Kokią alyvą (tepalus) pilti į Toyota Corolla variklį

Pradėjo rubilnikas, Sausis 10, 2009, 12:27:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

rubilnikas

Turiu 2003 m. Toyota Corolla universalas dizelinis variklis 2,0 D4D 66 kW. Galvoju jog reiktų pakeisti variklio alyvą (tepalus). Iškylo klausimas kokius tepalus pasirinkt tokiam varikliui: sintetinius, pusiaus sintetinius ? kokios firmos tepalai geriausiai tiktu šiam varikliui? Klausiau keliuise autoservisuose, tai rekomendavo gana skirtingai (vieni siulo W40 kiti 5W30
), bet niekas padoriai nepaaiškino kuom skiriasi (matyt nori prakišti tuos sau palankiausius tepalus). Idomu gal kas žinot kokius rekomenduoja gamintojas? Galbūt pasidalintumėt savo patirtim?

NNZ

gamintojas rekomenduoja 5w30 tai čia sintetika. Tik atreikp dėmesi, kad vienų sintetiniai gali būt prastesni nei kitų pusiau sintetiniai. Viskas remiasi į pinigų kiekį kurį gali išleisti tam. Tarkim aš pylliau 10w40 (pusiau sintetiniai Havoline extra), dabar įsipylęs 5w40 (havoline ultra) tai tarkim sunaudojimas tepalų nepasikeitė. Þiemai geriau sintetiniai.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

zally

Kai turėjau dyzelinį masiniuką su turbina. pyliau tik sintetinius tepalus skirtus dyz.varikliams - kiek atsimenu MOBIL 5W30
Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

guminis

Musu klimato salygom japonai megsta 5W30. Reiktu perziuret ka alyvu gamintojai siulo konkreciam modeliui, galima pvz. cia: http://www.nesteoil.com/default.asp?path=1,41,535,547,5597,7299
taciau reikia atkreipti demesi i klimato zona, kadangi dauguma musu auto atvyksta is pieciau esanciu Europos saliu, o ten kaip zinia kitokie klampiai naudojami ir irasomi i aptarnavimo zinynus

rubilnikas

Tai kiek žinau dabar mano Toyota Corolloj supilta Neste 10W40. Pasitikrinau saite kuri pasiule guminis pagal automobilio modeli. Tai tokiu kaip dabar pas mane jie nesiūlo. Siulo Neste City Pro LL 5W-30.  Ir kitus variantus su 15W-40, 10W-30, 15W-40. Idomu kas parašyta priežiūros žinyne? Gal kas turit tokį?
Tai kaip suprantu dabar man sekanti kartą (kuris bus maždaug po 2000 km) prieš keičiant tepalus į 5W-30 (sintetinius) reiks išplaut variklį?

kaktusas

Jei kiekvienas atskiroj temoj klaus to paties, tai nemazai tu temu prisirinks, o nauda kokia

Tepalai ir filtrai

guminis

pamirskit tuos variklio vidaus praplovimus, jei alyva ,,ne pelkiu dumblas'' JOKIU praplovimu NEREIKIA. Neste - normali alyva, isleidi sena, pili sviezia ir vaziuoji toliau. Kokia pasirinkti - sintetine, pusiau ar mineraline, cia tau sprest, pagal meile automobiliui arba pinigines stori....
Jei variklis uzterstas (alyva su kokiom nors priemaisom) pili nauja alyva ir pakeiti ja anksciau nei nurodo prieziuros zinynas tarkim po 1000, 3000 ar 5000 km kaip patogiau. Si procedura aktuali nupirkus nenauja masina kuomet nezinai kas joje supilta buvo.
Kiekviena NORMALAUS gamintojo alyva savo sudetyje turi plaunanciu varikli savybiu, kurios kartais padaro meskos paslauga jei varikliui paskutinioji ....

valdasw

dėl variklio plovimo tu visiškai teisus,teko matyti kaip vienam žmogeliui praplovus variklį šis užkalė.tik keičiant mineralinę (pusiau sintetinę) į sintetinę reikia gal kiek ilgiau palaukti kol išlašės kuo daugiau senos alyvos.Na ir ,teko girdėti,kad i senesnius motoriukus sintetinę irgi nelabai sveika pilti.Mano Picnicas prabėgęs 195000 tai kažkaip neišdrįsau pilti sintetikos ir supyliau pusiau.

guners

As i savo corolla v. pilu Neste standart 5W40(sintetika), jau 4 keitima, ir esu patenkintas.
Cia tokias isvadas padariau prisiskaites ivairios literaturos sia tema.
Viena tokia mintis patiko:"geriausias alyvas gamina didieji naftos produktu isgavejai". Gal ir yra racijos, juk visi kiti perka is ju produktus ir maiso.
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

rubilnikas

Mieli šios temos lankytojai labai dėkoju už pagalbą, komentarus ir atsakymus. Šiame forume radau tikrai daug naudingos informacijos. Dėl alyvos tinkančios mano 2003 Toyota Corolla 2.0 D4-D, 66 kW varikliui sužinojau štai ką:
KRON-OIL   (http://www.kroon-oil.com/en/)  siūlo:
Recommended product: Asyntho 5W30
Good alternatives: Emperol 10W40;
                           Torsynth Diesel 10W40.

CASTROL (http://olyslager-lubricants.nl/nordicstartpage/castrol/ret/Select.asp)  siūlo:
Magnatec 5W-40 C3;
Magnatec 10W-40 A3/B3;
GTX High Mileage 15W-40 A3/B3;

NESTEOIL  (http://www.nesteoil.com/default.asp?path=1,41,535,547,5597,7299) siūlo:
Neste City Pro LL 5W-30;
Neste Turbo Super 5W-30;
Neste Turbo LXE 15W-40;
Neste Turbo LXE 10W-30;
Neste Turbo S 15W-40;

Gamintojas atrodo rekomenduoja 5w-30 alyvą.
Taigi  kaip matote pasirinkimo ir alternatyvų čia labai daug ir skirtingų, bet argumentu mažai.
Taigi kas turit tokį pat automobilį lengvai galit pasinaudot mano surinkta info ir pasidaryt atitinkamas išvadas.
Kaip matote skirtingi alyvų gamintojai siūlo skirtingus variantus. Dėl siūlomų alyvų kainų kolkas dar nesidomėjau, bet žadu tai padaryti. Šios temos tikslas buvo išsirinkti optimaliausią kokybės ir kaino santykio atžvilgiu Toyota Corolla variklio alyvą. Taigi peržvelgęs visų jūsų pateiktą informaciją komentarus ir pasiūlymos, o taip pat pasidomėjus alyvos gamintojų pasiūlymais visdėlto linkstu prie 5W-30 alyvos. Manau ji šiam varikliui turėtų būti patikimiausia, bet tik ateitis ekeploatuojant šį automobilį parodys ar aš buvau teisus.

Vycka

Tai kad visi gamintojai rekomenduoja 5W(30/40), taip kad skirtumų nelabai ir yra :) Nebent yra didelis noras taupyti tepalo kokybės sąskaita. Man pvz užteko vien to, kad kuo mažesnis pirmas skaičius, tuo lengviau kuriasi variklis žiemą.

audrius

visos variklines alyvos turi kelis pararmetrus tai
klampa prie 15C
                  40C
                  100C
klampos indeksas
uzsidegimo taskas
ir BN
renakntis alyvas yra svarbiausi   tai klampos indeksas kuris kuo aukstesnis tuo geriau tai reiskia kad salta alyva nesutirsteja o karsta alyva nesuskysteja kas ir uztikrina optimalu tepima
BN dydis reiskia šarmo kieki alyvoje kuo didesnis sis parametras tuo alyva yra ilgaamziskesnet.y uztikrina variklio plovima
visos sintetines alyvos tiek vienu tiek kutu parametru gerokai lenkia pusiau sintetines alyvas.
Jusu ziniai pusiau sintetines alyvos yra ir 15w50 sintetines 10w50 ar 10w60 tai nuostabus vaistai pasidevejusiems varikliams tai po 200kkm , rinkdamiesi tokias alyvas tikrai prailginsite motoro gyvavimo laika nei pildami 5w30,
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

laurynui

As susipyliau  Q8 Formula Exel 5w40  gera kaina ir geri techniniai parametrai
Nieko
Nera
Neimanomo

modeliuka

aš susipyliau Xado 5W-40 city line. prieš tai buvo tokie, tai ramiai pravažiavau 17 tūkst. km. tepalo praktiškiai išvis papildyt kaip ir nereikėjo, gal kokį 0,3-0,4 l. iškarto pasikeitus nuo prieš tai buvusių kažkokių, jautėsi skirtumas - varikliukas traukė daug geriau. dabar turbūt jau pripratau.
Modeliuka

guners

del tepalu musu klimatinemis salygomis rekomenduojama:
1. Naujiems auto 5w30
2. Padevetiems 5w40
3. Stipriai padevetiems 5w50
Info radau mokslineje literaturoje.
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.