokai mažesnės.
Kai dėl automato sąnaudų, tai jos visada didesnės. Be to D4 automatas tik 4 pavarų. O man labai trūksta 6. Todėl 10 l mišrios sąnaudos su pašildymais visai padorios. Þiemą tikrai bus 2-3 l daugiau.
Realiai pats supyliau 63 l. Patikrinta. Iš kur traukiat tuos 55 l, tikrai nesuprantu. Visi manualai rašo, kad Avensis II kuro bako talpa 60 l. + visos mašinos turi didesnį ar mažesnį rezervą, apie 10% bako talpos. Pas mane sedanas. Nesiginčysiu dėl karavanų.
[mail][/mail]