Antipraslidimas- garsas

Pradėjo MND, Gruodis 10, 2012, 12:24:46 PM

« ankstesnis - sekantis »

MND

Nu va ziema valio.... Sveikinu su tikra ziema ;)
Bet va pastebejau duodant ratams parsisukti ant leduko, sniego isijungiant antipraslidimui pasigirsta kaskoks garsas lyg blokiruotusi ar pan. ir kuri laika palaikant gazo pedala jis laikosi ar tai normalu?

plus uzmetus geriau automobili kaskas "sucypsi" elektroniskai?

p.s. vaziuojant posukiais ir pan niekas netraska, jei kas del granatu.

MindaugasB

Tai kiek supratau iš aprašymo TRC suveikia ir neduoda variklio apsukoms kilti kas sąlygoja ratų neprasisukimą ant slidžios dangos. Nežinau ir nesidomėjau ką konkrečiai ten daro: atjungia sankabą, degimo neduoda ar dar ką ten ar pan. Þinantis, manau pasidalins :)

O cypia ir pas mane, kad galas slysta. Įspėja tave, Vairuotojau, žiūrėk ką darai ir kur važiuoji :D Aktyvaus saugumo sistemos veikia ir tiek.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Andriusa321

na del garso neesu isitikines bet kaip Mindaugas ir paaiskino tuo metu kompiuteris padaro taip kad tu kuo efektyviau ir greiciau gautum stabiluma ir sukibima su esama danga.

diagnostikas

duodant gazo traska abs blokas. jis stabdo slystancius ratus. o gazo neduoda - sumazina kuro slegi jei dyzelis, jei benzas - uzdaro droseline sklende.
supypsi esant soniniam slydimui, nes suveikia vsc (vehicle stability control)

MND

tai tas ABS traskejimas yra normalus darbas kiek suprantu is pasisakymu, nes nuogastavau jau kad kokia bus anomalija :)

MindaugasB

Iš diagnostiko paaiškinimo supratau, kad ABS suveikia ir keliant apsukas, kai užgazuoti ant ledo. Negirdėjęs buvau. Visada tikėjau, kad Anti-lock braking system yra skirta stabdymui, kad ratai nesiblokuotų ant ledo/sniego ect. O čia pasirodo dar ratus pristabdo, kad neprasisuktų.
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Farmeris

seip na nežinau Corolai niekas nebraška kai imi apsukas ant ledo tarkim...tiesiog yra prigesinamas variklis ir tiek..bandžiau grynai ant ledo atsistoti ir dar rankini uztraukiau :D tai apsukos pakilo iki kokiu 2000 ir tada žemyn žemyn iki pat minimumo..bet niekas nebraškėjo..:p
Corolla Verso.

looking4snow

Maisote pavadinimus! ABS veikia stabdant ant ledo (vasara ir zvyro), TC (traction controll) - startuojant ant ledo/lipant i slidzia ikalne, ESP - per greit ivaziavus i posuki arba kai del staigiu manevru vairu uznesa gala.

Ziurekite nuo 4:00 min: http://www.youtube.com/watch?v=wR1SSxpKitE

MindaugasB

Aš nemanau, kad kažką maišau. Gal per silpnai išreiškiau nuostabą dėl ABS galimybių. Diagnostikas ten kažką labai neaiškiai supaistė: duodant gazo traska abs blokas. jis stabdo slystancius ratus. Mano kukliomis žiniomis, ABS slystančių ratų nestabdo, o atvirkščiai, duoda jiems suktis.

looking4snow

Nu tai principas toks, nebent as kazko nesuprantu, kad yra skirtingi ECU (ABS, TC (ATC, ASR), ESP), o ratus stabdo ar ten apsukas reguliuoja ir t.t. visais atvejais vienodi itaisai.

VaIsInIs

tai pagal ideja, jei praslysta ratai nebeduoda kilti apsukoms ?
Pas mane gali mint tampke iki kiek nori ir prasisuks tie ratai iki belekiek, nieks nieko nektontroliuoja...
Tai kaip cia turi istikro veikti ?

MnDs

ABS juk neleidzia uzsiblokuoti ratam, stabdant ant ledo dauzo per pedala.
TRC kad spaudziant gaza neprasisuktu ratai, ar is vietos greitejant, o VSC cia kaip ESP priziuri kad auto i sona neslystu ar nepradetu suktis apie savo asi

Farmeris

CitataVaIsInIs parašė:
tai pagal ideja, jei praslysta ratai nebeduoda kilti apsukoms ?
Pas mane gali mint tampke iki kiek nori ir prasisuks tie ratai iki belekiek, nieks nieko nektontroliuoja...
Tai kaip cia turi istikro veikti ?
taip..apsukos pakila virš 2000  ir jei galas neikiek nevaziuoja tai tada apsukos krenta automatiškai...gali buti numynes iki dugno vistiek nesigazuoja..ir skydelije uzsidega slistanti mašinytė :D ojei sureaguoja i šonini slidima tai dar ir pipsėti pradeda..;)
Corolla Verso.

MND

pazesiu kaip su tuo gesimu praktikoje kada slydima rodo, o del garso tai jis yra toks lyg susikabinti kas noretu. del pyptelejimu aisku taip ir buvo manyta.

VaIsInIs

Tai tarkim sedžiu pusny , mašina nevažiuoja, gaza duodu ratai prasisuka ir neturi kilt apsukos alu "stabdo" ?  
Pas mane viena kart taip buvo, bet kazkaip nepastebejau kad neduoda kilt apsukoms... pvz vaziuoji ledu, 20, duodi gazu ratai slysta tai spidometras rodo 60. tai realiai neturetu taip but o "blokuotu" apsukas... Arba pas mane kazkas nirabotaet :D