Kokį tepalą užpilti?

Pradėjo Mari1us, Rugpjūtis 25, 2013, 17:01:55 PM

« ankstesnis - sekantis »

Mari1us

Turiu 2.0 D4D T22 Universalą Avensį 2001. Prieš mėnesį kažkur nusipirkau, tai jau tada buvo minimumas beveik variklyje tepalų. Nežinau kada tepalai keisti, bet yra tarsi nauji - visai skaidrūs. Neįsivaizduoju kokius pilti, kad galėčiau iki normos pripilti. Ar nėra jokio skirtumo, jei pvz buvo sintetinis o aš užpilsiu pusiau sintetinį? Ir kokį tepalą reikia pirkti? 10w40? Aš jau žadėjau elf dyzeliams 10w40 pirkti, bet ten buvo parašyta, kad netinka auto su kietujų dadelių filtrais, tai nežinojau ar toks avensyje yra.

eceris

praktiškas patarimas tai būtų toks-važiuoji dar menesi ir stebi ar tepalo mažėja ar ne. jei nemažeja, keiti nauju į sintetika su visais filtrais ir užmiršti 15 tuks km. jei mažėja, pili nauja 10/40 ir stebi. juk nėra dar taip, kad lemputė ant posūkio užsidegtu. o jei atstumais važinėjat nedideliais, nieko nenutiks motoriukui kad ir tepaliuko minimum....
   jei tepalai dyzeliuko skaidrus, didziausia tikimybe kad supilta pigiena-turintys mazai plaunamūjų savybių. dyzelio tepalas pravaziavus keleta 100 km po keitimo jau buna juodas

mind

Ar nenustosit čia varyt naujų temų, nejaugi taip sunku pasiknaisiot senose ir surasti sau tinkamą informaciją arba senoje temoje užduoti klausimą?  :E :-{ :fight:
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Mari1us

Citata iš: mind
praktiškas patarimas tai būtų toks-važiuoji dar menesi ir stebi ar tepalo mažėja ar ne. jei nemažeja, keiti nauju į sintetika su visais filtrais ir užmiršti 15 tuks km. jei mažėja, pili nauja 10/40 ir stebi. juk nėra dar taip, kad lemputė ant posūkio užsidegtu. o jei atstumais važinėjat nedideliais, nieko nenutiks motoriukui kad ir tepaliuko minimum....
   jei tepalai dyzeliuko skaidrus, didziausia tikimybe kad supilta pigiena-turintys mazai plaunamūjų savybių. dyzelio tepalas pravaziavus keleta 100 km po keitimo jau buna juodas
O ne tiesa, kad visiškai sintetinis tepalas tiek nejuoduoja kiek pusiau sintetinis? Dėl lygio: aš jį stebiu pastoviai, sunku pasakyti. Atrodo, kad nemažėja tepalo, lemputė niekada nebuvo užsidegusi. Tiesa, ar reikia rodiklyje žiūrėti į tą pusę kurioje yra taškeliai, ar į tą, kurioje yra duobutės? O dėl tepalo pirkimo - kaip ten su tuo kietųjų daleliu filtru yra avensyje gal žinai? Egzistuoja toks?

Citata iš: mind
Ar nenustosit čia varyt naujų temų, nejaugi taip sunku pasiknaisiot senose ir surasti sau tinkamą informaciją arba senoje temoje užduoti klausimą?  :E :-{ :fight:
Tau skauda, kad paklausiau atskirai. Neturiu laiko. Suprantu, kad savanaudiška, bet kitaip neišeina. Niekam aš nekenkiu ir nemanau, kad daug nuostolių čia visiems, jei paklausiau kažko, apie ką galbūt, kažkur, prieš velnias jį žino kiek laiko buvo diskutuota. Kai tik turiu laiko ir ieškau, bet užimtumas labai didelis ir dažniausiai tiesiog paprašau kitų forumo dalyvių pagalbos ir patarimų. Niekas nereikalauja atsakyti į mano klausimą, tačiau pasitaiko gerų žmonių kuriems ir dėkoju.

katana7

Gali būti ramus pas tave tikrai nėra kietųjų dalelių filtro.

Mari1us

Modka

Citata iš: Mari1us Įrašytas Rugpjūtis 25, 2013, 17:01:55 PM
Turiu 2.0 D4D T22 Universalą Avensį 2001. Prieš mėnesį kažkur nusipirkau, tai jau tada buvo minimumas beveik variklyje tepalų. Nežinau kada tepalai keisti, bet yra tarsi nauji - visai skaidrūs. Neįsivaizduoju kokius pilti, kad galėčiau iki normos pripilti. Ar nėra jokio skirtumo, jei pvz buvo sintetinis o aš užpilsiu pusiau sintetinį? Ir kokį tepalą reikia pirkti? 10w40? Aš jau žadėjau elf dyzeliams 10w40 pirkti, bet ten buvo parašyta, kad netinka auto su kietujų dadelių filtrais, tai nežinojau ar toks avensyje yra.
tavo vietoj nedapilineciau o keisciau tiek tepalus tiek visus filtrus, vistiek turesi keisti. suodziu filtro nera o koki supilsi tai cia tau spresti o siaip tai tavo vietoj 5w30 elf pilciau. nes jie nera pilna sintetika bet ir ne pusiau sintetika.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Bemsas

Elf Evolution 5w30 (y). Tik kaina ju gerokai pakilusi. Prie 8 metus normali kaina buvo 70Lt/5L, dbar kai Maximoj akcija 40% ir tai daugiau sumoki.

egariukas1

Citata iš: Modka Įrašytas Rugpjūtis 25, 2013, 21:21:06 PM
tavo vietoj nedapilineciau o keisciau tiek tepalus tiek visus filtrus, vistiek turesi keisti. suodziu filtro nera o koki supilsi tai cia tau spresti o siaip tai tavo vietoj 5w30 elf pilciau. nes jie nera pilna sintetika bet ir ne pusiau sintetika.
Tai kas ten per velnias,jei nei sintetika nei pusiau?Mineralke?Temos autoriui patariu pakeist tepala,nereiks sukt galvos ka dapilt.O pilt reik toki,kokiam turi pinigu.Pats perku per akcijas,pyliau mobil 5w40,valvolina,db turiu nupirkes total5w40.Nepatariu visokiu pemco,motec,manol ir kito slamsto.Geriau brangesnis pusiau sintetinis nei pigus sintetinis

Modka

Citata iš: egariukas1 Įrašytas Rugpjūtis 25, 2013, 22:26:38 PM
Tai kas ten per velnias,jei nei sintetika nei pusiau?Mineralke?Temos autoriui patariu pakeist tepala,nereiks sukt galvos ka dapilt.O pilt reik toki,kokiam turi pinigu.Pats perku per akcijas,pyliau mobil 5w40,valvolina,db turiu nupirkes total5w40.Nepatariu visokiu pemco,motec,manol ir kito slamsto.Geriau brangesnis pusiau sintetinis nei pigus sintetinis
kaina visiskai neatspindi kokybes perkant tepalus patariu specifikacija ziureti. tas slamstas gali buti geresnis nei total ar mobil.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

looking4snow

Citata iš: Mari1us Įrašytas Rugpjūtis 25, 2013, 19:36:44 PM
O ne tiesa, kad visiškai sintetinis tepalas tiek nejuoduoja kiek pusiau sintetinis?

Negaliu atsakyti i toki klausima, bet galiu pasakyti, kad po karterio nuemimo, isplovimo, sietelio isvalymo, pirma karta gyvenime kuri laika vazinejau su tikrai gintarines spalvos tepalu. Bet po kazkiek km vel pajuodavo. O siaip tai, kaip ir sake - su dyzeliu pravazioji pora simtu km ir jau juodas.

eceris

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugpjūtis 25, 2013, 22:11:53 PM
Elf Evolution 5w30 (y). Tik kaina ju gerokai pakilusi. Prie 8 metus normali kaina buvo 70Lt/5L, dbar kai Maximoj akcija 40% ir tai daugiau sumoki.
pries menesi mazdaug buvo akcija elfui maaximoj, kaina tokia pati  kaip ir pries 7 metus-nes tiek metu jau perku per akcijas-buna 109 lt, per akcija 65,4 lt. trecia auto tepu butent 5/30 evoliution

mind

Citata iš: Mari1us Įrašytas Rugpjūtis 25, 2013, 19:36:44 PM
[size=78%]Tau skauda, kad paklausiau atskirai. Neturiu laiko. Suprantu, kad savanaudiška, bet kitaip neišeina. Niekam aš nekenkiu ir nemanau, kad daug nuostolių čia visiems, jei paklausiau kažko, apie ką galbūt, kažkur, prieš velnias jį žino kiek laiko buvo diskutuota. Kai tik turiu laiko ir ieškau, bet užimtumas labai didelis ir dažniausiai tiesiog paprašau kitų forumo dalyvių pagalbos ir patarimų. Niekas nereikalauja atsakyti į mano klausimą, tačiau pasitaiko gerų žmonių kuriems ir dėkoju.[/size]
Štai,  mes tai laiko turim marias ir tvarkom šitą mėšlą, kurį neturintys laiko prikrato. Ir visi turintys daugybę laiko atsakinėja, vietoj to, kad duotų nuorodą į jau esančią temą. Pats neturi laiko, tai pagalvok ir apie kitus. Galų gale aš,  kai neturiu laiko, tai tuos darbus atiduodu, tiems kas tą padaro už pinigus, jei matau, kad pats per tą laiką uždirbsiu daugiau darydamas tai ką moku geriausia.
Neturiu kolegos jokio piktumo ir visada pasiruošęs pagelbėti, bet vertinkit ir kitų darbą, bei stenkitės palaikyti tvarką forume.
Jei visi laikytūsi tvarkos, gal net paieškos nereiktų naudoti, būtų paprasčiau, perskaityti temų pavadinimus, kuriuos irgi reiktų užrašyti suprantamai ir informatyviai. (h)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D