Antifrizo keitimas

Pradėjo Henris, Balandis 28, 2009, 15:11:01 PM

« ankstesnis - sekantis »

Henris

Sveiki,

Ar teko kam keisti D4D antifriza. Pas mane nuo pirkimo nekeistas, jeu norejau pries sia ziema keistis, bet meistrai pamatavo, kad -40 tai nekeite. Bet kiek esu girdejeas kad antifriza reikia bent kas 2 metus keisti, nes jis praranda savo chemines savybes. Kiek suprantu antifrizio keitimas yra sudetingesne procedura uz tepalu keitima, nes perpylus nauja reikia nuorint. Ar patartumet varyti Toyota atstovybe, kur aisku uz valandus nulups gerai ar bet kuriam garaze galima pakeist. As tik pergyvenu del nuorinimo, gal toyotose yra specifiniai taskai nuorininmo kuriuos geriausia ir zino atstovai. Man tai yra viena sudetingiausiu proceduru, nes senajai masinai, kai keite antifriza tai gerai nenuorino sugebejau ir taprine prapust. Nenoreiau kad tai pasikartotu, del to ir laukiu patarimu. Aciu.
P.s. pas mane antifrizo spalva zalia auto 2003, nos kitose auto tu paciu metu jau raudonas yra. Beje manyciau, kad geriau pilti irgi zalia naujai, nes esu girdejes kad maisyt spalvas negerai, nors aisku noretusi, kad butu raudonas jo uzvirimo temp didesne, bet ar verta rizikuot, gi viso seno antifrizo vistiek neisleis,variklio  bloke lieka apie 2l.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

unholy

Labas. Mano masinai vasario menesi buvo metai kaip su pakeistu antifrizu vazinejo, tai iseina pusantros ziemos. Pries sia praejusia ziema patikrinau tai tik pasake, kad reikia dapilt vandens, vien koncentratas yra blogai, nes neatlieka visu savo darbiniu savybiu. Pries ateinancia ziema vel keisiu ir bus ramu. Jo spalvu nepatariama kaitalioti, beje jei pats sugalvosi keist nepirk lietuvisko antifrizo, baisiai prastas sake, tik uzsienio brangesni. Zodziu as irgi laikausi grafiko kas 2 ziemas keisti. O su salyga, kad tu jau turejes pamoka su ausinimu, tai mano galva nesuk smegenu ir vaziuok i toyota servisa, bus paciam ramiau ir dar issiklausinesi uz ta pacia kaina:)

Edvatronas

Toyota siaip turi savo specialu antifriza, nepamenu kaip dabar vadinasi, yr 2 rusys, senesnem ir naujesnem masinom. Niekur kitur jo pirkt nera, tik atstovybese. Kuom jis ala geresnis kaip ir neaisq.. bet kazkoks kitoks.
Mano kai senesne, tai buvau ir raudona susipyles, dabar zalia... labai del to smegenu nesuku..

Edvatronas

pgl. gamintojo rekomendacijas ST185 priklauso Toyota LLC (Long Life Coolant - raudonas, su dx fosfatu, "gyvenimo trukme" iki 3 metu/30.000 km; kodel jis pavadintas LLC tai fig znajet, nes standartiniai antifrizai (nekalbu apie OAT ar HOAT antifrizus) irgi tiek laiko...)
any way, faktas tas, kad jame dx fosfatu (tai yra "firmine" japoniska technologija; europieciai kaip antikorozinius priedus tradiciskai naudojo silikatus, o jankiai - ir silikatus, ir fosfatus, todel realiai Tojotos LLC neturi jokio aftermarket'inio pakaitalo, tad ji tenka pirkt tik is Tojotos dileriu) - cia toks mazas "teorinis nukrypimas" ;)
Linkas: http://www.celica-klubas.com/forum/toyota-celica-stxx5/ST185-antifrizo-keitimas/1.html

Memelis

Siaip tai nuejus i gamintojo atstovu puslapi ir paziurejus tech. aptarnavimo grafikus raso, kad antifryzas keiciamas kas 150 tuks. km. Apie metus kazkaip neraso nieko. Keista, kad tu sakai reikia keisti kas 30 tuks. As visa laika tech. aptarnavimus varau i Toyota, dar niekada nekeite, nors jau 4 kartus buvau - vadinasi nereikia ;)
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

OSU_FC

CitataMemelis parašė:
Siaip tai nuejus i gamintojo atstovu puslapi ir paziurejus tech. aptarnavimo grafikus raso, kad antifryzas keiciamas kas 150 tuks. km. Apie metus kazkaip neraso nieko. Keista, kad tu sakai reikia keisti kas 30 tuks. As visa laika tech. aptarnavimus varau i Toyota, dar niekada nekeite, nors jau 4 kartus buvau - vadinasi nereikia ;)
tokiem kaip tavo (nuo 2003 m.)  eina SLLC (super long life coolant), kas pagal manuala keiciasi kas ~100 000 km).

donisk

Siaip del keitimo, tai kai as pries ziema savo tepalus keiciau, tuo paciu paprasiau, kad pakeistu antifriza. tai kaip suprantu sunkiausia yra ji is ten ispilti, o kai pripili, nieko daugiau nereikia tik uzvesti varikli ir palaukti koki 5-10min tada dapilti antifrizo, ir taip dar koki 0.5ltr tikrai supilsi i bakeli. nes man taip buvo, issigandau, nes peciukas neveike po pakeitimo, tai nuvariau meistrams tokia operacija padare ir viskas. siaip pas mane raudona yra:)

Memelis

Pala, kaip reikia kas 100 tukst. km. Nueini i bet kurio toyotos atstovo puslapi, ten susirandi tech. aptarnavimo grafikus ir ikainius ir juodu ant balto parasyta kas 150 tuks. km.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

OSU_FC

Vadinasi juo geriau :), vis ne 30 000 km

kaktusas

Na bet tai tipo laikui bėgant jis ką, nekeičia savybių?
Jei važiuoji pvz. tik 15tkm į metus tai ką, 10metų keist antifrizo nereikia?
Būtų gerai, jei neatrodytų nesamonė ;)
Manau keist reikia pagal antifrizo savybes, o jas juk patikrina ir mato, reikia jau ar ne.

OSU_FC

Paprastai buna nurodomi du parametrai kilometrazas ir laikotarpis, kas greiciau baigiasi, tas ir galioja.

Henris

Esme tae kad asnet nezinau, kas pas mane ten supilta yra, zalios spalvos skystis kuri pamatavus rodo 40laipsniu :) bet ispletimo bakelio dugne ties plastamasinemis siulemis matosi kaupiasi po truputi nuosedos, del to ir galvoju, kad jam jau laikas keisti, nes pradejo rinkti matyt bruda visa is ausinimo sistemos. Kazkaip abejoju ar ten long life buvo ipiltas:)

kaktusas

Tai tokiu atveju gal geriausia pasikeist, ir tada jau žinosi, kas ten įpilta ;)
O keičiant tai ir praplaut aušinimo sistemą galima, yra kokie tai spec skysčiai.

guners

Antifrizu(G12) explotavimo laikas 5m. Keisti reikia tada kada jis baigiasi arba uzsalimo temperaturos stripriai sumazeje.
Tarp (G11) antifrizu spalvu skirtumo nera jokio, visi gaminami ant to pacio pagrindo. Bet G12 su G11 maisyti kategoriskai draudziama, kadangi skiriasi Cheminiai priedai.
Tad manau siaip sau keitelioti ausinimo skysti nera reikalo, nebent mano ivardinti parametrai pakite.
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

Henris

O ar yra imanomu budu issaiskint, kokia pasmane dabar antifrizo rusis? Ar tiesiog kai ateis laikas keisti, bus loterija, pataikysiu ar ne? :)