pastovus duminimas

Pradėjo LTUaudrius, Lapkritis 21, 2012, 16:42:14 PM

« ankstesnis - sekantis »

LTUaudrius

Sveiki,

Neseniai islindo ir mano avensiui sokia tokia beda.
avensis 2007m. D-CAT ir problema su duminimu. Pries koki menesi itariau kad uzsikiso DPF filtas, nes traukdavo po nakties gal pora kilometru normaliai o po to servizo rezimas isijungdavo. Tada po nakties pralekiau 150km/h, uzdumino neblogai ir lyg ir dingo bedos.
Bet dabar pastoviai, beveik kiekviena diena ar bent jau kas kelinta diena labai nemazai dumina, ir kvapas toks degesiu. Bet trauka normali.
Gal yra taip kam nors buve ? itariu kad vel tas DPF filtras  bus pasikises. Gal yra kokiu pasiulymu kaip remontuot ? ar pjaut DPF  ar gal tik pravalymas gerai butu ? Laukiu minciu...

laurysas

perrasyk ir atnaujink programa pas atstovus, man buvo taspats padejo

LTUaudrius

o pries tai tau netikrino ir neitare DPF filto ?  nes visi pozymiai panasus i DPF uzsikisima. ...

LTUaudrius

beje, kiek kainavo tas atnaujinimas ? ir kur dareisi ?

Sonixas

pabandyk is pradziu isvaziuot i trasa vaziuok ne maziau 100 km per valanda ir ne maziau 10 kili.tada turi prasidet filtro valymas nes katalizas ikaista iki tam tikros temperaturos ir tada vaziuok dar panaisai 10 km jei ne pades tada varyk pas atstovus na arba pas mane galetume kazka sugalvot ir isvalytume
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

dtinas

o kokiom apsukom vaziuoti?

LTUaudrius

Vaziuoju kiekviena savaite vilnius-kaunas 120-130 greiciu, ir nelabai kas issivalo. Tokvila siulo priverstini isvalyma bet nezinia ar tas ilgam gelbes.

tom_cat

Man irgi tas tas pats buvo,kad valydavosi kiekvieną rytą, Tokvila perašė programą ir viskas susitvarkė, beje tuo pačiu pravalė ir ERG ir rado vandens pompos gedimą. Patikrinimas atsiėjo 300lt

LTUaudrius

skambinau i tokvila, sake 70lt programos perasymas. reikes nuvaziuot, gal perasius bus normaliai viskas.
Dar toks pamastymas. pradejus daug dumint cia koki menesi jau taip, pastebejau jog lyg ir kuro sanaudos padidejo, su pilnu baku nuvaziuoju tik 650km max, ir tai 400 uzmiesty ir kiti mieste. zinoma, nemegstu vaziuot kaip bobute, bet vistiek kazkaip per dideles atrodo. anksciau nuvaziuodavau taip pat vaziuodamas apie 750km.
Turiu toki spejima, gal tas 5 purkstukas i filta pastoviai purskia kura, ko pasekoje jis pastoviai degina ir dumina, ko pasekoje ir kuro sanaudos padidejo ? paprotinkit tie, kas labiau esat susidure su tuo...

Jurgis

Paskaityk tema DPF filtro pasalinimas, nemazai pridiskutuota situo klausimu. Beje kiek masina prabegus? ar duminimas prasideda varikliui pasiekus 70 laipsniu temperatura ar dumina ir salta?

LTUaudrius

Masina prabegus 190k. Pastebejau jog salta praktiskai nedumina, bet kai pavazineji daugiau, pasiekia darbine temperatura tai dumai verciasi kaip is kamino ir toks degesiu kvapas. Ir nesvarbu ar gazuoji ar ant laisvu. Sustoji aikstelej ir matai per veidrodeli kaip dumai eina. Sakiau bandysiu ta programine iranga persirasyt tokviloj pirmiausia, gal pades. Arba gal yra kitu minciu?

tom_cat

CitataJurgis parašė:
Paskaityk tema DPF filtro pasalinimas, nemazai pridiskutuota situo klausimu. Beje kiek masina prabegus? ar duminimas prasideda varikliui pasiekus 70 laipsniu temperatura ar dumina ir salta?

Man tai būdavo kaip tu sakei pasiekus apie 1/4 temperatūros padėdavo mesti dumai ir valdydavosi DPF, nors va vakar pastebejau kai variklis tik šyla papasudus gaza išmeta namažai dūmų, sakyčiau net į mepsvumą, o va su kartšu varikliu nieko. Po programos prašymo DPF nesu mates, kad valytusi nors savaitė tik praėjo.

tikis55

Pas mane taippat dumina uzmynus pedala,siaip trauka yra visis filtrai pravalyti kuro sanaudos mieste 7-8ltr. variklis D4D 2ltr. 2007m.,ka dar zet kad nedumintu,ar cia taip turi buti? vazinejiu uzmiestyje 100-120km.

vitiok

Nzn kiek cia man itakojo bet pradejus vel pilt is Statoilo su priedais saliarka  duminimas baiges,piliau pries tai is nestes 3 bakus tai nesveikai dumino ir smirdejo is glushako paciais sodziais tik ikaitus varikliui.Trauka labai gera buvo prie nestes ir dabar bet uztat dumu neliko :)
Nestej pigesne kazkodel saliarka,galvojau sutaupyt bet matyt nelemta nes  masina pradejo springt ja :D
aisku paspaudziu kaip priklauso tokiam varikliui kaip tik yra galimybes kad nesusikauptu katalize sudo :) prabegas mano 210000
Citatasu pilnu baku nuvaziuoju tik 650km max, ir tai 400 uzmiesty ir kiti mieste
sanaudos visai nedideles kaip Dcat

ketvirtasis

Kartais bestovint sankryžoje paspaudžiu iki 5000 apsukų. Tai po tokių profilaktikų išvis "nustojo dūminti". O dėl Statoilo dyzelio kur su [plus] priedais tai pakanka teko girdėti kai mano mataras "kalena". Beje vakar statoile "stovėjau" eilėje tik tam, kad nesipilti to kuro su [plus-u]