Renkuosi. Reikai patarimo.

Pradėjo jamax, Lapkritis 12, 2012, 14:42:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

Zaroliz

Tai paskaičiau,  tiesiog seniau buvau atidaręs ir man nerodė naujesnių postu

Venza

Citata iš: tadusia Įrašytas Balandis 06, 2016, 10:43:24 AM
Tai vat, kad gauna daug pigiau. O loterijos neisvengsi visgi ziurim naudoto daikto.
Cia apie dyzeli kalba.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

augisz

Ne, tadusia, nepripratau. Su ekonomija nesiskundziu tikrai, tik nepatiko man saliarka. Iki siol buvo vien benzai ir benzai dujos, nuaprendziau isbandyt dyzeli tik is durnumo. Keist nelabai ka radau tinkamo.  Gerai baigiu offtopic, tik pridursiu, kad CV nesiskundziu apart kuro rusies.

tadusia

Jus gal ta salerka ant batono tepat, kad patinka-nepatinka :D Man benzinas ar dyzelis nera skirtumo, bet va dujos man atrodo ziaurus nepatogumas. Balionas mazas, toli nenuvaziuosi, dideli isidesi- vietos daug uzima, o kur dar visa dujine iranga, jos prieziura.. nors turbot reiketu pavazinet ir per ta ekonomija minusu nebutu matyt :)
Gal kas numes kokia nuoroda I tema kur aptarinejami dyzeliniai varikliai, kazkaip nieko as per ta paieska negaliu rast :) Man idomu kas per do dyzeliniai varikliai 66kw

Gmc

Citata iš: tadusia Įrašytas Balandis 06, 2016, 13:34:22 PM
Jus gal ta salerka ant batono tepat, kad patinka-nepatinka :D Man benzinas ar dyzelis nera skirtumo, bet va dujos man atrodo ziaurus nepatogumas. Balionas mazas toil, nenuvaziuosi, dideli isidesi- vietos daug uzima, o kur dar visa dujine iranga, jos prieziura.. nors turbot reiketu pavazinet ir per ta ekonomija minusu nebutu matyt :)
Gal kas numes kokia nuoroda I tema kur aptarinejami dyzeliniai varikliai, kazkaip nieko as per ta paieska negaliu rast :) Man idomu kas per do dyzeliniai varikliai 66kw
Kodel taip mastai? :)
Pas mane bakas lauke - salone vietos neuzima. Vasara nuvaziuoju >500k m su baku, jokiu nepatogumo nejauciu (ok, kazkiek ilgiau piliesi nei baka benzo).
Bet vat ziema nereikia sildyti ilgai kol susyla variklis ir pradeda vaziuot normaliai. Salonas irgi syla greitai. Ir t.t.
Zodziu ir toliau zaviuosi hibridais :)

xaudrius

Pritariu  Augiui,aš su savo CV nuo 2010 m. Trūkumas tik vienas -dyzelinis variklis. Nors ir variklis rimtu gedimų neturėjo. Tik ekonomijos nėra.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

augisz

Na cia ne 1,9tdi, bet kaip 2.2 100kw tai 7-7,5 pakenciama vidurkis. Aisku oru taip pat nevaziuosi. Kondiske kai pildziau tai su meistru plepejau-jo dcat mieste 10 - nu kaip koks bmw 7 3ltr.  (!?)

xaudrius

Degalai yra viena,bet dar ir eksplotacines islaidas reikia prideti,o jei dar kokie gedimai....Kam tas papildomas vargas?Ypac senoliams iki turgaus ir sodo?Dazniausiai tas dyzelis net darbines temperaturos nepasiekia.Tas pats ir su miesto rezimu. Cia isvis kaip anekdotas!
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

tadusia

Citata iš: Gmc Įrašytas Balandis 06, 2016, 13:41:02 PM
Kodel taip mastai? :)
Pas mane bakas lauke - salone vietos neuzima. Vasara nuvaziuoju >500k m su baku, jokiu nepatogumo nejauciu (ok, kazkiek ilgiau piliesi nei baka benzo).
Bet vat ziema nereikia sildyti ilgai kol susyla variklis ir pradeda vaziuot normaliai. Salonas irgi syla greitai. Ir t.t.
Zodziu ir toliau zaviuosi hibridais :)
Kada duju bakas tvirtinamas isorej tai kaip ir nieko, bet dazniausiai buna, stato didesni baliona viduj, o tai bent man atrodo labai didelis minusas.

tadusia

Citata iš: xaudrius Įrašytas Balandis 07, 2016, 11:16:49 AM
Degalai yra viena,bet dar ir eksplotacines islaidas reikia prideti,o jei dar kokie gedimai....Kam tas papildomas vargas?Ypac senoliams iki turgaus ir sodo?Dazniausiai tas dyzelis net darbines temperaturos nepasiekia.Tas pats ir su miesto rezimu. Cia isvis kaip anekdotas!
Pilnai sutinku, bet tu pamegink isaiskint ta tiems senoliams, kurie visa gyvenima taupe ir kuriems vazinejimas benzinu yra prabangos dalykas :D

balticam

Citata iš: xaudrius Įrašytas Balandis 07, 2016, 11:16:49 AM

Jei gera nupirksi,eksplotacines islaidos tikrai bus mazos-Verso viena is patikimiausiu dyzeliu.. As is savo praktikos galiu pasakyt,kad nieko papildomai neremontavau per visus 3 su puse metu ir 300k+ savo 2012m Verso 2.0 D4D
Tik einamieji servisai. Aisku pirkta nauja is salono buvo. Per visus tuos km sanaudu vidurkis buvo 5.62l/100km kas manau yra puiku tokios klases automobiliui.
Nesuprantu ko cia taip dauguma parinasi ant dyzelio, per 30 metu vairavimo turejau nemazai benzininiu masinu,tai tikrai nepasakysiu kad maziau remontavau negu dyzelius ar kad pigiau tas remontas kainuodavo.
Kai pirksiu kita masina,bus vel dyzelis. Ir tikrai ne todel, kad tai- kas trecio lietuvio masina...

Gmc

Jei tu prasuki 100k km per metus, tai suprantu kam perki dyzeli. Klausimas, kam ji pirkti kai suki 10k ar 15k?
Ypac kai daug mieste, trumpais atstumais, kai ziema niekas ten nesyla.

tadusia

Balticam, skirkim naujus ir pusnaujus automobilius nuo senu. PeRkant nauja masina dyzelis zinoma yra privalumas, nes vaziuosi 200-300 tukst km be problemu ir vaziuosi pigiai, o kai perki sena naudota, ir kada pasirinkime tik tie patys jau 200-300 tukst nuvaziave dyzeliai tada ir pradedi parintis.
Gmc, nes Lietuva ukininku ir kontrabandistu krastas :) kol dyzelis bus 2kart pigiau benzino, tol lietuviai vaziuos dyzeliniais automobiliais :)

ketvirtasis

Norom nenorom pastebiu tokia tendenciją visi ekspluatuojantys benziną ar "batareikos" varo ant dyzelinių motorų. Šie motorai taip pat genda kaip ir dyzeliai, tik tų benzų ant viienos rankos suskaičiuosi. Todėl ir pilni forumai apie visokias dyzelio problemas. Jei skaitot, kad benzas prabanga tai kokio by...io dedatės dujas.
Pvz.: nekenčių dujinės įrangos ir tų kurie tą brudą ekspluatuoja, bet neklykiu ir nesiparinu, kad jų daug kur neileidžia, kad jie kelia pavojų aplinkiniams (asmeniškai nukentėjau).
Čia šiaip pamąstymui, sau.

Gmc

Niekas cia nevaro ant dyzelio, tiesiog siulom vietoj bandos jausmo pamastyti, ar tikrai to reikia. Netiesa, kad benzai tiek pat genda, nes statistiskai ju ridos mazesnes, nera visokiu dpf filtru, turbinu ir t.t. :)
Del neapykantos dujoms - tavo reikalas, viskas ok. Bet nekesti zmoniu, cia tikrai reiketu susimastyti.
Taip, su dujom neleidzia i pozemines, bet yra miestu, i kuriu centra ivaziuosi tik elektra ir dujom...
O dujos paprastai dedamos del ekonomijos.Beje del to patied paprastai perkamas dyzelis :)