Automatines sviesos

Pradėjo eduardasm, Balandis 30, 2012, 17:56:05 PM

« ankstesnis - sekantis »

eduardasm

Sveiki,
gal kas zino ar imanoma kaip nors automatizuoti sviesu isijungima/issijungima? Persedau i Toyota is Volvo, kur sviesos visada isijungdavo automatiskai, tai dabar tiesiog nuolatos pamirstu jas isijungti arba issijungti. Taip pat keista, kad palikus sviesas nera jokio perspejimo signalo, ar cia normalu, ar jis pas mane neveikia?

mmersass

'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

GALLANT

Dedi taimeri su NE555 mikroschema ir viskas.

dzx

pas mane nera autamatine bent signalas yra

arunaskeras

signalas turi buti kai atsidarai duris islipti
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Rober

Tai kad yra Corollose Verso ir automatinis šviesų išjungimas, ir perspėjimo signalas. Tik reikia šviesų jungiklį pasukti į tą padėt,į kurioje tai veikia.

eduardasm

Aciu visiems uz pagalba, reiskias pas mane kazkas ne taip - patikrinsiu saugiklius, nes ir salono apsvietimas neveikia. O kazkokios "auto" padeties ant sviesu perjunginejo as nepastebejau.

arunaskeras

CitataRober parašė:
Tai kad yra Corollose Verso ir automatinis šviesų išjungimas, ir perspėjimo signalas. Tik reikia šviesų jungiklį pasukti į tą padėt,į kurioje tai veikia.
O kokia cia padetis, kad isjungimas veiktu automatiskai?

eduardasm

Nusipirkau Lemonoj automatiniu sviesu rele su uzlaikymu, bet ten instrukcija kaip jungti prie raktelio, o pas mane elektrinis istatomas raktas. Ar buvot kas states su tokiu variantu ar galit kas pakomentuok kaip jungt?

Bemsas

Nuimi skydeli prietaisu, ten rasi +, kuris atsiranda ijungus degima.

arunaskeras

Citataeduardasm parašė:
Nusipirkau Lemonoj automatiniu sviesu rele su uzlaikymu, bet ten instrukcija kaip jungti prie raktelio, o pas mane elektrinis istatomas raktas. Ar buvot kas states su tokiu variantu ar galit kas pakomentuok kaip jungt?
As pas save taip pat is lemonos dejausi. Ta laida kur prie raktelio jungiasi paprasciausiai  susiradau  laida kur atsiranda pliusas kai  du kartus paspaudi  START mygtuka. Tik su tais laidais kur jungiasi prie sviesu jungtuko  yra sunkiau rasti ant jungtuko laidus nes ten eina minusiniai laidai. Jei labai reiktu paziuresiu atidares kokios spalvos, nes mintinai neatsimenu.

eduardasm

aciu, arunaskeras, jeigu nesunku, prie progos paziurek, gal iseis ir nuotrauka su telefonu padaryt.

Rober

Citataarunaskeras parašė:
Maniškėje šviesos išsijungia automatiškai, kai jungiklis pasuktas iki galo pagal laikrodžio rodyklę. Priešingu atveju šviesos lieka degti. Išbandyk ir pamatysi, tik nežinau ar čia visuose modeliuose taip.

arunaskeras

CitataRober parašė:
Citataarunaskeras parašė:
Maniškėje šviesos išsijungia automatiškai, kai jungiklis pasuktas iki galo pagal laikrodžio rodyklę. Priešingu atveju šviesos lieka degti. Išbandyk ir pamatysi, tik nežinau ar čia visuose modeliuose taip.
Tai cia kai jungiklis isjungtas bet turi buti imontuota rele

arunaskeras

Citataeduardasm parašė:
aciu, arunaskeras, jeigu nesunku, prie progos paziurek, gal iseis ir nuotrauka su telefonu padaryt.
Pas mane pajungta labai paprastai
 Reles laidai pagal chema NR 30 ir NR2 kurie ijungus degima susijungia turi buti pajungti vienas(pas mane juodas) prie violetinio laido baltoje fiskeje kuri iseina is sviesu jungtuko. (Tas laidas yra apatineje eileje) Kitas laidas NR2 kartu su laidu NR4 pajungti prie remo Pasmane baltas ir rudas laidai. O tas kur parodytas jungti prie raktelio pajungtas salio esancioje laidu pyneje i raudona laida kuris paspaudus START mygtukas turi pliusa Kitu reles laidu as siuo atveju nenaudojau.Ir del reles laidu spalvos, jos gali skirtis negu pas mane yra nes esu tokiu reliu dejas keleta ir maciau, kad spalvos buvo kitokios:)
http://imageshack.us/photo/my-images/4/dscf4049a.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/209/dscf4045a.jpg/
 Cia yra pati paptasciausia pajungimo chema ten galima prigalvoti dar ivairiu varijantu, bet man uztenka, kad sviesos tik isijungtu su uzdelsimu ir issijunktu.
 P.S. Jei pats nesi nieko panasaus dares geriau nepagailek keliu litu ir paprasyk elektriku, o jei viskas aisku tai sekmes:)