Generatoriaus dirželis

Pradėjo Markelo, Rugsėjis 28, 2013, 13:14:37 PM

« ankstesnis - sekantis »

Bogey

ar issisprende problema? Dede Vova padejo ? :)
nes atsirado panasi problema, toks garsas
https://www.youtube.com/watch?v=YVUkRtfU9kM&feature=youtube_gdata_player
81kw, d4d 2002m avensis.
pradziai pameginsiu guoliu sutepima generatoriaus ir itempejo. tada lasinima vandens ant dirzo, sako jei panaikina cypima, reiskia cypauja pats dirzas. kas gausis informuosiu, komentarai del kitu sprendimo budu- welcome

Vladas55

Guolis cypia,tepk kuo greiciau,jeigu sunkiai suksis praslys ant veleno,turesi problemu,nesilaikys naujas ant veleno ir praslidines,nes nusitrins velenas,o geriausia iseitis,keisti nauja as isitikines 99%,buvo tokia problema pas mano sunu Mazdoi.Jeigu ilgiau vazineji netvarkes uzklinija guolis ir prasisuks ant veleno ir nutrina velena,po to naujas nestabiliai laikosi.Jeigu dirzas cyptu jis cypia uzvedinejant ir tik pradzioi ir greit nustoja.SEKMES :)Man atrodo cia metalo cypimas o ne dirzo.

egariukas1

Citata iš: Vladas55 Įrašytas Sausis 02, 2014, 20:16:04 PM
Guolis cypia,tepk kuo greiciau,jeigu sunkiai suksis praslys ant veleno,turesi problemu,nesilaikys naujas ant veleno ir praslidines,nes nusitrins velenas,o geriausia iseitis,keisti nauja as isitikines 99%,buvo tokia problema pas mano sunu Mazdoi.Jeigu ilgiau vazineji netvarkes uzklinija guolis ir prasisuks ant veleno ir nutrina velena,po to naujas nestabiliai laikosi.Jeigu dirzas cyptu jis cypia uzvedinejant ir tik pradzioi ir greit nustoja.SEKMES :)Man atrodo cia metalo cypimas o ne dirzo.
Nera ten jokio veleno,itempejas prisisuka paprastu varztu,nieko neprasuks.99 procentai,kad generatoriaus dirzas.Patempus turi nutilt

Vladas55

O ant ko laikosi itempejas ant guolio o guolis ant asies,pats keiciau,raso kad tik pradejo cypt,o pagal yrasa cypia pastoviai reiskia jau senokai cypia uzvedant,reiskia galimai dirza reikia itempt,raso neteisingai,as rasau kaip buvo nutike,savaime aisku reikia nustatinet vietoi pagal konkretu atveji.

virme

Necypia ten joks guolis. Pas mane lygiai tas pats. Cypia ten diržas tas platus, kuris suka vairo stiprintuvo ir kondicionieriaus siurblius. Ir nereiškia kad jis palaidas, nes cypauja neapkrautas o stovint vietoj su išjungtu kondicionieriumi ir nesukiojant vairo. Priežastis to cypimo- purvas ir vanduo patenkantis nuo rato ant diržo pervažiavus per balą. Kelis kart buvau nuėmęs diržą dėl to cypimo ir jį nuvalęs bet garsas atsirasdavo vėl perlėkus per balą. Pakeičiau diržą nauju- po kiek laiko vėl tas garsas. Sprendimo būdas paprastas- paimi silikoninio tepalo ir užpurški tiesiai ant diržo ir garsas dingsta kuriam laikui. Sprendimas aišku nelabai koks, bet vis tiek geresnis nei diržo nuiminėjimas ir valymas. Užtaisiau su skarda tas skyles tarp rato ir variklio bet ir tai problemos neišsprendė, tik dabar rečiau pacypauja. Vanduo vis vien patenka ant diržo.

Vladas55

Reiskia pas tave vietoi cypimo dirzas praslysta,suteptas ir nesigirdi cypimo,cia neiseitis,silikonas ne tam skirtas,as silikono tepala naudoju varikliams sutept kur didele temperatura.Reiskia dirzas praslysta ir blogai krauna akuma.As kazkur pries 15 metu vienu metu naudojau purskiama aerozoli specialu kad dirzas napraslidinetu,buvo pardavime ,gal ir dabar yra.Nelakstyk per balas patarimas,uzpils generatoriu perdegs,man taip nutiko kai taip drasiai vazinejau,senokai taip buvo,sitoi Tojotoi tai visas dugnas priekyje uzdengtas plastmasem.

virme

Tai kad šis diržas nesuka generatoriaus. Juk rašiau kad jis suka vairo stiprintuvo ir kondicionieriaus siurblius. Skaityk įdėmiau mano postą aukščiau.

Vladas55

As rasiau kad dirza sutepi o generatorius rasiau kad uzpilsi,netaip supratom vienas kita,netaip ir svarbu.Laimingai vazinet.

virme

Bogey

vakar nusiardziau, apsaugas, purskiau visus guolius-jokio skirtumo, purkstelejau ant juostinio dirzo ir garsas dingo... taigi virme buvo teisus, kaltas juostinis(platus) dirzas kuris suka stiprintuvo ir kondicionieriaus siurblius. atvirai netikejau kad taip gali but, nes vasara jis buvo keistas i contitech dirza(su senu jokiu panasiu garsu nebuvo), bet tiesa tokia.

Vladas55

Tu Paziuresi kas bus kai prasides salciai,dirzas suteptas praslysta todel ir necypia.

Bogey

reikes patempt truputi, paziuresiu ar keisis kas.
jei nesikeis prie progos nusipirksiu sita tepala
http://www.irankiusostine.lt/contents/en-us/p6963_tepalas_dirzams.html
keista kad buvus salciams nebuvo cypimo...

virme

Citata iš: Bogey Įrašytas Sausis 09, 2014, 10:31:45 AM
keista kad buvus salciams nebuvo cypimo...

Taigi juk rašiau kad kaltas vanduo ir purvas patenkantis nuo rato ant diržo.
Citata iš: virme Įrašytas Sausis 03, 2014, 14:33:07 PM
Necypia ten joks guolis. Pas mane lygiai tas pats. Cypia ten diržas tas platus, kuris suka vairo stiprintuvo ir kondicionieriaus siurblius. Ir nereiškia kad jis palaidas, nes cypauja neapkrautas o stovint vietoj su išjungtu kondicionieriumi ir nesukiojant vairo. Priežastis to cypimo- purvas ir vanduo patenkantis nuo rato ant diržo pervažiavus per balą. Kelis kart buvau nuėmęs diržą dėl to cypimo ir jį nuvalęs bet garsas atsirasdavo vėl perlėkus per balą. Pakeičiau diržą nauju- po kiek laiko vėl tas garsas. Sprendimo būdas paprastas- paimi silikoninio tepalo ir užpurški tiesiai ant diržo ir garsas dingsta kuriam laikui. Sprendimas aišku nelabai koks, bet vis tiek geresnis nei diržo nuiminėjimas ir valymas. Užtaisiau su skarda tas skyles tarp rato ir variklio bet ir tai problemos neišsprendė, tik dabar rečiau pacypauja. Vanduo vis vien patenka ant diržo.

Markelo

Problemos as neissprendziau. Uzdejau ir originala dirza pagal kebulo nr, bet vistiek karts nuo karto cypalioja, ryte uzvedus pacypia, o poto jau nesuprasi kada, toks jausmas kai pagauna dregmes.. bet atrodo prasuka kazkuri laika ir viskas. Dazniausiai tai vyksta kol variklis saltas. Taip jau kaip buvau ikeles video nebuna. Pabande man dar karta itempti ta nauja dirza, nes laisvokas buvo, bet ir tai nepadejo.. Prisitaikiau, o ka daryt.. ;) Bus pas manes taip kaip virme rase del purvo ir vandens.. :)
Toyota Avensis 2001 D4D | 81 kW | Mėlyna

egariukas1

Vienas varijantas-skyvas nudiles