aušinimo skyscio keitimas

Pradėjo blogaz, Spalis 09, 2011, 22:44:09 PM

« ankstesnis - sekantis »

blogaz

Gal kas keitetes pas avensi 2004 m. aušinimo skysti? Sudetinga labai? Kiek litru reikia? Reika ten kazka nuorinti ar pati nusiorina? Kur isleidimo taskas?
Sorry jei visiems cia viskas aisku - pas mane manualai olandiski :)

sauliniz

man irgi tas aktualu, laukiam atsakymu :)

sauliniz

radau internete kad radiatoriaus apacioje, kaireje puseje yra nuleidimo taskas. O kiek telpa tai neaisku.

ketvirtasis

Pilasi to skystimėlio nemažai, nusileidžia senasis apačioje [sauliniz] teisingai pastebėjo. Bet nusiorina velnias žino kaip, teko man pašalti kolei viskas atsistojo į savo vietas. Bet šiltas oras pradėjo pūsti kai kilau į gan statų kalną.

MindeJ

Ka radau manuale :

2. ADD ENGINE COOLANT
(a ) Loosen air bleed valve A.
(b ) Fill the cooling system with coolant up to line B.
Capacity:
With heater: 7.6 liters (8.0 US qts, 6.7 lmp. qts)
Without heater: 7.4 liters (7.8 US qts, 6.5 lmp. qts)
HINT:
 Use of improper coolants may damage engine cooling
system.
 Use "Toyota Long Life Coolant" or equivalent and mix it
with plain water according to the manufacturer's instruction.
 Using of coolant which includes more than 50 % (freezing
protection down to –35C (–31F)) or 60 % (freezing
protection down to –50C (–58F)) of ethylene–glycol is
recommended but not more than 70 %.
(c ) Tighten the air bleed valve securely.
(d ) Install the radiator cap securely.
(e ) Warm up the engine.
HINT:
Warm up the engine with the speed of 2,000 rpm or more and
keep the warm–up until the thermostat has open and the radiator
reservoir has become hot.
(f ) Run the engine intermittently for 5 seconds at 3,000 rpm
and for 45 seconds at idle.
(g ) Do the above operation for 7 minutes or more.
(h ) After the engine has become cold, check that the coolant
level is between LOW and FULL lines.

ketvirtasis

Kas čia per blia, blia, blia. Kažkokia tai čiukčiu kalba parašyta, suprasti neina:@

MindeJ

Atsidarius kapota yra lipdukas, kaip nuorinti ausinimo sistema. Prasau, gal dabar suprasit kas parasyta...

Arturas

O kodel butent norit keisti ta ausinimo skysti? pas mane masina taip pat is olandijos, ar ten bus koks mezesnio uzsalimo ipiltas?
Foto bus veliau :)

sauliniz

sian pasikeiciau ausinimo skysti. Uzvariau masina ant duobes, nuemiau apatine variklio apsauga vairuotojo puses, ir radau radiatoriaus kampe, apacioje, toki kaip kraneli (balta), ji atsukes isleidau sena ausinimo skysti. Isbebo apie 4l, nezinau ar visas isbego, bet bent puse tikrai jo pasikeite ir ziema neuzsals tikrai :) tada supyliau nauja nauja skysti, pyliau iki normos, pastovi ir kai jis subega vel dapili. uzkuriau masina, padirbo iki kol isilo masina ir tada dar dapyliau, karocia reikia sekti norma. P.S. tokviloj uz ausinimo skyscio keitima, su ju skysciu paprase 350lt, man viskas kainavo 25lt ir 40min laiko :)

blogaz

Dekui didelis Mindej. Gera isntrukcija ir suprantama kalba - butinai ateityje pasinaudosiu. O keisti norejau del to, kad masina buvo pastovejusi pas turginius, tai neaisku man buvo - gal serbentu kompoto pripyle :) Bet va uzsaukau cia pas pazistama dave matuokli, ikisau - tai parode kad iki 30 neuzsals. O kadangi skystis raudonas tipo D12 ar koks ten, ten man dar isspinduliavo, kad sito keisti kas pora metu net nereikia, nes nepraranda savo savybiu ir nesukelia korozijos. Tai jauciu dabar net nekeisiu.
Dabar bandziau pats kuro filtra pasikeisti. Galvojau kaip pas BMW atidarai kapota, ciumpi iskarto su rankom ir atsuki. Ka pamaciau, kad jis ten tarp visokiu zarneliu, vamzdeliu nugrustas, galvoju dar pasiskaitysiu ir pasiklausinesiu :)

Tuziukas

Citatasauliniz parašė:
sian pasikeiciau ausinimo skysti. Uzvariau masina ant duobes, nuemiau apatine variklio apsauga vairuotojo puses, ir radau radiatoriaus kampe, apacioje, toki kaip kraneli (balta), ji atsukes isleidau sena ausinimo skysti. Isbebo apie 4l, nezinau ar visas isbego, bet bent puse tikrai jo pasikeite ir ziema neuzsals tikrai :) tada supyliau nauja nauja skysti, pyliau iki normos, pastovi ir kai jis subega vel dapili. uzkuriau masina, padirbo iki kol isilo masina ir tada dar dapyliau, karocia reikia sekti norma. P.S. tokviloj uz ausinimo skyscio keitima, su ju skysciu paprase 350lt, man viskas kainavo 25lt ir 40min laiko :)

man atrodo is variklio galvos reikia dar isleisti.. bent jau bmw kai keiciau tai reikejo variklio sone esant varzta atsukti, is ten isbego vos ne antra tiek..kaip toyotoje nezinau..

Ralfas

reikia ir cia is galvos isleisti