Tepalas aušinimo sistemos bakelyje

Pradėjo rubilnikas, Gruodis 20, 2012, 21:38:06 PM

« ankstesnis - sekantis »

rubilnikas

Per žioplumą netyčia įpyliau aušinimo skysčio bakelį tepalo. Tiesiog taip gavosi, kad užsikalbėjau telefonu ir neapsižiūrėjau kur pilu. Supylau maždag stiklinę, nu gal kokių iki 100 ml. Tada susigaudžiau, kad ne ten pilu...:) Automobilį Toyota Corolla 2,0 l D4D buvau trumpam užvedęs bet niekur nevažiavau.
Kaip patartumėt toliau elgtis? ar būtina plauti aušinimo sistemą? ar nuo tokio kiekio tepalo kas nors gali atsitikti?

mind

GA pabamdyk nusourbti kokiu svirkstu vistiek jis plaukios virsuje. Arba isimt Bakeli ir praplaut, jei toks yra.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

sausis

per kelis kartus nusiurbsi tepala ,nes jis laikosi virsuje .Varikliui nieko neatsitiks .Pas mane panasi problema buvo su pasatu buvo trukes tepalo ausinimo radijatorius  .;)

Hausas

Citatarubilnikas parašė:
Per žioplumą netyčia įpyliau aušinimo skysčio bakelį tepalo. Tiesiog taip gavosi, kad užsikalbėjau telefonu ir neapsižiūrėjau kur pilu. Supylau maždag stiklinę, nu gal kokių iki 100 ml. Tada susigaudžiau, kad ne ten pilu...:) Automobilį Toyota Corolla 2,0 l D4D buvau trumpam užvedęs bet niekur nevažiavau.
Kaip patartumėt toliau elgtis? ar būtina plauti aušinimo sistemą? ar nuo tokio kiekio tepalo kas nors gali atsitikti?

Ant grįžtamos šlangutės dedi benzininius filtriukus:
http://www.autovalsa.lt/lt/kuro_filtrai ir kai jie užsineša, keiti. Kokių 10 turėtų užtekti. Teko BMW taip daryti, kai truko tepalo aušintuvo tarpinė.
Turtingas ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris mažai išleidžia...

Andriusa321

manau jei tu nebuvai uzkures tia tik imk bakeli ir plauk jei nepateko tepalas i sistema, kitu atveju teks plauti sistema kas ne tik kad pigiai nepasirodys bet ir nemazai laiko uzima, man jau teko tai daryti bet pas mane buvo trukes tepalo ausinimo radiatorius ir tepaliukas suejo i ausinimo skysti.

Saulius SSS

sakė buvo užkūręs. kad bloke tiek tepalo prikbs nieko baisaus,bet,kad radijatoriuje jo prikibs tai negerai.tepalas susimaišęs su antifrizu tampa koše panašia į solidolą. gali vasarą suprastėti aušinimas.statyk filtriukus ant šlangos ir gaudyk kol dar nevirto į košę.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai