kuro filtras + generatoriaus gedimas

Pradėjo LTUaudrius, Balandis 16, 2012, 13:24:37 PM

« ankstesnis - sekantis »

kepure

2.0d4d 85kw turiu generatoriu po 150lt

robkez313

bleha as uz remonta 220 sumokejau :/ ir tai sake skriemulys i pabaiga reiktu ir ta keistu, butu dar +180

anjo

buvo ir man pries kokius 1.5 metu taip nutike,tai pirkau generatoriu uz 150lt,nors meistrai norejo ji tvarkyti:).Siaip uzdejimas jo nera lengvas,nes reik nuiimti pusasis:)

Donis7

Kaip supratau nusimato diodų tilto keitimas....ir pusašį teks imti?
Kuriasi be problemų. Apsukos nešokinėja ir nesukilusios, jokių pašalinių pastebėjimų. Tik važiuojant užsidegė ši lempučių kombinacija. Paskaitinėjus forumą, tai išvada viena - generatorius susirgo.

Kitą dieną, po apsilankymo autoservise..... Pakeista diodų plokštė, šepetėliai, laikiklis - 32 eu., už darbą - 48 eu., viso: 80 eu. Relė veikė gerai, be jokių įtarimų, nekeista. Variklis 2.2 D-Cat, pusašį teko išimti. Problema išspręsta.

vytska

Sveikas, pas mane tas pats buvo prieš metus gal, tik iš pradžių kol šitos lemputės nedegė, variklio apsukos ant laisvų laikydavosi  1000 aps/min (esant pilnai įšilusiam varikliui ir neveikiant nei pečiukui nei kondicionieriui) nors turėtų būti apie 800aps/min, nuvariau į Tokvilą ir sakau pažiūrėkit kame reikalas dėl apsukų, sako taip turi būti (lemputės tai jokios nedega), sakau - anksčiau taip nebuvo. Tada sako atvaryk po savaitės, ir kaip  tik po savaitės važiuojant į Tokvilą užsidegė tos lemputės, pasirodė kad generatorius kaltas. Tai matyt kai jau prie pabaigos buvo ir nepakankamai krovė tai kompas specialiai sukeldavo apsukas kad krovimas tipo geresnis būtų. Tai va - jei pas ką nors ne iš šio nei iš to apsukos laikysis per aukštos ant laisvų, tai gali būti, kad generatorius prie pabaigos. Gal kam pravers tokia patirtis.
vytska

Tadas25

Pas mane buvo taip pat. Uzsidege tepalo lygio, kuro filtre vandens, akumuliatoriaus nekrovimo lemputes. Buvo diodu tiltas nudeges remontas servise atsiejo 85e.

Donis7

Spėlionės pasitvirtino, bėda - diodų plokštė. Atnaujinta info aukščiau.

Tadas25

O kai iseme pusasi tepala i pavaru deze normalu supyle? Nes man buvo kad nedapyle nuvaziavau kur keicia tepalus ten dapyle 1.7l kai viso i deze pilasi 2.3l. Bet dapyle 75w 90 pasivazinejau kelias dienas ir pastebejau kad begiai kazkaip keistai jungiasi, pasiziurejau kataloge butent pagal mano variklio koda i deze pilasi tik SAE 75w GL4 be jokio 90. Tai siandien susipyliau kitus ryt leksiu ~500km ziuresiu kas darysis. 1l tepalo kaina 16e.

Donis7

Kas išbėgo, tą atgal supylė. Nieko papildomai nedapylinėjo ir nekeitė. Pavaros jungiasi kaip ir anksčiau, nieko keisto nepastebėjau.

Zaroliz

Donis7

Aš to neprašiau, o jie matyt nematė reikalo keisti. Nesenai buvo diskutuota apie greičių dėžės alyvos keitimą.

Tadas25

Jeigu pats nematei kaip supylė atgal ir kokį supylė, duočiau patarimą pasižiūrėt... nes man irgi sakė, kad supylė tai, kas išbėgo, pasirodo ne...

Donis7

Aš savo meistru pasitikiu. Visada pas jį savo auto remontuodavau ir niekada bėdų nebūdavo.

asnedaigas

filtro lempute + akumuliatoriaus lempute = diodu tiltas. sake dazna beda. Vilniuje automintis ima 128Eur uz sita darba. Vien uz darba sake 80Eur. Gana brangiai. Pigiau nebuvo kada ieskoti. O geriau - na del kokybes bus matyti eksploatuojant.

Popilas

Nu kainos kaip prie Euro :D , pas mane važiuojant naktį kartais šviesos sumirkcioja ( prigesta ir paskui pašviesėja , taip pat ir skydelis)  reikės nuvažiuoti pas meistrą, kad pazetu , dar kartais būna sustojus paspaudimu pedalą apsukos nukrenta ir vėl iki  ~~1,3 pakyla