Greiciu dezes tepalas.

Pradėjo Tiutis, Liepa 25, 2013, 11:11:20 AM

« ankstesnis - sekantis »

Tiutis

Sveiki, noriu paklausti koks greiciu dezes tepalas priklauso Toyota avensis 2003m 2.0D4D 85kw ? Ir kiek jo telpa?

Tiutis

Ar gali kas pasakyti??? Nes salnikas kiauras dezes reik keist

arunaskeras

Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Tiutis

Myjack

Sveiki kolegos :-)
Ateina metas "tepalu aptarnavimui" (dar tik antras mano rankose), tad papildomai sudomino ir mechanines greiciu dezes tepalu keitimas. Automobilis (Avensis 2.0 d4d 85 kw) pravazeves 190 000 km., dezes tepalai nebuvo keisti. Manualas raso, kad tepalas keiciamas tik esant reikalui ir aplinkybems (75w90), taciau juk eksplotaciniai skysciai po tiek km neabejotinai keicia chemines ir fizikines savybes  :) Nusprendziau pasikeisti.
Kas jau keitesi, ka rekomeduotu pilti?
P.S. Teko girdeti neblogu atsiliepimu apie KROON Transmission Oil SP 1011...

Bemsas

Dar nevienoi turetoj masinoi nekeiciau tepalu dezeje del profilaktikos.

Myjack

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 21, 2013, 21:26:00 PM
Dar nevienoi turetoj masinoi nekeiciau tepalu dezeje del profilaktikos.
Ne tokioms diskusijoms klausimas uzduotas (diskutuoti apie profilaktini keitima galima iki "nukritimo") :)

Myjack

Sveiki kolegos :-)
Ateina metas "tepalu aptarnavimui" (dar tik antras mano rankose), tad papildomai sudomino ir mechanines greiciu dezes tepalu keitimas. Automobilis (Avensis 2.0 d4d 85 kw) pravazeves 190 000 km., dezes tepalai nebuvo keisti. Manualas raso, kad tepalas keiciamas tik esant reikalui ir aplinkybems (75w90), taciau juk eksplotaciniai skysciai po tiek km neabejotinai keicia chemines ir fizikines savybes  :) Nusprendziau pasikeisti.
Kas jau keitesi, ka rekomeduotu pilti?
P.S. Teko girdeti neblogu atsiliepimu apie KROON Transmission Oil SP 1011...

Bemsas

O kam keisti, jei gamintojas nerekomenduoja? Net Toyotu automatai nereikalauja tepalo keitimo. Ant tepalo matuokles net parasyta, kad NEREIKIA KEISTI TEPALO. Jei jau automatui nereikia, tai ka kalbeti apie mechanika.

eceris

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 21, 2013, 23:04:41 PM
O kam keisti, jei gamintojas nerekomenduoja? Net Toyotu automatai nereikalauja tepalo keitimo. Ant tepalo matuokles net parasyta, kad NEREIKIA KEISTI TEPALO. Jei jau automatui nereikia, tai ka kalbeti apie mechanika.
kiek teko pastebeti, sis musu kolega vairuotojas turi gan kvaila pedantiskuma. matomai jaunas svieziai iskeptas soferiukas, masiniukas pirmas, tad nori laikytis visu gamintojo instrukciju, kai kurias is ju net pervirsydamas :)
  nesupykit jaunasis kolega, bet jusu daugelis klausimu siame forume privercia mane sypsotis... ;)

Myjack

Citata iš: eceris Įrašytas Rugsėjis 21, 2013, 23:16:21 PM
  kiek teko pastebeti, sis musu kolega vairuotojas turi gan kvaila pedantiskuma. matomai jaunas svieziai iskeptas soferiukas, masiniukas pirmas, tad nori laikytis visu gamintojo instrukciju, kai kurias is ju net pervirsydamas :)
  nesupykit jaunasis kolega, bet jusu daugelis klausimu siame forume privercia mane sypsotis... ;)
Nepykit pone, taciau jei mano toks poziuris butu kaip jusu (juokingas)  operacineje - retas kuris butu patenkintas "tokiomis" paslaugomis. Juokites i valias!!!  :goodboy:
Kas tures pasidalinti konstruktyvia nuomone - parasykit. O kitiems lai mano "postai" geras imunoaktyvatorius  :-) (y)

MindaugasB

Citata iš: eceris Įrašytas Rugsėjis 21, 2013, 23:16:21 PM

Aš iš dalies irgi pedantiškai prižiūriu automobilį. Taip sakant, jeigu arklio nešersi, nepaarsi :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Myjack

"Bemsas" - tame taip pat yra tiesos, taciau nesenai bendravau su pora vienos firmos (Kauno r.) greicio deziu remontininku. Anot ju, tulas Lietuvis, paprastai, nekeicia tepalu ir nesuka del to galvos... Gal ir gerai - bet nuimtos dezes ir ju "rezekcija" rodo to pasekmes.
Nieko "pedantisko", tik idomi jau keitusiu patirtis, koki tepala pyle, kaip po to reagavo...

Bemsas

Del mechanikos nezinau - is pazystamu niekas nekeite. Kas liecia automatu - yra problemu. Merse pakeite tepalus - masina vaziuoja blogiau nei vaziavo. Padetis pagerejo, kai nuvare i Silberi ir nupirko ORIGINALIUS tepalus uz kosmine kaina. Su Audi irgi ta pati problema buvo, padejo tik tepalai is Mollerio.

Yra dar toks posakys - NETRUKDYK TECHNIKAI DIRBTI. Jei viskas dirba gerai - tai geriau ir nedirbs, gali buti tik blogiau po isikisimu.

eceris

Citata iš: Myjack Įrašytas Rugsėjis 21, 2013, 23:20:50 PM
Nepykit pone, taciau jei mano toks poziuris butu kaip jusu (juokingas)  operacineje - retas kuris butu patenkintas "tokiomis" paslaugomis. Juokites i valias!!!  :goodboy:
Kas tures pasidalinti konstruktyvia nuomone - parasykit. O kitiems lai mano "postai" geras imunoaktyvatorius  :-) (y)
saunuolis kolega. palyginot mane kaip tame anekdote:
  Kardiochirurgas nuvažiuoja taisyti mašinos. Įsikalba su automechaniku,
po kiek laiko tas ir klausia:
- Sakyk, o kuo tu dirbi?
- Aš chirurgas. Širdies operacijas darau.
- O kiek gauni už operaciją?
- Na, koks tūkstantis litų gaunasi...
- Hm... Keista, šiaip jau darome panašius dalykus - tu variklius taisai,
ir aš variklius taisau. Bet man už vieną variklio pataisymą vos keliasdešimt
litų tenka...
- O nori pabandyti, kaip už tūkstantį?
- Žinoma, noriu. Chirurgas įlipa į mašiną, užveda variklį, atidaro kapotą ir sako:
- Na, dabar taisyk. Neišjungdamas ir kad nesustotu.
      BET VISTIEK, PATARCIAU TEPALU NEKEISTI GREICIU DEZEJE. kaip kolega rase auksciau-o ka jus zinot ka jums supils...... :G
    Man automobilis yra viso labo tik susisiekimo priemone-jis tiesiog turi buti techniskai tvarkingas ir tiek...tepalai keiciami visuomet laiku, padangos nebrangiausios-bet gal ir ne pigiausios. filtrai nebutinai tik MANN, tinka ir pigesni. pakaba gali buti is restauruotu detaliu suremontuota-beje, praktika kalba, kad tai zymiai ilgaamziskiau nei al'a naujos detales sudedamos. akuma pirkau ne varta ir ne bosch, o Deta-exide koncerno gamyba. tepalus pilu maximinius-ermitazinius jau nepirmam auto. bet automobilis vaziuoja patikimai pas mane visuomet. bet kada sovus i galva islekti prasiblaskyt po europa  vaziuojam be jokio specialaus auto pasiruosimo. nuvaziuojama 4-5 tuks km keliones metu. pili kura ir vargo nematai....tad pedantiskas auto priziurejimas nebutinai reiskia, kad jusu vaziuoja geriau nei mano auto ;)