Neaiskus kvapas pakaitus varikliui

Pradėjo Ricia, Rugpjūtis 10, 2012, 14:44:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

Ricia

Sveiki

Padare diagnostika ir nieko nerado  :O tipo viskas ok. Pasake tik tiek kad DPF filtras stebetinai labai svarus arba jis keistas tipo arba jo nera. Tai ir nelabai supratau kame saknys. Prie to pacio del dumingumo padare atnaujinima softo kompui nes maniskis per dvi versijas senesnis buvo, iprogramavo naujausia.Vienas is ju susijes su baltu dumu dumingumu. Na seip tuos softo naujinimus isgyre kad labai geras dalykas tipo kuro sanaudas sumazina ir t.t. Pragramavimas kompo rizikingas dalykas gali mirti kompas ko pasekoje reikia kito kuris naujas kainuoja 3k arba devetas uz 1k. Sake buvo varijantas kai mire kompas beprograminant. Bet buvau pasiryzes programinti ir viskas sekmingai suvaziavo. Kagi pavazinesiu ziuresiu kaip elgsis masina toliau. Kuro sanaudos kaip pastebejau jau lik ir mazeja nes su pilnu baku nuvaziuodavau tik 500km o dabar 500 ir dar rodo kad iki 0 liko 89km. Na laikas parodys ar turesiu is to naudos ir ar dumingumas dings ar bent kiek sumazes. Kol kas lik ir nedumija nors dar nelabai ir vazinejau tad patestuosiu po kurio laiko parasysiu.

P.S.Modka gal gali placiau apie tas regeneracijas d-cat aprasyti. Pas mane d-catas.

Farmeris

Citata iš: Ricia Įrašytas Liepa 14, 2013, 01:14:50 AM
Sveiki

Padare diagnostika ir nieko nerado  :O tipo viskas ok. Pasake tik tiek kad DPF filtras stebetinai labai svarus arba jis keistas tipo arba jo nera. Tai ir nelabai supratau kame saknys. Prie to pacio del dumingumo padare atnaujinima softo kompui nes maniskis per dvi versijas senesnis buvo, iprogramavo naujausia.Vienas is ju susijes su baltu dumu dumingumu. Na seip tuos softo naujinimus isgyre kad labai geras dalykas tipo kuro sanaudas sumazina ir t.t. Pragramavimas kompo rizikingas dalykas gali mirti kompas ko pasekoje reikia kito kuris naujas kainuoja 3k arba devetas uz 1k. Sake buvo varijantas kai mire kompas beprograminant. Bet buvau pasiryzes programinti ir viskas sekmingai suvaziavo. Kagi pavazinesiu ziuresiu kaip elgsis masina toliau. Kuro sanaudos kaip pastebejau jau lik ir mazeja nes su pilnu baku nuvaziuodavau tik 500km o dabar 500 ir dar rodo kad iki 0 liko 89km. Na laikas parodys ar turesiu is to naudos ir ar dumingumas dings ar bent kiek sumazes. Kol kas lik ir nedumija nors dar nelabai ir vazinejau tad patestuosiu po kurio laiko parasysiu.

P.S.Modka gal gali placiau apie tas regeneracijas d-cat aprasyti. Pas mane d-catas.

kokia kaina perrašymo??
Corolla Verso.

Modka

Citata iš: Ricia Įrašytas Liepa 14, 2013, 01:14:50 AM
Sveiki

o tokvila ar mototoja nepapasakojo?
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Ricia

sveiki

Perrasymo kaina 80lt. Kadangi buvau sovli ( siauliu toyota atstovas ) tai apie tuos regeneravimo ciklus nieko nekalbejo, nieko neaiskino. Jei zinai tai gali gi ir trumpai papasakoti. Kas liecia softo perrasyma tai jau matau kad sumazejo degalu sanaudos baigiu baka isvazineti ir kai baigsiu parasysiu skirtuma, koks budavo iki to ir po perrasymo. Del dumingumo tai jis mano akimis zenkliai sumazejo bet visai nedingo. Pavazinesiu dar pastebesiu. Beje gera info Panevezieciams nuo rudens bus atstovai ir siam mieste ( taip pasake ).

Vaidas81

Citata iš: Ricia Įrašytas Liepa 31, 2013, 13:06:01 PM
sveiki

Perrasymo kaina 80lt. Kadangi buvau sovli ( siauliu toyota atstovas ) tai apie tuos regeneravimo ciklus nieko nekalbejo, nieko neaiskino. Jei zinai tai gali gi ir trumpai papasakoti. Kas liecia softo perrasyma tai jau matau kad sumazejo degalu sanaudos baigiu baka isvazineti ir kai baigsiu parasysiu skirtuma, koks budavo iki to ir po perrasymo. Del dumingumo tai jis mano akimis zenkliai sumazejo bet visai nedingo. Pavazinesiu dar pastebesiu. Beje gera info Panevezieciams nuo rudens bus atstovai ir siam mieste ( taip pasake ).

Na ir kaip, kokie pokyčiai, kuro sąnaudos? Kaip dėl dūminimo? Pas mane irgi d-cat'as, bet aš dūminimo nepastebiu, nebent nedideli spec. kvapą šylant varikliui (vasarą nežymiai, žiemą labiau, bet pakenčiamai). Kuras - pagrinde Statoil'o. Faktinės kuro sąnaudų vidurkis (miestas-užmiestis) - 7,8 l, trasoje -  iki 7 l, mieste (vasarą) - iki 8,5 l, mieste (žiemą) - max iki 9,5 l.
Taip pat bandžiau skaitinėti, ieškotis internete taigi čia forume buvo rašyta (cituosiu kolegų žodžius):
D-cat regeneracijos būna trijų rušių (pasyvi, aktyvi ir priverstinė):
1.Pasyvi regeneracija vyksta nenutrūkstamai oksiduojantis suodžiams dėl aukštos išmetamųjų dujų temperatūros (350-500 C) ir katalizatoriaus, prie tam tikrų variklio darbo režimų , pvz. važiuojant automobiliu greitkeliu. Jeigu nepavyksta pasiekti aukštos išmetamųjų dujų temperatūros, taip pat naudojant nekokybišką kurą ir ne tos rūšies variklinę alyvą, kokią rekomenduoja gamintojas, pasyvi regeneracija įvykti negali.
2. Tada variklio valdymo blokas, esant tam tikroms variklio darbo sąlygoms paleidžia aktyvią regeneraciją įpurkšdamas 5 purkštuko pagalba papildomą degalų kiekį, kuris užsidega DPFiltre ir sudegima jame susikaupusius suodžius.
3. Priverstinė - diagnostinės įrangos pagalba, kai nėra galimybės vykti pasyviai ir aktyviai regeneracijai (pvz. važiuojant mieste trumpais atstumais ir t.t.).
Darant priverstinę regeneraciją jokių dūmų nesimato, tik iš kompo rodmenų tai galima pamatyti, kad vyksta.

Šiaip neblogas straipsnis yra čia:
http://www.lbm.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=30%3Atoyota-fap&catid=1%3Astraipsniai&Itemid=3

Modka

darant priverstine dumai matosi, kuo daugiau pasikise tuo daugiau matosi.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Ricia

Forume paskaiciau kad d-cat turi katalizatoriaus pravalymo sistema kuri laiks nuo laiko pravalo katalizatoriu ( ne dpf ) gal butu galima placiau jei kas apie tai zinote.

Modka

Citata iš: Ricia Įrašytas Rugpjūtis 21, 2013, 16:46:27 PM
Forume paskaiciau kad d-cat turi katalizatoriaus pravalymo sistema kuri laiks nuo laiko pravalo katalizatoriu ( ne dpf ) gal butu galima placiau jei kas apie tai zinote.
valo dpf o ne katalizatoriu turbut ne taip kazka perskaitei.

Ricia

Perskaiciau tai taip, todel suabejojau ir parasiau i foruma (ten buvo rasoma apie kuro liesinima ir riebinima ko pasekoje issisvalo katalizatorius ir tai kaskaip dar susije su liambda zondu ) beje prie katalizatoriaus ateina kaskoks vamzdelis ka jis veikia ir kam jis reikalingas o tikliau kokia jo funkcija. Del dumingumo tai jis nedingo ir dumija kiekviena diena kaip ir anksciau, diagnostikoje pasake kad dpf labai svarus tai is ko tas dumingumas? ar gali vykti regeneracija kasdiena jei vazineju tik mieste? masina prabegusi irgi nemazai 271 000 km. is ju kokie 12000km mano prasuktu. Vaziuoja kaip ir gerai klaidu kompas nemeta jokiu. Tik tas dumingumas jau tampo visus nervus. Ismini i uzmiesti jokio dumo prasidumija ir viskas nustoja.Ivaziuoji i miesta pavazineji tarp sankrizu ir dainele ta pati. Mistika kaskokia. Labai daug vilciu dejau i diagnostika pas dileri bet ten nieko nepamate blogo. Likau su daugybe klaustuku ir nulis atsakymu.

Ricia

Turiu klausima zinovams techninio lygio. Kaip patikrinti liambda zonda ar jis gerai veikia ir kokiu prietaisu tam reikia bei ka tie prietaisai turi rodyti. Ar uztenka paprasto testerio ar reikia sudetingesnes aparaturos.

Modka

Citata iš: Ricia Įrašytas Rugsėjis 06, 2013, 12:55:12 PM
Turiu klausima zinovams techninio lygio. Kaip patikrinti liambda zonda ar jis gerai veikia ir kokiu prietaisu tam reikia bei ka tie prietaisai turi rodyti. Ar uztenka paprasto testerio ar reikia sudetingesnes aparaturos.
tu cia dyzeliui nori liambda zonda tikrinti?

Ricia

Na taip, ( kadangi dizeline masina pas mane pirma ir as ja labai nusivyles ) ar pas dizelius tokio nera visai? Ir jei nera tai kas ten stovi duslintuvo bakelyje per viduri masinos pajungtas su laidais kas ten per daviklis? Ir kokiu tada principu reguliuojamas kuro misinys kas matuoja ir kas reguliuoja koki kuro misini paduoti i cilindrus kokie davikliai uz tai atsakingi? Kiek suprantu tai oro srauto matuokle ir kas dar?

Modka

Citata iš: Ricia Įrašytas Rugsėjis 10, 2013, 11:17:38 AM
Na taip, ( kadangi dizeline masina pas mane pirma ir as ja labai nusivyles ) ar pas dizelius tokio nera visai? Ir jei nera tai kas ten stovi duslintuvo bakelyje per viduri masinos pajungtas su laidais kas ten per daviklis? Ir kokiu tada principu reguliuojamas kuro misinys kas matuoja ir kas reguliuoja koki kuro misini paduoti i cilindrus kokie davikliai uz tai atsakingi? Kiek suprantu tai oro srauto matuokle ir kas dar?
nera pas dyzeli jokiu lambda zondu. kadangi pas tave su dpf tai ten stovi temperaturos daviklis. pasiskaityj apie dyzelio darba ir viska pats suzinosi. o problema pas tave dpf filtre.

Vaidas81

Juk diagnostika patvirtino, kad DPF švarus, reiškia problema ne jame... Be dviejų temperatūros daviklių, d-cat'uose tikrai yra ir lambda zondas (arba deguonies daviklis) - štai atsakymas http://www.ruparts.ru/info/DENSO/DOX0264/. O štai dar geras straipsniukas apie daviklius http://www.lbm.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=8%3Alambda-davikliai&catid=1%3Astraipsniai&Itemid=3. Kažkur buvau skaitęs, kad diagnostika neparodo, ar jis gerai veikia, tad tikrinama oscilografu ir keičiant patartina statyti tik originalą. Visgi panašu kad gali būti daviklio problema, nes tai susiję ir su padidėjusiom kuro sąnaudomis..

Modka

jei svarus tai dar nereiskia kad problema ne dpf. tau gi daznai dumina tai jis per daznai valosi. reikia ziureti ar daznai kemsasi ir regeneruoja daznai ar siaip regenruoja per daznai.