Kuro sanaudos

Pradėjo sensejus, Lapkritis 19, 2011, 20:06:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

simsasas

bet gi esme vel ta pati viskas pagal masinos galimybes ir situacija :) aisku nereik kankint jei jauti kad negerai.

eceris

smaukt variklio ant zemu apsuku didesne pavara nepatarciau-varikliui tepimas reikalingas, tuo paciu ant didesniu apsuku suodziu filtro problemu butu maziau

arunaskeras

Citatasimsasas parašė:
bet gi esme vel ta pati viskas pagal masinos galimybes ir situacija :) aisku nereik kankint jei jauti kad negerai.
O pagal ka jaust,i kad negerai? As pvz. ziuriu i prietaisus ir ekspluatavimo instrukcijas.Ir ten randu, kad normalios variklio apsukos vaziuojant turi buti  2000 ir daugiau (priklausomai nuo modelio). Kaip ir visi zinom kad laisvos apsukos turi buti apie 800,o ne kokius 200.Tai kad butu normalu as penkta galiu jungti mazdaug prie 80, o sesta prie 110.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

simsasas

cia galima ilgai gincytis, reikia klaust specu, arba vadovautis logika ir tas kas rasoma. mano nuomone 2000 jau per daug, Jungti pavaras reikia ir rekomenduojama bendrai paemus visiems dyzeliniams auto apie 1,7 - 1,8. Bet 2 irgi nera blogai, esme eina apie kuro sanaudas.

katana7

Citatasimsasas parašė:
cia galima ilgai gincytis, reikia klaust specu, arba vadovautis logika ir tas kas rasoma. mano nuomone 2000 jau per daug, Jungti pavaras reikia ir rekomenduojama bendrai paemus visiems dyzeliniams auto apie 1,7 - 1,8. Bet 2 irgi nera blogai, esme eina apie kuro sanaudas.
Teko nemažai važinėti su Avensiu T27 2,0 93kW, jame jau gamintojo yra sumontuotas pavarų jungimo indikatorius (rodo kada reikia įjungti aukštesnę ar žemesnę pavarą), tai aukštesnę pavarą įjungti indikatorius užsidega nuo 2100-2600 aps/min. (priklausomai nuo variklio apkrovos) 5 pavarą maždaug prie 80 km/h, 6 prie 100 km/h.(važiuojant lygiu keliu).

Gmc

Apie tai ir kalba :)
Beje, as testavo su kuro sanaudom ir jei pvz vaziuosi 50km/h 3 begiu ir 4-u, tai 4 sanaudas rodo didesnes :)

kalava

Citatasimsasas parašė:

nu tai kaip tik kiek pastebejau, tai maziausias momentines sanaudas kompas rodo butent vaziuojant apie 2000 apsuku (gal net siek tiek > 2000).
O ir dinamika gaunasi gera, gerai i akseleratoriu reaguoja
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

nmeras

kaip kompai rodo jum su apskaiciuotom? daug meluoja? as apskaiciavau ir kompo parodymai sutapo, kazkaip net nesitiki :)

progys

Citatakalava parašė:
Citatasimsasas parašė:

nu tai kaip tik kiek pastebejau, tai maziausias momentines sanaudas kompas rodo butent vaziuojant apie 2000 apsuku (gal net siek tiek > 2000).
O ir dinamika gaunasi gera, gerai i akseleratoriu reaguoja

Aš ir pastebėjau jog kai apsukos 2000 - 2200 sanaudas mažiausias rodo.

arunaskeras

Kaip cia kazkas kalbejo pabandziau ir as pavaziuoti 50  penkta pavara lygiai 1000 apsuku. Gaila varikliuko butu taip smaugti:) Apie sanaudas nekalbu nes bijojau ilgiau vaziuoti, kad neuzgestu:)
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

AVENSIS D4D CHIP

atėjus minusinei temperatūrai pamatavau savasias kuro sanaudas:važiuojant tik mieste 6km i darba ir atgal gavosi 10ltr/100km ,sakyciau nera taip blogai;)

Renis

NU jo, analogiskai ir pas mane.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

AVENSIS D4D CHIP

kol minusas neatejo tai tilpdavau iki 8

vitiok

CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
As ir i darba 5 km pirmyn ir atgal varau,masinos nesildau kol gramdau langus,tai telpu daba i 8 L per salcius.

AVENSIS D4D CHIP

Citatavitiok parašė:
CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
As ir i darba 5 km pirmyn ir atgal varau,masinos nesildau kol gramdau langus,tai telpu daba i 8 L per salcius.
kaip d-cat tai visai nieko sanaudos:)