Reikia pakaitinimo žvakių*

Pradėjo black avensis, Gruodis 23, 2012, 21:31:02 PM

« ankstesnis - sekantis »

eceris

Citataegariukas1 parašė:
Na nereik kosminiu technologiju patikrint zvakem,uztenka ir paprasto testeriuko,konkrecios reikalingos varzos negali zinot,nes kiekvieno gamintojo ji skirsis,orentacine-1omas,gali buti 0,9 ar 1,1,senesniu masinu,kaip audi b3,pezo 2,1 varikliu ir panasiu varza buna apie 17-18 omu.Aisku geriausia issukt ir pajungus tiltu ziuret ar visos vienu metu ikaista
ka as ir kalbu-kam tas papigiaiskas testeriukas jei turi laido gala:) savo taip nusistaciau kad neveikia 3 zvakes. nors birzeli pajungta buvo diagnostikos programa, rode kad neveikia 1 zvake. aisku galejo uzsilenkt per pusmeti dar dvi, bet pirkau pradziai 1 zvake is forumiecio, kai reikejo keist, su laido galu nustaciau kad veikia tik viena, bet ir ta viena kibirksciuoja maziau nei nauja. pirkau dar tris is forumiecio. turbut veikia visos dabar, nes para pastovejes auto kuriasi prie - 15.;) tad kam man testeris, jei turiu laido gala:p. o jei rimtai, turiu testeri, galiu darbe ir tilteliu varza pasimatuot. bet tokiu budu, su laido galu, pries eile metu ir antram golfui nustaciau kad 4 zvake bloga. tik jos nekeiciau, nes ja pakeist yra problema-kas keite tam auto , tas zino:@:@
  o siaip, koks man skirtumas tie omai ir ju netolygumas zvakiu varzoje. zvake arba veikia arba neveikia. jei veikia, ji kazkiek savo funkcija atlieka, o kai neveikia, tada ir keiciam. juk nematuosi ju varzos kas savaite. pradejai itarinet kad neveikia, ir tikrini visas-tada jau pono reikalas ar keisi sudegusia ar visas.
   beje, dar vienas budas patikrinti-su lempute...bet tikrinam kaip kam geriau. kazkas ir 200 lt nepagaili uz zvakiu patikra-as uz 4 naujas maziau mokejau pasitikrines pats;)

S_Kulikauskas

Jau kaskur seniau aiskinau, kad tikrinti zvakiu varza su paprastu testeriu tai labai nepatikimas testas.

Na jai testeris parodys, kad varza didesne nei 3-omai tai viskas aisku, zvake bloga, bet ka jai parodo 1 ar 2. Ar tai reiskia kad ji gera? Ogi ne, tai nereiskia nieko. Nes jai kaistant jos varza gali stipriai keistis, o kaitinimo metu varzos nepamatuosi.

Todel pats geriausias metodas yra ziureti issukus, antras metodas matuoti srove (su galinga lempa; kibirksciavimo metodu; arba su sroves replem pvz.:http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=59970 ) na ir pats paskutinis budas - matuoti varza.

Mars

"Imk toyotines (JKC atrodo gamintojas) arba borg=beru. Nu gali ir denso bandyt, bet neverta. Parduotuvese tikrai yra."

Buvau susidėjęs naujas toyotines Japonų gamybos 4 vnt. po dviejų metų teko vieną pakeisti. Kitam automobiliui buvau sudėjęs Bosch žvakes jau 6 metus laiko be problemų.
Taip kad gamintoju apsiriboti nereikia, nezinai ant kokių pataikysi.
Dėl žvakių tikrinimų tai aš už tikrinimą testeriu, pats visalaika tikrinu testeriu (testerį pirkau už 40 Lt.) patikima, greita ir paprasta ;)
mars

S_Kulikauskas

Na taip, jai testeris parodo, kad bloga, tai jau 100% bloga, bet jai testeris rodo, kad ji gera, tai dar nereiskia, kad ji tikrai gera.

Na teks kada prie progos imesti gyvu pavyzdziu ;) .

eceris

su dico(sroves) replem nepatogumas toks, kad trumpai veikia pakaitinimas ijungus degima, ar suspes dicai uzfiksuot maximalia srove, o ir  uzkisti reples kazin ar vietos bus. bet jei ant issuktos matuojam, arba pajungus tiesiogiai nuo akumo, tada super

S_Kulikauskas

Citataeceris parašė:
su dico(sroves) replem nepatogumas toks, kad trumpai veikia pakaitinimas ijungus degima, ar suspes dicai uzfiksuot maximalia srove, o ir  uzkisti reples kazin ar vietos bus. bet jei ant issuktos matuojam, arba pajungus tiesiogiai nuo akumo, tada super

Nu taip, teisingai sakai, negana to dar ir prieisi ne visur, todel matuojant geriausia jungti tiesiai prie akumo, per stora laida. Nors yra ir vienas pliusiukas, jai buvai mataves kol dar visos sveikos buvo  uztenka pamatuoti magistralini ir gali pasakyti kelios zvakutes numirusios, ir tai be jokio ardymo. O del pakaitinimo trukmes tai komonraila uzkurus jis dar apie dvi minutes sildo zvakutes, na jai variklis saltas zinoma.

Bet kazkas cia minejo kad matuoja srove(ne itampa ir ne varza) su paprastu testeriu, lygiai taipat ir as darau, cia kogero pats geriausias metodas po vizualinio tikrinimo(issukimo) .

black avensis

Man tai pats paprasčiausias būdas su testeriu pamatuoti, kada testerio pliusas prie akumuliatoriaus pliuso, o minusas  prie pakaitinimo žvakės,taip nustačiau dvi neveikiančias žvakes, dvi man rodė akumuliatoriaus įtampą 12,6 o kitos dvi rodė 0. Beje gal kas žinote po kiek ima už žvakes mūsų forumiečiai prekiaujantys dalimis.

S_Kulikauskas

Nu apie sita net nepagalvojau :) kaskaip. Nu cia taspats kaip varza matuotum, tos kurias parode, kad blogos tai jau aisku bus tikrai blogos, bet likusias dvi siulinciau patikrinti detaliau.

eceris

CitataS_Kulikauskas parašė:
Citataeceris parašė:

Nu taip, teisingai sakai, negana to dar ir prieisi ne visur, todel matuojant geriausia jungti tiesiai prie akumo, per stora laida. Nors yra ir vienas pliusiukas, jai buvai mataves kol dar visos sveikos buvo  uztenka pamatuoti magistralini ir gali pasakyti kelios zvakutes numirusios, ir tai be jokio ardymo. O del pakaitinimo trukmes tai komonraila uzkurus jis dar apie dvi minutes sildo zvakutes, na jai variklis saltas zinoma.

Bet kazkas cia minejo kad matuoja srove(ne itampa ir ne varza) su paprastu testeriu, lygiai taipat ir as darau, cia kogero pats geriausias metodas po vizualinio tikrinimo(issukimo) .
cia rimtai del tu dvieju minuciu? as maniau jei uzgeso spirales lempute tai ir kaitinimas baigtas...nors dico reples masinoj pastoviai yra, bet kazkaip nesusipratau niekad jomis pasinaudot:) reikes pamegint del idomumo.
   kazkas klause po kiek zvakes parduoda forumieciai. pirkau is forumiecio bosh po 43 lt. nesigilinau ar cia pigu ar cia brangu, neklausiau net kiek parduotuvese kainuoja-svarbu buvo kad viskas operatyviai buvo ir paciam nereikejo rupintis-nusiunciau savo vyrukus is darbo, jie sumokejo, ir atveze man....

black avensis

Na mano atveju aš vis tiek keisiu visas 4 žvakes,kadangi  jas esu keitęs visas 4 daugiau kaip prieš 3 metus ir manau, kad jų visų resursas bus panašus, taigi nėr prasmės dvi pakeisti naujomis, o kitas dvi senas palikti, nes tik laiko klausymas kada jos nusibaigs. Manau keisti po vieną žvakę verta tik tada kada neveikia viena žvakė arba tu tikrai žinai kad likusios veikiančios žvakės yra naujesnės už neveikiančias. Na Bosch už 43 lt normali kaina, bet galima ir už 40 rasti, tačiau Bosch jau išmėginau ir likau nusivilęs jais, kažkaip trumpokai jos man tarnavo, tikriausiai tikrų Bosch Lietuvoje sunkoka rasti.

eceris

visiskai pritariu. mano atveju kai buvo pasakyta kad neveikia 1 zvake, pirkau pradzioj 1. bet kai keiciau ir pamaciau kad neveikia 3, tai pirkau dar 3 ir gavosi kad pakeiciau visas 4. beje, dege pastoviai chek'as, kai kompu patikrinus pasake kad neveikia zvake. kai apziurejau jog neveikia 3 zvakes, isukus 1 nauja, chek'as uzgeso, nors buvo blogos like dar dvi nekeistos. cia kas, ar kompas melavo, ar sutapimas? kompas buvo pajungtas tada kai pirkau auto ir tuo paciu uzgesintas chekas del blogos zvakes, kad pravaryt technikine. po to pravazineta buvo dar apie 6000 km, kazkur apie 3-4 men iki zvakiu keitimo

diagnostikas

1cdftv varikliui checkas dega tik kai neveikia 3 ar daugiau zvakiu

eceris

Citatadiagnostikas parašė:
1cdftv varikliui checkas dega tik kai neveikia 3 ar daugiau zvakiu
d4d 66 kw cia butent tas variklis? tai kodel kompas parode kad neveikia 1 zvake? nors cia gali buti kaltas ir pats meistriukas-jis ant mano auto tik pratestuot norejo programa, kuria jam siule pirkt uz 1000 lt. gal dar nemokejo elgtis, nes siaip jis specializuodavosi iki to ant wv/audi, o patikrint nemokamai pasiule ant mano auto tik del programos testo

black avensis

1cdftv 81kw variklis su dviem neveikiančiom žvakėm jokia įspėjamoji lemputė nedega, galbūt prie trijų neveikiančių ir užsidega.

Artūras Alytus

Asmeniškai esant trims blogoms žvakėms nedegė jokios lemputės. Tiesiog neįmanoma buvo užkurti praeitą žiemą. Manau ir prie 4 niekas nedegs.