Kuro kokybė

Pradėjo DSD, Gruodis 10, 2011, 19:20:05 PM

« ankstesnis - sekantis »

mega

tai gal jau pilk bent per tinkliuką? važiuoja t25 avensis ant baltarusiško dyzelio jau treti metai, niekur nieko, kartais biški įpila lietuviško praskiedimui ir tiek

DSD

Prasidėjus vasariniam kurui padariau šiokį tokį eksperimentą, nustatant su kuriuo kuru mano mašinėlė dirba geriausiai, mažiausiai tarška ir rezultatai tokie ( pradėsiu nuo geriausio):
1. Orlen VERVA
2. Þalias(tik nežinau kur piltas)
3-4 (panašiai dirbo) LANX ir Orlen standartinis
5. Statoil standartinis (kaip bebūtų keista:o)
6. Neste (kitaip ir nesitikėjau)

horn

Citatabemze parašė:
is patirties, statoile kuras brangesnis, bet geriausias. pries 7 metus, i mazda (1.3 varykliukas) pildavau benzina iš lukoil arba is statoil, rezultatas su 5litrais lukoilo nuvaziuodavau 80km, statoil -100-110km. Veliau turejau saab 2.2 tdi...pradejau piltis nestei. Su 40l nulekdavau 450-500km, statoil - 550-600km.
Bet tau ir sekasi, kuras iš mažeikių, o nuvažiuoji skirtingai :D Litru skirtumas gavosi, bet toks skirtumas gali gautis net nuo didesnio vėjo. Aš kiek kartų pyliausi skirtingose degalinėse, skirtumas tarp sąnaudų visada buvo 0.5-1L. Net jei pilu toje pačioje degalinėje kelis kartus iš eilės, kas kartą svyruoja iki 1L.

dtinas

su orlenu verva diesel ir man gaunasi geriausia ekonomija :)
bet geriausiai vaziuoja su vokisku kuru, jau net ir tas pats statoilas lenkijoj pila kura, su kuriuo masina ir geriau traukia ir maziau ima kuro..

CitataDSD parašė:
Prasidėjus vasariniam kurui padariau šiokį tokį eksperimentą, nustatant su kuriuo kuru mano mašinėlė dirba geriausiai, mažiausiai tarška ir rezultatai tokie ( pradėsiu nuo geriausio):
1. Orlen VERVA
2. Þalias(tik nežinau kur piltas)
3-4 (panašiai dirbo) LANX ir Orlen standartinis
5. Statoil standartinis (kaip bebūtų keista:o)
6. Neste (kitaip ir nesitikėjau)

valdasantonis

Citatahorn parašė:
Citatabemze parašė:
is patirties, statoile kuras brangesnis, bet geriausias. pries 7 metus, i mazda (1.3 varykliukas) pildavau benzina iš lukoil arba is statoil, rezultatas su 5litrais lukoilo nuvaziuodavau 80km, statoil -100-110km. Veliau turejau saab 2.2 tdi...pradejau piltis nestei. Su 40l nulekdavau 450-500km, statoil - 550-600km.
Bet tau ir sekasi, kuras iš mažeikių, o nuvažiuoji skirtingai :D Litru skirtumas gavosi, bet toks skirtumas gali gautis net nuo didesnio vėjo. Aš kiek kartų pyliausi skirtingose degalinėse, skirtumas tarp sąnaudų visada buvo 0.5-1L. Net jei pilu toje pačioje degalinėje kelis kartus iš eilės, kas kartą svyruoja iki 1L.
Kuras tai gal ir iš Mažeikių, bet kiekvienas degalinių tinklas pila (arba nepila) savo priedus, dėl to ir skiriasi nuvažiuotas atstumas.

bemze

as tik sakau is patirties. vejas, ne vejas, bet yra kaip yra. Koks pointas meluoti? sitie paskaiciavimai ne 1 ir ne 2 kartu uzsipylimo ir rezultatai tokie, kaip aprasiau.
O del baltarusisko, tai kaip pakeite 2 surblius, 3 jau laiko pusantru metu, tai jei vaziuoji ir tau atlaiko, lucky busteris esi, tikrai nuosirdziai linkiu ir toliau vazinet, bet man jau jokiu budu nebesisiulis nieks baltarusisko ar rusisko. Pazistamas "pasatinis", pats vezioja kura, sau maiso 40l lietuvisko, 20l baltaruskisko, nes kitaip sako, kad masina pradeda po kurio laiko byret.
o jei prie to pacio, ka manot apie zalia salera? verta pradet piltis? va, su ja patirties jokios neturiu

mega

važinėju ant jos ne aš, o uošvis, kuris pats sau ir atsiveža. Tai gal dėl to tiek laiko važiuoja be bėdų, kad š nesiveža? ;D

kaktusas

Čia irgi bais rimta, kai tuo pačiu tiek pat kainuojančiu kuru galima nuvažiuot tokius skirtingus atstumus (čia kaip suprantu taip yra nuolat nepriklausomai nuo važiavimo sąlygų)
Reikia turbūt pasirodyt servise, nes kiek važinėjau niekada nemačiau tokių apčiuopiamų skirtumų jei važiuojama panašiomis sąlygomis, tai gal kas negerai :)
Tiek LT, tiek BY, tiek UA užsipylus jokio apčiuopiamo skirtumo nesijaudavo...

UfO

Teko šią žiemą palėkt iki Austrijos, tad turėjau galimybę pavažiuoti lietuvišku, lenkišku, čekišku ir austrišku dyzeliu. LT pyliau neste, lenkijoje - statoil, čekijoje nepamenu :), austrijoje BP tinklo degalinėse. Čekijoje ir Austrijoje stengiausi pilti gold ar platinum klasės dyzelį (ale mandri priedai ir tt), bet kad ir kaip beskaičiuotum jokio apčiuopamo skirtumo neteko įžvelgt. Per visus pylimus 5,6l +- 0,2l.
Trumpiau - nepalaikau mito dėl itin geresnio kuro skirtingose degalinėse (neimant neaiškių "kaimo" degalinių).
Na šiukšlių kiekis gal ir gali skirtis ar pistoletų paklaida (va čia manau ir gaunasi didžiausias skirtumas).

S_Kulikauskas

As su dyzeliu neseniai vazineju ir piluosi visur kur pakliuva ir maniau, kad man tik vaidenasi kad su Orleano kuru kaskaip tyliau dirba.

mega

kodėl jūs Orleną vadinat Orleanu?

S_Kulikauskas

Graziau skamba :) , gerai pasitaisysiu .

kalava

na, uzsipyliau ir as siandie Verva Diesel Orlene su Norfos 15 ct nuolaida.

sakykit ka norit, bet purkstuku kalenimo beveik neliko!!!
as klausa nesiskundziu, subjektyvumo faktoriu atmetu.

kaip tai gali buti?? kas ten per priedai, kad taip itakoja variklio darba?

pries tai vasarini pyliau Statoil Diesel PLUS, irgi su priedais, bet is po zieminio "tarskejo" zymiai garsiau...
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Bemsas

Lukoile pyliau - tarskejo purkstukai, Neste uzpyliau nutylo.

Renis

Pyliau nestej - tarskejo, pyliau statoile - tarska, dabar reikes pabandyt verva kalavos isreklamuota :D
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw