Kuro sanaudos

Pradėjo sensejus, Lapkritis 19, 2011, 20:06:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

MindaugasB

Netyčiom browsindamas radau visai informatyvų straipsniuką su grafikais apie kuro sąnaudų testus.

http://www.radiocool.lt/kaip-imatuojamos-automobiliu-gamintoju-nurodomos-kuro-sanaudos/
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

S_Kulikauskas

Nu principe, jai tikrai taip matuoja tai pasistengus galima isgauti ir geresnius rezultatus nei gamykliniai :) , nors man kaskaip dar nepavyko :) .

katana7

CitataS_Kulikauskas parašė:
Nu principe, jai tikrai taip matuoja tai pasistengus galima isgauti ir geresnius rezultatus nei gamykliniai :) , nors man kaskaip dar nepavyko :) .
kiek teko važinėti su įvairiais automobiliais (tiek naujais, tiek senais), tai nė karto nepavyko sunaudoti mažiau nei gamintojas nurodo.

saulens

o koks yra ekonomiskiausias greitis corolla verso 2.0?
:o

MindaugasB

ekonomiškiausias? mmmm.... sakyčiau lygiai 0 km/h
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

S_Kulikauskas

CitataMindaugasB parašė:
ekonomiškiausias? mmmm.... sakyčiau lygiai 0 km/h

:D Jai su uzvestu varikliu tai tikrai ne :). Man asmeniskai pavyko pasiekti 4,5L realias (ne kompo) sanaudas vaziuojant 95-105 penta pavara, anot gamintojo trasos sanaudos 3,8 galetu buti, tai cia tikriausiai su salyga jai visa laika i pakalne vaziuotum :) .

valdasantonis

Citatasaulens parašė:
o koks yra ekonomiskiausias greitis corolla verso 2.0?
:o
Iki 110km/h, bent pas mane taip.

horn

Pas mane ne avensis, parašysiu savo. Kiek teko matuoti, ekonomiškiausiai gaunasi važiuojant kažkur 80km/h-6,8L, ties 90 apie 7,2L, ties 100-7,8L, 110-9L, 130-11,5L (pagal GPS). Kiek atkreipiau dėmesį į ekoralius, ten būna nuo 60 iki 70 greitis.

MindaugasB

O kiek tuomet kuro sudega uzvestu varikliu stovint vietoje? Aisku isjungus kondiskes, langu sildymus ir kitus navarotus. Ir matuoja tuomet per valanda kaip traktoriuose?

MnDs

CitataMindaugasB parašė:
O kiek tuomet kuro sudega uzvestu varikliu stovint vietoje? Aisku isjungus kondiskes, langu sildymus ir kitus navarotus. Ir matuoja tuomet per valanda kaip traktoriuose?
automobilis yra sukurtas tam kad suktu kilometrus o ne vietoje stovetu :D

Bemsas

CitataMindaugasB parašė:

Kai masina dirba laisva eiga, kuras skaiciojamas valandom, nes juk masina nevaziuoja. O ima kazkur 0.6L/val kai viskas isjungta. Kai ijungta viskas - 1.2L/val

MindaugasB

Ne tiek ir daug, nenubiednesiu ryte pasildydamas :)

horn

neparašė, kad žiemą >2Ltr/val ;)

MindaugasB

Jeigu uzvedu vasara apsukos buna apie 800. Uzvedu ziema, 2-4 min buna 1000-1200, poto irgi nukrenta iki 800. Tai nuo metu laiko suvartojimas priklauso?

Bemsas

O webasta ima iki 0.2L/val :) ir uzkuri jau silta masina.