kuro sąnaudos

Pradėjo gisas, Birželis 02, 2012, 14:24:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

arunaskeras

Citatapinokis parašė:
jau suskaiciavau ir kiek pas mane degina. variklis 2.2 d4d 100kw . borto kompas rode 0km, supyliau 26litrus ir pravazevau 420km kol vel kompas parode kad liko pravaziuot 0km. vaziuota misriai tiek mieste tiek uzmiestyje.
Misriu rezimu 6,1 l /100 km labai neblogai
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

MnDs

Citataarunaskeras parašė:
Citatavitiok parašė:
Paskutines sanaudos 595 km is ju apie 400 uzmiestis ( 100-110) ir like miestas netaupant ant sankryzu.kompas rode 8,2,iki kalkliuko supiliau 43 l.
Vidurkis 7,3.
Ziauriai daug, as su savo, tokiu rezimu itelpu i 5,2 l kompas rodo 4,3 l
pas mane irgi labai panasios, esu pasiekes kad kompas rodytu 6.6 tai cia rekordas (dazniausiai masinoj pilna zmoniu vaziuoja), nuo telsiu iki kauno kol davaziuoju kompas min8 max9 rodo :)

vitiok

CitataMnDs parašė:
Citataarunaskeras parašė:
Citatavitiok parašė:
Paskutines sanaudos 595 km is ju apie 400 uzmiestis ( 100-110) ir like miestas netaupant ant sankryzu.kompas rode 8,2,iki kalkliuko supiliau 43 l.
Vidurkis 7,3.
Ziauriai daug, as su savo, tokiu rezimu itelpu i 5,2 l kompas rodo 4,3 l
pas mane irgi labai panasios, esu pasiekes kad kompas rodytu 6.6 tai cia rekordas (dazniausiai masinoj pilna zmoniu vaziuoja), nuo telsiu iki kauno kol davaziuoju kompas min8 max9 rodo :)
Pas manes 3 zmones max visada is ju 1 vaikas,tai 6.4 uzmiesti pasiekes buvau daugiausia su autopilotu,- 1 litra atmetu kadangi kompas meluoja tai realiai iseina i 5,5 l imanoma isisukt uzmiesti :).Bet cia jau taip sunkoka sakyciau :)

Hausas

Kelionė Panevėžys - Venspilis - Panevėžys ir dar mieste pasimaliau kokį 100km. Kelionės rida 800km, vidurkis gavosi 7,2ltr benzino, kompas rodo 7,2ltr/100km. Burto kompas beveik nemeluoja benzininėms Toyotoms. Þmonos benzininis Yaris irgi rodo 100proc. teisingai.
Turtingas ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris mažai išleidžia...

Gincius

CitataHausas parašė:
Kelionė Panevėžys - Venspilis - Panevėžys ir dar mieste pasimaliau kokį 100km. Kelionės rida 800km, vidurkis gavosi 7,2ltr benzino, kompas rodo 7,2ltr/100km. Burto kompas beveik nemeluoja benzininėms Toyotoms. Þmonos benzininis Yaris irgi rodo 100proc. teisingai.

Mano mašinos kompo parodymai irgi sutampa su supiltu kiekiu, arba skiriasi labai nedaug.
[mail][/mail]

1gnas

Uzpyliau iki kakliuko, pravaziavau 460 km misriai, mazdaug 60% trasa 40% miestas, uzpylus vel iki pacio virsaus tilpo 25 litrai, kas rodo jog 25/460=5.4 litro/100km, kompas siuo atveju turejo savo teorija ir rode tik 4.4, zodziu kompu nepasitikiu, jis man jau ir anksciau kele itarimu.
Dar idomiau jo rodmenys Range(t.y. kiek liko pravaziuoti) skyrelyje, ipylus vienoj degalinei rodo 712(statoile visada 712), ipylus pvz Orlean (745), pyliau BY rode 730. Pripylus pilna baka ir pravaziavus 460 km, pasak kompo man liko kuro tik ~300 km, nors rodykle buvo nukritus iki pirmos storesnes zymos.
Dar idomiau kai pagal technine data zinau kad bakas 60, o kompas rodo kad likes vaziuot atskumas 0km, i baka telpa tik 50, reiskia 10 ltr visada yra rezervas, tai kodel jo nerodo. Zodziu kompas klaidina, bent jau mano toyotoi tai labai.

DSD

Dėl skirtingų kompo parodymų, užpylus baką, tai matomai kiekvienoj degalinėj skirtingai pareguliuoti siurbliai ir matyt ne visada gauni visą kurą už kurį moki;)

Haerdalis

Man atrodo pasitvirtina tezė, kad kuro sąnaudos priklauso ir nuo degalų kokybės. Aurį (dyz. 130 kw) turiu vos ketvirtą savaitę, bet jau sunaudojau 3 bakus kuro. Pirmą baką pyliau Nestėje, važinėjau po miestą ir užmiestį 50/50 ir sąnaudos buvo 7,9 ltr/100 km. Antrą baką užpyliau Orlene, važinėjau daugiau užmiestyje (30/70), bet kuro sąnaudos išaugo iki 8,1 ltr. 100 km.
Trečią baką pripyliau EMSI Pasvalyje, jau baigiu išvažinėti (~50/50 miestas/užmiestis), o kuro sąnaudos šoktelėjo iki 8,5 ltr./100 km. EMSIO kuro užpylus juntamai pasikeitė akseleracija.
Judėjimas=gyvenimas