Del ratlankiu varztu

Pradėjo laizekas, Balandis 04, 2009, 19:02:05 PM

« ankstesnis - sekantis »

laizekas

Siandien uzsidejau lietnikus ir kai spaudi 100km/h vairas dreba, yra du variantai arba lietnikai kreivi arba lievi varztai, lietnikai nenauji, bet kai balansavo siandien juos nieko nesake, padangos naujos falken, tai nemanau kad butu jos kiauso formos, variantas lieka tik varztai, varztai konuso formos, kai jos idedi i skyle lietniko, tvirtai neisistato, gal truputi i sonus laisvumo turi,varztai nuo skardiniu tvirciau laikosi, bet ju nepriversciau, nes lietniku skyles per siauros, tai turiu klausima, gal kas dar nera lietniku uzsideja ir gali varztus paskolinti, uzsideti, pravaziuoju su masina ir grazinu iskart, varztai nauji pirkti is dagrio
Avensis I D4D 81kw - darbinis žirgas
Avensis II D4D 85kw - šaldytuvas

mind

1. Centrinė skylė kokio diametro, jei didesnė nei 54, tai dedi centravimo žiedą, jei neturi žiedų gali pabandyt palaipsniui veržiant varžtus  išsicentruot (sunkus variantas).
2. Kreivas ratlankis- dedi priekinius ant galo ir žiūri kas bus.
 Buvo man toks variantas, bet pakeičiau padangas naujas ir ratlankius vietom pakeičiau, tai dabar tikrai nepasakysiu kas buvo kalti,  nors vienas ratlankis yra šiek tiek įlenktas.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

kubilas

Is ties, tai su lietiniais ratais turejai gauti varztus jiems prisukti.original varztai yra tik su original skardin ratlankiais.sprendziu pagal save.Zodziu-vasariniai ratai-vasariniaivarztai.  lieti ratai-lieti varztai.man atrodo, kad aiskiai issireiskiau. dar vienas momentas-kas tas falken ????zinau bridgest ,mishel, dunlo,vredestein ir dar keleta kitu.o gal tas F is tos operos kur po 13 lt uz padanga??!!! tumet reiks geresniogamintojopasijieskoti- bent jau kokio Kormoran ;)

kaktusas

Jei padangos naujos o balansuojant nieko nesakė, tai dar nereiškia kad tikrai ratlankiai ar ten varžtai kalti. Aš ir pirkau naujas padangas, ir sumontavo, išbalansavo, o prie 100km/h mušė vairą, tai atvariau kad perbalansuotų, ir viskas čiki. Na jei tu tų lietnykų dar nenaudojęs, tai klaustukų gali būt daugiau. Bet manau reik perbalansuot pabandyt, ir priekį su galu sukeist.

kubilas

TO kaktusas: klausimelis-o gal gala su priekiu.juk ne tas pat.ir puses skiriasi.

kaktusas

Citatakubilas parašė:
TO kaktusas: klausimelis-o gal gala su priekiu.juk ne tas pat.ir puses skiriasi.
??? o tai čia juoktis ar dar ne ?

ToyotaClub

NA tarkim  pas mane lietinykai uzdeti bet varztai te patys kuriuos suku dedamas ir skardinius kada cia lekiau ir atrode kad dreba viskas sakau gal ratas pilnai nepriverztas nu sian paziurejom viskas ciki, tai gali buti su balansavimu cherne, o del kreivumo mano galinis vienas sulankstytas buvo vos vos tai iskart pasake kad tiesinti palikit.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Minju

Varžatai lieka varžtais...  iš savo asmeninės aptirties sakau ,kad tikriausiai reikalingi centravimo žiedai ir jie turi būti labai tiksliai padaryti...nes ,esant jau 0,5-1,5mm neatitikimui...bus ir vibracija ir jei atsikankinsi  apie 20t.km nesusitvarkęs,tai stabilizatoriaus įvorėse atsiras laisvumas...Man per aptarnavimą praeitą pavasarį jie liepė uždėti žiedus,o dar po 15t.km pasakė ,kad žiedai nevisai atitiko mano ratlankių ,tai po vasaros atsirado laisvumas.O FALKEN neblogos padangos.

ToyotaClub

Oho sito nezinojau, tik sian suzinojau kad pas mane arba ora leidzia arba nzn pripuciau 2.20 diena vakare jau 190.

Smac

Pas mane tarp kitko irgi zieminiai skardiniai ratai - atitinkami paprasti varztai.
Vasariniai lietnikai - prie ju tiems lietnikams skirti varztai.
Ir vieni kitiems netinka, nes su lietniku varztais, kai norejau skardas uzsideti rudeni, tai buvo ne kas :) :) :) teko pirkti paprastus...
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

zally

Varžtus turi prisukti skirtus tik lietnikams ir įdėti centravimo žiedus.Kai pakeisi varžtus ,neužmiršk vežiotis komplektą senų atsarginiam ratui ,jei reiks keisti.
Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

mind

CitataToyotaClub parašė:
Oho sito nezinojau, tik sian suzinojau kad pas mane arba ora leidzia arba nzn pripuciau 2.20 diena vakare jau 190.

Fizika TC fizika :D- vakare atvėso oras ir sumažėjo slėgis :D, na dar vienas variantas- kiauras ratas. :D
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

ToyotaClub

tai vat apie kiauruma ir as pagalvojau leksiu sian paziureti ar per nakti nusedo kiek.

laizekas

su centravimo ziedais viskas gerai, nes pirkau lietnikus nuo avensio, vaziuoju dabar prasyti kad perbalansuotu ir viska issiaiskinsiu, kur bedos

laizekas

Nu ka, paaiskejo , kad visos padangos yra lievos, kreivos, 2 padangos turi duobes, kitos tik kreivuma, rytoj vezu i dagri ir ziuresim kas bus, hujoviausia, kai montavo padangas nepasake kad lievos padangos ;//