kuro sąnaudos

Pradėjo gisas, Birželis 02, 2012, 14:24:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

horn

Citatamega parašė:
meluoja visi spidikai, 6proc ir daugiau. Bet labai priklauso nuo ratų spindulio.
ne 6 proc, o stabiliai kelis km dameta.
Pagal internetą d4d 150ag 210 max, d-cat 220 max. Gali būti, kad netoli 240 važiuoja, nes kiek mačiau gyvai, toyotos visada daugiau įsibėgėja negu deklaruoja :|

mega

na, pežas oficialiai deklaruoja 6proc, su turėtom mašinom būdavo - kuo didesnis greitis, tuo didesnė paklaida. Čia, įvertinus gamintojo duomenis ir jūsų parodymus, daugiau nei akivaizdu, kad paklaida dideliu greičiu yra ne keli km ;]

mega

horn, o tai tu pagal ką sprendi, kad įsibėgėja daugiau?

AVENSIS D4D CHIP

Citatahorn parašė:
CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
beje kai spidometras rodo 240 tai realus greitis tikrai ne toks,gal kokie 210  ir yra:)
Būtent panašiai ir tikėjausi išgirsti. Gal ne 240 važiuoja, o 233-235, nes toyotiniai spidometrai nuo 3 km ir daugiau meluoja.
ne toyotiniai o visu auto yra paklaida,siaip pas mane ratai r17 su faceliftinio avensio padangu dydziu tai meluoja maziau na nebent taip navigacija telefone rode,berots nuo 160km/h paklaida buvo 6km/h

katana7

Visų auto spidometrai rodo didesnį greitį nei yra ištikrųjų (gamintojas specialiai taip daro), net su gamyklinių matmenų padangomis. Kuo didesnis greitis tuo didesnė paklaida, jei esant 60 km/h paklaida būna apie 1-2 km/h, tai prie 150 km/h jau apie 5-7 km/h ir visai nesvarbu ar tai Toyota, Honda, BMW ar VW.

simsasas

Gryztant prie kuro sanaudu, uzsipyles 55 litrus iki gurkliuko jau, nuvaziavau 890KM, 600km uzmiestis ir 290 mieste, vidurkis yra 4.6 dabar. Mano galva kompas nespeja padidinti vidurkio kai daugiau prasuki uzmiesty. Uzmiesty rode visada 4,4, bet realiai skaiciuojant gaunasi kad valgo 600km po 5,3 litro, o mieste tie 300km po 7,7 +/-, tai lygiai taip pat kaip gamintojo yra rasoma, Ir as vazinejau super duper taupei, leistinas greitis, ir pan... nelekiant prie sviesoforo kad ten sustoti ir laukti, o ramai matant s toli kad raudona dar :) :)

simsasas

gaunasi kad tikras vidurkis 6.1, tai kompai pjauna gryba 1,5 litro, kai vaziuoji taupei, mano nuomone tokia.

gisas

Citatasimsasas parašė:
gaunasi kad tikras vidurkis 6.1, tai kompai pjauna gryba 1,5 litro, kai vaziuoji taupei, mano nuomone tokia.
kompas "pjauna grybą" kiekvienam individualiai, vienam 0.3l kitam 2l trečiam rodo tiksliai, be to taupų vairavimą kievienas irgi supranta skirtingai :)
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Tuziukas

pjauna gryba nes tolygiu greiciu vaziuojant rodo 0, todel ir gaunasi blogai suskaiciuotas vidurkis

vitiok

CitataTuziukas parašė:
pjauna gryba nes tolygiu greiciu vaziuojant rodo 0, todel ir gaunasi blogai suskaiciuotas vidurkis
yes,ta ir reikejo irodyt :)
man vidurki rode 8,6 realiai isejo 7,7 200 km uzmiestis, 300 miestas,nesiardant,
Kiek piliau niekada nerodo gerai.Patikrinau ir imanoma su savo D catu i 6,5 itilpt po miesta,maziau niekaip jau :)

Renis

Viskas gerai su tom sanaudom ;) Man visada rodo sakyciau lygiai 1 litru maziau, kiek bepyliau, kiek bematavau visada budavo realios litru didesnes
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Renis

(Eksperimentas), vakar taupydamas pravaziavau nuo vilniaus (per miesta) iki Druskininku. Pavyko pasiekti toki average rezultata:

fotkinta jau druskininkuose:

Siaip yra pavyke kazkada ir 3,3 padaryt, bet cia ne esme..
O momentines rodo nuli (cia dar vaizuojant laisva eiga), nes maziausias momentinis rodmuo, kuri sugeba atvaizduot sito modelio kompas yra 3,3 (zemiau jau iskart nuli rodo).
Tai va, kadangi mano avensis praktiskai visada rodo vienu litru maziau, tai REALUS vidurkis turetu buti apie 4,5 l/100 km. Siaip, sakyciau, visai padoriai kaip 2,2 varikliui

Henris

Tikiuosi nebuvo vaziuota 6 pavara 85km/h :) Nes jei dar 6 pavara nori pasikelt greiti, tai to 6 begio gali greit nelikt :) Tada jau ne kuro snaudos bus galvoj :) Na bet tikiu, kad vaziuota buvo pasirenkant teisingas pavaras, nes kartais baisu ziuret, kaip kiti prievartauja dezes bandydami nuo 60km/h 5 pavara isibeget :)
Nes mane vat automatas ziauriai besina sitoj vietoj, jei mieste vaziuoji lygiu greiciu, tai jis isimeta prie 60km/h penkta begi. Bet aciu dievui, kad bent paspaudus gaza jis meta iskarto i trecia. Bet kartais diorgina tas lagas, kai jis snaudzia ant 5 ir nuo priklausomai kiek paspausi gaza jis uztrunka kokia 0.5 sekundes, kol sumasto kokia saiba imest, kad tolygiau pagreitetum. Butu mechanika butu super, bet kai ieskojau, tai sis modelis buvo tik su automatu....
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Renis

CitataHenris parašė:
Tikiuosi nebuvo vaziuota 6 pavara 85km/h :) Nes jei dar 6 pavara nori pasikelt greiti, tai to 6 begio gali greit nelikt :) Tada jau ne kuro snaudos bus galvoj :) Na bet tikiu, kad vaziuota buvo pasirenkant teisingas pavaras, nes kartais baisu ziuret, kaip kiti prievartauja dezes bandydami nuo 60km/h 5 pavara isibeget :)
Nes mane vat automatas ziauriai besina sitoj vietoj, jei mieste vaziuoji lygiu greiciu, tai jis isimeta prie 60km/h penkta begi. Bet aciu dievui, kad bent paspaudus gaza jis meta iskarto i trecia. Bet kartais diorgina tas lagas, kai jis snaudzia ant 5 ir nuo priklausomai kiek paspausi gaza jis uztrunka kokia 0.5 sekundes, kol sumasto kokia saiba imest, kad tolygiau pagreitetum. Butu mechanika butu super, bet kai ieskojau, tai sis modelis buvo tik su automatu....

Ne, cia buvo 5 pavara apie 85-90 km/h greitis ;] 5 panasiai ir jungiu nuo 80-85, nes kitaip jaucias kad sunku varikliui (tuo paciu ir dezei). O 6 tai nuo 110 kokiu, bet ekonomiskiausia butent kiek pastebejau 5 begis ir apie 85 km/h ;]

arunaskeras

CitataRenis parašė:

Ne, cia buvo 5 pavara apie 85-90 km/h greitis ;] 5 panasiai ir jungiu nuo 80-85, nes kitaip jaucias kad sunku varikliui (tuo paciu ir dezei). O 6 tai nuo 110 kokiu, bet ekonomiskiausia butent kiek pastebejau 5 begis ir apie 85 km/h ;]
Tenka vazineti Siauliai- Palanga Ten pilna 70 zenklu tai  bandziau 5 begis ir apie 85 km/h  kompas rode apie 4 litrus Is tikro supylus kura paaiskejo kad sanaudos 5,3. Paskui pradejau vazineti 6 pavara  apie 110 km/h kompas rode apie 5 litrus supylus kura- 5,4 l 100 km.
 Dar vienas pastebejimas. Bet cia tik tom masinom kur yra STARS STOP Engine mygtukas. Kaip jau zinom dauguma toyotu vedasi ne is puses apsisukimo.Variklis greiciau uzsiveda jei pries tai ijungiamas degimas.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI