R16 vietoj R17

Pradėjo Povilas07, Rugsėjis 29, 2013, 17:30:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

Povilas07

Sveiki kolegos. Sumaniau žiemai savo Verso nupirkti skardinius ratus. Dabar stovi originalūs, lieti R17, todėl skardinių taip pat norėčiau R17, bet ar tokių išvis realu rast kur nors?
Ir kokie minusai būtų apmovus mašiniuką R16? Ar daug spidometras meluotų ir t.t. ?

Hausas

Citata iš: Povilas07 Įrašytas Rugsėjis 29, 2013, 17:30:13 PM
Sveiki kolegos. Sumaniau žiemai savo Verso nupirkti skardinius ratus. Dabar stovi originalūs, lieti R17, todėl skardinių taip pat norėčiau R17, bet ar tokių išvis realu rast kur nors?
Ir kokie minusai būtų apmovus mašiniuką R16? Ar daug spidometras meluotų ir t.t. ?

Aš žiemą su R16 važinėju, o  vasarą R17. Tik padangas pasirink teisingų išmatavimų ir būsi patenkintas rezultatu. Nemeluos spidometras daugiau, nei dabar meluoja. Padangų išmatavimus gali rasti manuale ar ant durelių lipduke. Dar gali pasinaudoti http://www.rataivisiems.com/padangu-dydziu-skaiciuokle
Turtingas ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris mažai išleidžia...

Povilas07

Dėkui už atsakymą. Susiradau manuale padangų išmatavimus, tai dabar ramia dūšia galėsiu dėt R16.

eceris

mano nuomone yra viena, gan neefektyvi finansiskai, blogybe naudojant ziema ir vasara skirtingo dydzio padangas ir ratlankius. kodel? imkim ziemines padangas. jos efektyvios 2-3-4 metus, cia kaip kam, bet kol nudyla ki 4 mm. po to as jas suvazineju dar per sezona ar du naudodamas vasara. jei turima skirtingu dydziu ratlankiai, prasideda montavimai-numontavimai sezonu metu, o vasarines turimos su ratlankiais laukia savo laiko....
    bet cia tik mano nuomone. jusu teise nesutikti ;)

Toshis

Senai reikejo taip padaryt ;), as irgi galva lauziau del R16 ismatavimu inete pilna nuorodu irgi

Bemsas

Citata iš: eceris Įrašytas Rugsėjis 29, 2013, 21:09:48 PM
mano nuomone yra viena, gan neefektyvi finansiskai, blogybe naudojant ziema ir vasara skirtingo dydzio padangas ir ratlankius. kodel? imkim ziemines padangas. jos efektyvios 2-3-4 metus, cia kaip kam, bet kol nudyla ki 4 mm. po to as jas suvazineju dar per sezona ar du naudodamas vasara. jei turima skirtingu dydziu ratlankiai, prasideda montavimai-numontavimai sezonu metu, o vasarines turimos su ratlankiais laukia savo laiko....
    bet cia tik mano nuomone. jusu teise nesutikti ;)

Pala, as nesupratau truputi. Jei pasibaigia ziemines padangas, tu numontuoji vasarines ir vazineji 2 vasaros sezonus su zieminem, o vasarines sukrautos garaze guli? Man atrodo efektyviau yra suvazineti ziemines iki kokiu 4mm ir parduoti jas pacukams, kurie dar 5 sezonus vazines, kol vielos neprades lysti :D

eceris

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 29, 2013, 21:23:00 PM
Pala, as nesupratau truputi. Jei pasibaigia ziemines padangas, tu numontuoji vasarines ir vazineji 2 vasaros sezonus su zieminem, o vasarines sukrautos garaze guli? Man atrodo efektyviau yra suvazineti ziemines iki kokiu 4mm ir parduoti jas pacukams, kurie dar 5 sezonus vazines, kol vielos neprades lysti :D
apie pacukus nesuku galvos :) taciau kaip taisykle, kai perku auto, jis buna su vasarinem-naujo auto nesu pirkes dar:) todel bet kokiu atveju perku naujas ziemines, su kuriom vaziuojama 3-5 metus (ziurint kas vairuoja auto). per tuos metus vasarines su kuriom pirkta auto susivazineja, todel vazineju su zieminem, jau netinkamom vaziuot ziema, bet vasara visiskai normalu su tokiom vazinet.
    esu dares ir kitaip. kad nepirkineti ratlankiu kitu, nupirkes auto pries ziema uzmontuoju ant galo naujas ziemines ir jomis vaziuojama pastoviai kol jos tampa netinkamos naudoti ziemai-mazdaug 3-4 metai galima naudot. priekines permontuojamos priklausomai nuo sezono... kai namuose 2 ar 3 auto, vietos ratams reikia tureti garaze irgi....

Povilas07

Na aš asmeniškai tokių dalykų nedarau. Padangas naudoju pagal metų laiką, kol jau tampa netinkamos važinėt, o tada stengiuos parduot. Aišku, neturiu nieko prieš, juk kiekvienas daro taip kaip jam patogiau.

Karatas

Bet čia gerai skamba:netinkamas važinėti dar galima parduoti:)
Naudoju irgi vasarines R17 su lengvo lydinio ratlankiais  ir žiemines R16 su skardiniais tik pataria retkarčiais jas perbalansuot nesvarbu ,kad padangos nemontuojamos

Bemsas

Citata iš: Karatas Įrašytas Rugsėjis 30, 2013, 19:34:30 PM
Bet čia gerai skamba:netinkamas važinėti dar galima parduoti:)
Naudoju irgi vasarines R17 su lengvo lydinio ratlankiais  ir žiemines R16 su skardiniais tik pataria retkarčiais jas perbalansuot nesvarbu ,kad padangos nemontuojamos

Kas netinkama vazineti "normaliam" vairuotojui - tas dar tinka pacukams 2 sezonams :D

Karatas

Nu jo nusiperka pacukai netinkamas važinėti padangas 2 sezonams, važinėja per gyvenvietes 150 greičiu ir žudo žmones.

MindaugasB

Citata iš: Karatas Įrašytas Spalis 01, 2013, 18:38:07 PM
Nu jo nusiperka pacukai netinkamas važinėti padangas 2 sezonams, važinėja per gyvenvietes 150 greičiu ir žudo žmones.

Padangos netinkamos vazineti ir pacukai gyvenvietese virsijantys greiti ir/arba uzmusantys zmones, nekoreliuoja :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Toshis

Siaip reliai pacukas pacukui nelygus. As fiziskai su teisem pradejau vairuoti 16m tikrai nelaksciau, pirma avarija buvo kazkur 18m ir tai ivyko todel, kad provezose mieste susuko masina, nes po nakties jos buvo  susidariusios salia kiemo (kelininkus ziema uzklupo netiketai), uzkabinau stovincios masinos kampa.

eceris

klausimas: iki keliu metu skaitosi pacukas? :-]
   sakykim mano sunui 20 su puse, jis man visiskas pacukas ir dar kokius 5 metus bus tokiu ;) . jei po 5 metu vel nepakeisu nuomones zinoma :) .
    jei imt girtis apie vazinejimus-tevooo ziguliu vazinejau nuo 16. 18 islaikiau teises. kariuomenej veziojau vadus 2 metus. gryzes is kariuomenes budamas 21, nakti is mergu vaziuodams uzsizioplinau i avarija sankryzoje-ir ivaziavau dusmanui salia avarijos pristabdziusiam. tai pirma is paskutine iskaitine avarija. su GAZ 66 is jurbarko vaziuodamas i kauna lentyniaudavau su mergom vairuojanciom lenvasias auto. 105 pjaudavau-nes daugiau netrauke-su gazelka....dar budamas 33 laksciau su valdisku dzipu po kauna 100-120 naktimis (darba stks buvo), o daznai budavo ir dienomis taip lekdavau. buvau pacukas realiai, nes per ta vasara sumokejau mentams 500-po 50 issipirkinedamas.... po to baigesi lakstymai. realiai kalbu (+) .kaip nukirto ta vasara. po to baudu esu susimokejes kad ant rankos pirstu galeciau suskaiciuot...
    tad sakykit-kur siais laikais pacuko metu riba? ;)

MindaugasB

Pacukas tai ne amzius, o "gyvenimo budas" :D
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis