kuro sąnaudos

Pradėjo gisas, Birželis 02, 2012, 14:24:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

Laurynas

Aš taip pat įsigyjau naują avensį, iškart užpyliau pilną baką. Pravažiavau 398km vien mieste, kompas rodė 8.8lt/100km, kuro padala ant pusės. Tilpo 32ltr, gavos ±8.1ltr/100km realios sąnaudos.
Skaičiau šią temą ir tikėjaus, jog realios viršys kompo parodymus, bet anaiptol. O dėl Range, pirma kart pylus pilną baką rodė 800+ km, dabar tik 760. Gal jis prisimena ankstesnius duomenis, nors viską nureset'inau..

gisas

CitataLaurynas parašė:
Aš taip pat įsigyjau naują avensį, iškart užpyliau pilną baką. Pravažiavau 398km vien mieste, kompas rodė 8.8lt/100km, kuro padala ant pusės. Tilpo 32ltr, gavos ±8.1ltr/100km realios sąnaudos.
Skaičiau šią temą ir tikėjaus, jog realios viršys kompo parodymus, bet anaiptol. O dėl Range, pirma kart pylus pilną baką rodė 800+ km, dabar tik 760. Gal jis prisimena ankstesnius duomenis, nors viską nureset'inau..
kaip nuresetinai?
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Laurynas

Gal nevisai aiškiai parašiau, turėjau galvoj resetinau kompiuterio parodymus, kuro ir greicio vidurkius - dešiniu mygtuku ant vairo - DISP.

Andriusa321

Sveiki tik gryzau is keliones ir noriu pasidalinti kuro sanaudomis, austrijoje del kalnu vidutines kuros sanauudos 6.4l, vokietijoje greitis su autopilotu 140 -150km per valanda 6.1l lenkijoje mokomose autostradose 120-130km 5.1-5.4  jei Lietuvoje rodydavo range 835-850km tai keliones metu daugiausia rode uzsipylus baka 970km. visur kur tik imanoma keliones metu naudojau automatine greicio palaikymo sistema.

Gmc

Tikrai geros sanaudos

Arturas

Kai nupirkau avensi, zaidziau ir as su kompo parodymais ir realiom sanaudom. Dariau kaip priklauso, uzsipiliau pilna baka iki pirmo pistoleto issovimo, pralekiau apie 500 km trasoi, grizes uzsipiliau toi pacioi degalinei, netgi su tuo paciu pistoletu. Kompas rode 5 litrus simtui, pagal uzpilto kuro kieki gavosi lygiai 6 litrai simtui km. Tai kompas rode 1 litru maziau. Praktiskai visa laika naudojau autopilota ir max greitis buvo 120 km.  
  Del kompo paklaidos tai cia manau nuo auto padrozimo nepriklauso, visdelto programavo ji pagal idealias salygas vaziavimo, manau tai turi irgi reiksmes, dar vienas pamastymas kad kompo greitis ir realus greitis siektiek skiriasi, ir tai gali itakoti blogus rodmenis.
Foto bus veliau :)

Saulius SSS

vazinejant pagrinde uzmiestyje kompas rodo labai tikslias  kuro sanaudas 5,5  5,6. as nunulinu tik uzsidegus lemputei, pilu pilna baka ir vaziuoju iki lemputes uzsidegimo. viskas sutinka: kompas su matematiniais skaiciavimais rodo ta pati.jau pravazinejau gal 8 bakus viskas taip pat. netiksliems parodymamsdar turi ytakos padangu dydis. mano apauta GOOD YEAR EAGLE NCT 5 215/50/R17
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

spyglys

Gryzau is Suomijos... Kompas rodo 4,9, realios 6,1 pagal dapylima. :D :D, neimu i galva.

vitiok

Galvoju kad vietoj to kompo galetu kas nors kitas stovet ,nes kompas tas visiskai nereikalingas mano manymu

gisas

aš šiandien biški po Lietuva keliavau.Ryte prieš išvažiuojant nuresetinau kompa(pripyliau pilną baką). Per dieną pravažiavau 450km. Mieste apie 20km. 200km be kondicionieriaus, likusi dalis su kondiške. Greitis 90-110km/h(vidutinis pagal navigaciją 96). Realios sąnudos, ne pagal kompa gavos 0.3l didesnės. taip ekperimentavęs esu 3 kartus(pripilant pilną baką), ir vidutines sąnaudos nuo kompo parodymų skiriasi 0.3-0.4l. Nesuprantu kaip jūs ten važiuojat kad nesamones rodo. tik pastebėjau toki dalyką, jei pilu kūra užvestai mašinai tai kopo parodymai nesikeičia, tik šiek tiek pavažiavus padidėja range'as. Gal po tokių nesąmonių kompas ir pradeda pušį gaudyti :|
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

virmas

Man gaunasi realios sąnaudos  vidutiniškai  0.5l didesnės nei  pagal kompa .Padangu dydis 205/55/R16 ir dar baigiamos suvažineti žiemines.

spyglys

myniau iki klp is vln ir atgal, kompas rode 5.3, realios pagal dapylima gavosi 5.8.. is suomijos jau rode kur kas didesni skirtuma, bet ir km skaiciaus buvo nepalyginamai didesnis.

siaip, manau, yra kakokia faze, kai kompas gerai gryba pjauna ir nuo to labai priklauso rodmenys.

barzda

šiaip seniai buvau bevažiavęs ilgesnį atstumą ir pagal taisykles...:).. Panevėžys - Alytus - Panevėžys... kompas parodė 6,1 ltr. Su įjungtu kondicionieriu, trumpom šviesom, bet aišku vienas, be krovinių.(2003/2.0/benzinas/230 t.km, padangos brigst/ecopia). Manau geriau nebereikia...:)

p.s.
nebent led'us isidėt ...

Gmc

Praeita savaitgali pramyniau >900km, 70% uzmiestis 110-140km/h greiciu, visa kita miestas, kartais net su kamsciais Palangoj :) lauke >+30, todel klima visa laika ijungta. Vidurkis realus 6,5l/100km. As patenkintas :)

Venza

Grizau is keliones Lietuva-Latvija-Estija-Suomija-Svedija-Norvegija ir atgal.Viso 4000km.,greitis beveik pagal zenklus,vaziavom 4 zmones,masina perkrauta ziauriai (bendra mase apie 2800kg,100km kaina apie 44lt.Skaitau,kad labai normaliai.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...