rudija avensis

Pradėjo Andriusa321, Vasaris 20, 2012, 12:02:04 PM

« ankstesnis - sekantis »

Andriusa321

sveiki, siandien bevalydamas sniego pusnis nuo masinos likau sokiruotas, kaip ant stogo pamaciau po visu salciu keteta parudavusiu demeliu (pries salcius dar masina ploviausi tai tikrai nebuvo ) o apziurejes atydziau tai ziuriu taskiukas ir aplink parudave dazai, net keliose vietose , tiksliai vieta butu kur pasibaigia priekinins stiklas ir prasideda stogas, (ant uzapvalinimo, pats stogo kampas),
tai va norejau pasiteirauti ar gal dar pas ka panasiai yra ar cia naujesniu masinu beda. butu tamsi masina gal ir nebuciau pastebejes. Gal ar cia prancuzijos zulikai kur stikla keite  1.5metu kazka pridirbo, turejau ir as vel nelaiminga atsitikima su stiklu ir planuoju keisti galvoju ar nereiktu ten su tom rudim kazka daryti, kad neisiplestu daugiau, baisu masinai tik trys metai o jau rudys lenda, juk cia ne opelis, o toyota :)

muncis

Pas mane irgi yra keli taskiukai, toje pacioje vietoje :/
D-4D 2200 cm³ (2ADFTV) | 136 AG | 2006m.

arytis

Kažkur kažkada esu girdėjęs, kad automobiliai iš Prancūzijos pradeda rūdyti nuo stogo dėl specifinio klimato. Þinoma, manau, tai priklauso ir nuo regiono, Prancūzija gi didelė. Bet kai mašinai 3 metai ir ne Opelis, tai kažkaip kestai tos rūdys atrodo, bet tikriausiai keistas priekinis stiklas buvo ir nelabai kokybiškai padarytas darbas.
O kas liečia remontą, tai bent jau tos vietos, kurios gauna daugiausiai druskos mūsų keliuose (arkos ir panašiai) sunkiai pasiduoda rūdžių naikinimui. Graži mašina išbūna iki pirmos žiemos, geriausiu atveju iki antros. Dėl stogo sunku ką patarti.

dainilandija

Sveiki, taip rudys prie stogo daznai toyotai matosi, ir abejoju ar tai stiklo problema, negi su pjuklais keicia ir pazeidzia dazus :)
Jei kas tuti patarimu kaip kovoti paklausyciau ir as nes ir man aktualu.

Andriusa321

Citatamuncis parašė:
tai kaip cia dabar yra kurgi toyotos 10 metu garantija kebului nuo rudziu :) o tai planuoji ka nors daryti? as galvoju jei ten kazka daryti reiktu ir jei nori kad normaliai butu tai reiktu visa stoga dazyti del tos vietos ar kaip ten?

muncis

CitataAndriusa321 parašė:
Citatamuncis parašė:
tai kaip cia dabar yra kurgi toyotos 10 metu garantija kebului nuo rudziu :) o tai planuoji ka nors daryti? as galvoju jei ten kazka daryti reiktu ir jei nori kad normaliai butu tai reiktu visa stoga dazyti del tos vietos ar kaip ten?

Dabar ka tik ploviau automobili, tai tokiu taskiuku (tik mazesniu) jau ir dureliu apacioje atsirado, nors pries ziema nebuvo. :o Kai labiau juos patrinu su kempine, tai jie siek tiek sumazeja, kazin ta vieta is vidaus irgi parudyjusi, ar cia grynai nuo lauko pradeda rudyti... Ir keisciausia tai, kad ta vieta visai nepazeista, grynai lygioje vietoje rudies taskiukas atsiranda :(

Aurimas

Pries ziema automobili reikia nupoliruoti ir nuvaskuoti, arba bent jau nuvaskuoti ir kebulas nerudis, dar yra specialaus vasko nuo drusku, 20 lt kainuoja. Dugna reikia padengti antikorozine danga, ypac arkas is vidaus, tureti papildomai antikorozines medziagos, kad pats galetum pateplioti arku vietas, kurias numusines akmenukai ir druska ziema.

O jau kur matosi rudys, reikia salinti, jos dar tikriausiai bus pavirsines, tad svitru nutrini iki blizgejimo ir uzdazai, pries tai rudziu suriseju praejas.  Aisku dabar jau geriau palaukt pavasario ar vasaros.

Kalapiziukaz

Pas mane irgi matosi rudeles prie stiklo ten kur dazai su akmenukais numusti, bet kazkaip nesuku galvos del to. Per kokius 5 metus kiauriai neprapus, o ilgiau su ta masina tikrai nevazinesiu. Pagalvokit ir jus kiek zadat masina eksplotuot ir ar verta kazka ten remontuot.

darius555

O cia tik pas avensius pasireiskia sis dalykas, ar ir pas kitus modelius? Kaip suprantu rudys virs priekinio stiklo ant stogo

muncis

CitataKalapiziukaz parašė:
Pas mane irgi matosi rudeles prie stiklo ten kur dazai su akmenukais numusti, bet kazkaip nesuku galvos del to. Per kokius 5 metus kiauriai neprapus, o ilgiau su ta masina tikrai nevazinesiu. Pagalvokit ir jus kiek zadat masina eksplotuot ir ar verta kazka ten remontuot.

As su savo automobiliu planuoju ne maziau 10 metu vazinet B), reikes pries sekancia ziema pasirupint antikorozine apsauga.

dzonas

s
Citataveiki, siandien bevalydamas sniego pusnis nuo masinos likau sokiruotas, kaip ant stogo pamaciau po visu salciu keteta parudavusiu demeliu (pries salcius dar masina ploviausi tai tikrai nebuvo ) o apziurejes atydziau tai ziuriu taskiukas ir aplink parudave dazai, net keliose vietose , tiksliai vieta butu kur pasibaigia priekinins stiklas ir prasideda stogas, (ant uzapvalinimo, pats stogo kampas),

As irgi buvau sokiruotas kai praeita vidurziemi nuvales sniega nuo stogo pamaciau rudeles palei stiklo perimetra. Bet zinau man rudeni keite priekini stikla. Pradejau dometis ar pas kitas taip nera, pasirodo ir pas kitas kurioms keite stikla ta pati beda. Tiesa nesu mates kaip keicia, bet itariu deda kokius tai stanokus ant auto kad idet stikla. Itvere stikla gal ir gerai, bet darbo kultura dabar ir matosi
15 metu su dyzeliu

Venza

Tikrai cia ne stiklo keitimo pasekme.Aisku gali pazeist dazus pjaunant stikla,bet pazeidimas dazu matytusi plika akim.Cia ta briauna gauna akmenuku vaziuojant ir atsiranda mikrotrukimai dazu,ko pasekoje pradeda skverbtis rudys.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Andriusa321

CitataVenza parašė:
 Tikrai cia ne stiklo keitimo pasekme.Aisku gali pazeist dazus pjaunant stikla,bet pazeidimas dazu matytusi plika akim.Cia ta briauna gauna akmenuku vaziuojant ir atsiranda mikrotrukimai dazu,ko pasekoje pradeda skverbtis rudys.
diskusija kaip manau vyksta, na gal tu ir teisus del tu akmenuku, variantas yra, bet is kitos puses gal tik nepatvirtinta hipoteze,  
bet ar gali kas paskyti, ka daryt? :) ar reiktu susimastyt apie ju salinima?

dzonas

CitataTikrai cia ne stiklo keitimo pasekme.

Auto pirkau rudeni, jokiu zymiu nebuvo, bet stiklas buvo stipriai trukes, todel liepiau pakeisti i originala netrukusi. OK pakeite. Niekur nevazinejau apart mieste, atejo ziema ir toliau vazinejau mieste. Snieginga praeita ziema buvo. Viduziemi per atodreki nuvaliau pagaliau stoga ir pamaciau.
Ne pirma auto, vazineju tais paciais keliais, tais paciais greiciais - to nebuvo. Garazo kaimyno avensiui - tas pats, sake atsirado po stiklo keitimo.

Sava patirtimi labiau tikiu, nei svetimu pamastymais...
15 metu su dyzeliu

darius555

O jums neatrodo, kad jau perdazytas masinas pirkote, jei kas emete turguj "ledines" ? Vieniems pazystamiems po 2-u ziemu visa MB CL sidabrini "isbere"