Užlūžo pakaitinimo žvakės. Sutaisyta.*

Pradėjo Toyminde, Sausis 17, 2012, 12:15:09 PM

« ankstesnis - sekantis »

Arturas

Pasidalinsiu savo skaudzia patirtimi. Neuzsikure masina, patikrinau zvakes, dvi is ju buvo nukepusios. Apsidziaugiau kad taip lengvai buvo rasta problema del neuzsikurimo. Nuvaziavau i auto parde, nusipirkau dvi zvakes, issirinkau denso firmos, mokejau uz viena po 70 lt su maza nuolaida.Nu ka issisukt issisuke, neatrode baisiai jos ten suodziais apsinesusios, nenuluzuzios... Suku as tas denso zvakes, ir kazkaip man jos iki galo neisisuka , pora milimetru matosi sriegio. Galvoju del tiek nieko baisaus, pavazinesiu ir jai kazkiek atsilaisvins dasuksiu. Nu ka atejo kita diena, bandau kurt masina uzsikure po ilgu pastangu, ir dar ismete kazkokia klaida skydelyje.  Pasidariau diagnostika , rase kad su zvakem kazkas negerai. Sakau patikrinsiu zvakes. Pasirodo tos  dvi naujos zvakes kur buvo isuktos kazkokia pievas su testeriu rodo. Bandau issukt jas lauk, bet deja netaip greitai. Viena zvake buvo nuluzus , kita nuluzus, bet teko pavargti nemazai kur ja istraukiaus. Tai teko istrukineti zvakes likucius. Padejo forume minetas zmogus is panevezio, istrauke jis man tas dvi zvakes likusius. Padare per maziau nei pora valandu. Klausiau jo kodel taip nutiko, sako pirma karta taip mato kad toi vietoi luztu, sako gal kokios kitokios zvakes buvo, gal tas kur ant pakaitinimo elemento kugis siektiek didesnis buvo. Tai vat ir zinok kame problema.  Pasikeiciau tas nuluzusias zvakes i bosh. Kitas dvi kur buvo geros irgi pakeiciau naujomis bosh, isisuko be problemu. Tas denso zvakes liginau, atrode taim pat, su slankamciu aisku nematavau.  Bet cia dar nepabaiga, pakeistos visos zvakes, bet auto dar neuzsiveda nuo ryto. Pasirodo nors ir pakaitinimo zvakiu lempute skydelyje dege ir atrode viskas puikiai, svakes neveike. Siektiek pasigilinus suradom kad nukepes saugiklis 80A.  Tokviloi saugiklis apie 50 lt, reikia uzsakineti, tai teko siektiek pataupyti , nuvaziuoti i elektros prekiu parde, nusipirkau uz 3 lt 80A saugikli ir is jo panaudoti tik jo kontakta, kad butu grinai 80A. Dabar auto kuriasi be problemu ir prie - 27 temp.  Ka dar isitikinau savo kailiu: Kai uzgesta zvakiu lempute zavkes vis dar kaista.Nuo raktelio pasukimo  suskaiciaom apie 15 sec. Tai vat stengiuosiu palaukti koki 15 sec ir tada kurti.  
Foto bus veliau :)

Modis

Vakar tikrinausi zvakes, 3 issisuko, viena nenori ir viskas, kaip ikalta, gal kas turit kontaktus meistro is panavezio? ir ta viena nedasisukusi iki galo, irgi matosi sriegio kazkiek, kodel taip pasidaro?kalti tie kas neprisuka iki galo, ar cia dar kas nors? zvakes pries metus visas bosch firmos nepigias nupirkau

Artūras Alytus

O tu pats jas keitei pries metus ar kazkas kitas ? O jeigu patikrinti su lempute o nesukti ?

Arturas

Kontaktai yra cia pamineti, paskaityk keleta lapu atgal.
Foto bus veliau :)

Modis

CitataArturas parašė:

maciau kad yra kontaktai, bet ten numeryje skaiciu per daug

Modis

Citataarturas1980 parašė:
O tu pats jas keitei pries metus ar kazkas kitas ? O jeigu patikrinti su lempute o nesukti ?
tai vat kad ne pats keiciau, tikrinau as zvake, priima zvake srove, bet kaip ir anksciau minejau ji palyginus su kitomis zvakemis nedasisukus  iki galo apie puse cm, matosi sriegis, ko nera su kitomis zvakemis, galvoju kad tai ir yra pagrindine problema, nes ji nedaejusi iki jai skirtos vietos ir neatlieka savo funkcijos

Artūras Alytus

Na dabar per situs salcius net nebandysiu kurti nes prie -12 sunkiai sunkiai uzsikuriau. Bet kai atsils kokia -5 bandysiu kurti ir ziuresiu kaip bus. Dar galvoju kad gali buti akumas kaltas , nes letokai suka. Privaziavo kitas dyzeliukas pakroveme mano akuma siek tiek tada is antro karto uzsikure. Nezinau gal tai tik sutapimas.

Venza

CitataModis parašė:
CitataArturas parašė:

maciau kad yra kontaktai, bet ten numeryje skaiciu per daug

Tel. 865088251 Rolandas,Panevezys
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Toyminde

Dar yra niuansas - keičiant žvakes reikia naudoti spec. tepalą (atrodo kaip vario pasta) - geriau kontaktuoja, neprikepa ir išsisuka kai to reikia.

Artūras Alytus

CitataToyminde parašė:
Dar yra niuansas - keičiant žvakes reikia naudoti spec. tepalą (atrodo kaip vario pasta) - geriau kontaktuoja, neprikepa ir išsisuka kai to reikia.

O ka naudoti norint atsukti ? Kad tikrai pelengvetu ? Ar wd prasiskverbs i sriegi zvakes ? Ar geriau siltesnis variklis ar saltesnis ?

egariukas1

CitataLinas112 parašė:
Man po dviejų metų eksploatavimo Bosh žvakių, dvi liko nulužusios. Šiandien pasiimu mašiną po galvos nuėmimo...
Tai palyginus NGK žvakes su Bosh, jos matosi kad nelabai gali užkepti ir neatsisukti. Nes boch galiukai tokie kaip čia išsireiškus kūginiai. Todėl dabar susukau NGK. Þiūrėsim :)
Kad bosho smailais galais,sendien buvau issukes patikrint,issisuko be problemu

Linas112

čia Boch, matosi toks kugiukas:

o čia NGK, biškuti kitaip :

Atsiprašau už nuotraukas, patingėjau paieškoti geriau :)

Artūras Alytus

Citataegariukas1 parašė:
CitataLinas112 parašė:
Man po dviejų metų eksploatavimo Bosh žvakių, dvi liko nulužusios. Šiandien pasiimu mašiną po galvos nuėmimo...
Tai palyginus NGK žvakes su Bosh, jos matosi kad nelabai gali užkepti ir neatsisukti. Nes boch galiukai tokie kaip čia išsireiškus kūginiai. Todėl dabar susukau NGK. Þiūrėsim :)
Kad bosho smailais galais,sendien buvau issukes patikrint,issisuko be problemu
Ar naudojai kazka issukimui palengvinti ? Kazin ar WD prasiskverbs i sriegi ? Geriau issukti esant siltam varikliui ar saltam ?

muncis

Kai as ieskojau man pasake, kad NGK negamina pakaitinimo zvakiu mano modeliui :(
D-4D 2200 cm³ (2ADFTV) | 136 AG | 2006m.

Linas112

Sunkumai prasidėjo nuo tada kai supratau, kad nulūžo pats galiukas, prie pat kūgio pradžios.