Avensis vs Toyota Corolla Verso

Pradėjo Animal, Rugsėjis 04, 2012, 14:21:07 PM

« ankstesnis - sekantis »

Animal

Sveiki,

Norėčiau pakalbėti apie šiuos du modelius (nuo 2004-2006metų laidos). Þinau, kad šiame forume yra narių kurie yra persėdę nuo naujesnio avensis prie corolla verso ir galbūt atvirkščiai iš corrola ant avensio. Taigi, kadangi domina šie modeliai o išsirinkti reikės vieną norėtųsi sužinoti pagrindinius skirtumus tarp šių modelių :)

Pagrinde įdomu ar jaučiasi didelis skirtumas tarp 2,2 130kw avensio ir tokio pat variklio corolla visgi corolla ~200kg sunkesnė? Kaip su manevringumu?  Ir apskritai kuris automobilis komfortiškesnis ir ar vairuojant jaučiasi automobilio aukštis vairuojant, nes corrola taip pat ir aukštesnė.

Ir šeip, gal kas turės kitų pastebėjimų/skirtumų tarp šių modelių iš savo patirties.

Dėkui :)

eceris

nesu persedes nuo kazkurio ant kazkurio, bet isvados is kitu mano turetu auto-avensis komfortiskesnis, labiau limuzino klases auto. verso kazkiek strakaliukas-cia del atstumo tarp asiu. manevringumas irgi priklauso nuo auto ilgio-corolla trumpesnis, tad jis mieste patogesnis. aukstis vaziuojant-cia jau kaip kam-man patogiau kai sedziu auksciau, tad verso vienas is kriteriju ir buvo perkant...apie varikli tyliu-nezinau,nevaziavau tokiu...man pensijiniu rezimu vaziuot iki darbo ir namo-dar kai kada pakeliaut-pakanka 66kw...

Bemsas

Manevringumas priklauso nuo ratu bazes (atstumas tarp asiu). Corolla verso baze yra didesne 5cm, nei Avensio.

dtinas

bemsas teisingai raso. Corolla verso ratu baze ilgesne ir susisukimas pas verso yra prastesnis. Nors verso yra trumpesne nei avensis (lyginu su universalu) kazkur puse metro. Verso sunkesne ir aukstesne (oro pasipriesinimas), todel ir kuro (pagal dokumentus mieste bent jau d-cat 130 kw visu litru imti turi daugiau) ima daugiau.
As persedau nuo avensis d4d 110 kw and corolla verso d-cat 130 kw. Verso visgi traukia geriau. Avensis komfortiskesnis, nors salone vietos truputi maziau nei verso (jei neislankstytos visos 7 sedynes).
Nors aukstesne sedesena pas verso man patinka ir vaziuojant tai visai nesijaucia, tik prie didesnio greicio (160 km/h ir daugiau) verso labiau sniokscia del vejo pasipriesnimo.
O visa kita daug maz tas pats.. ai tiesa: pas avensi bagazine didesne, bet pas verso aukstesne.

Rober

Aš irgi nesu persėdęs nuo vieno modelio ant kito, tai negaliu lyginti. Bet esant Verso bazei (atstumui tarp ašių) didesnei už Avensio, taip pat kuomet Verso maksimalus leistinas svoris yra didesnis, pasakymas, cituoju: "verso kazkiek strakaliukas-cia del atstumo tarp asiu. " man visai neatrodo teisingas.
 Verso yra labai manevringas, bet kiek suprantu, didžiausias jo privalumas ir komfortas yra aukšta ir patogi sėdėjimo vieta (nereikia būti susirietus). O šiaip, tai turbūt verso garso izoliacija prastesnė, pakaba gal kietesnė.

dtinas

Esu su abiem vaziaves; pakabos kietumas lyginat su avensiu daug maz taspats, gal kiek verso kietesne, bet nezymiai. Garso izoliacija - tas pats.
Dar vienas privalumas pas verso - aukstesne prosvaista ir trumpesni buferiai, del to ziema verso per pusnis lipa geriau nei avensis (mano patirtis).

eceris

kazkas ne taip jusu pasisakymuose apie ratu baze. cia pat forume gi duomenys yra-corolla atstumas tarp asiu 2600mm, apsisukimo spindulys 5,5 m, avensis 2700mm ir apsisukimas 6,0 m
  o palyginimas kad geriau trauka variklio su 130kw, nei su 110kw-sorry bet skamba juokingai-tam ir yra kilovatai-galios vienetas....tas pats kas palygint 66 kw ir 85kw

spyglys

1. Galima sakyti, turiu abu modelius. Corolla verso 2006 ir Avensi 2007 FL.
2. Tikrai nerekomenduoju imti D-CAT. Kodel? Pilnas forumas infos, o del 20kw galios tikrai nieko neatsitiks.
3. Is esmes modeliai negali buti lyginami. Man verso patinka del aukstos sedesenos, avensis del didesnes bagazines, minksteses pakabos. Visi kiti tech sprendimai yra identiski, kas liecia variklio skyriu.
4. Is esmes - zmonai verso, sau - avensi, nors toli grazu nespjaunu ir su verso palakstyti.

Kestutis777

Citataspyglys parašė:
1. Galima sakyti, turiu abu modelius. Corolla verso 2006 ir Avensi 2007 FL.
2. Tikrai nerekomenduoju imti D-CAT. Kodel? Pilnas forumas infos, o del 20kw galios tikrai nieko neatsitiks.
3. Is esmes modeliai negali buti lyginami. Man verso patinka del aukstos sedesenos, avensis del didesnes bagazines, minksteses pakabos. Visi kiti tech sprendimai yra identiski, kas liecia variklio skyriu.
4. Is esmes - zmonai verso, sau - avensi, nors toli grazu nespjaunu ir su verso palakstyti.

Uzmirsai pamyneti ZIBINTUS!!! :D Corollos zibintai sviecia ir galima kelia matyti :D Man asmeniskai Verso labiau patinka :) Manevringesne ji :)

Bemsas

Citataeceris parašė:
kazkas ne taip jusu pasisakymuose apie ratu baze. cia pat forume gi duomenys yra-corolla atstumas tarp asiu 2600mm, apsisukimo spindulys 5,5 m, avensis 2700mm ir apsisukimas 6,0 m
  o palyginimas kad geriau trauka variklio su 130kw, nei su 110kw-sorry bet skamba juokingai-tam ir yra kilovatai-galios vienetas....tas pats kas palygint 66 kw ir 85kw

Cia kurioj vietoj radai parasyta kad Corolla verso baze trumpesne?

Pakaba avensio komfortiskesne, nes galine nepriklausoma su kruva sajlenbloku, o pas Corolla Verso gale balke stovi kaip vezimo. Patikima ir amzina. Man Verso turi tik 1 trukuma - bagazine. Truksta bent 20-30cm.

Rober

Turbūt žmogus ne ten pažiūrėjo :D Visiems yra žinoma, kad Verso bazė yra 2750 mm ir nieko čia nepakeisi :D
 O dėl bagažinės, tai man užtektų ir plius 10 cm :D
Vežiau vieną kartą dvejas 2 m ilgio durų varčias, tilpo, bet reikėjo pavargti, kol pritaikiau.

eceris

duomenys forume gi yra:
   http://www.autotoja.lt/index.php?s_id=78&lang=lt
 apie kita cia:
http://www.autotoja.lt/index.php?s_id=149&lang=lt
   ziurime "atstumas tarp ašiu"

arytis

Citataeceris parašė:
duomenys forume gi yra:
 apie kita cia:

Čia Corolla, o ne Corolla Verso

tom_cat

Pas mane taip pat abi yra. Avensis D-CAT, o Verso 2.0 D4D.
Verso važinėja pagrinde žmona ir po miestą, tolimenėms kelionėms visgi renkuosi Avensi. Važjiuojant autostradoj apie 130 Verso pasidaro nekokia jeigu reikia dar spustelt, bet mieste pas Verso mažesins "turbo lagas". Tiek apie važiavimą, o dėl konforto tai Verso daugiau barškutis, ten plastmasės daugiau.

eceris

Citataarytis parašė:
Citataeceris parašė:
duomenys forume gi yra:
 apie kita cia:

Čia Corolla, o ne Corolla Verso

o tai tipo corolla verso ne ant corollos bazes stovi...na tada cia ziurek:
 http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/29650.html
  ir aplamai manau diskusija tusteja-juk skirtingos klases auto abi. avensis limuzinams, verso daugiau vidutinei klasei priklauso...mazesnis automobilis labiau tinkamas miestui visada...cia tik mums lietuviams-kuo didesnis auto tuo as krutesnis-europoj paziurekim kokiais vaziuojama-atvaziuoja italu seimynele, na ir pabyra is mazo fiato-mama, tetis, 3 vaikai ir dar seneliai.....:D