Antifrizo keitimas

Pradėjo Henris, Balandis 28, 2009, 15:11:01 PM

« ankstesnis - sekantis »

guners

Kai keisi, tegul isleidzia antifriza ir is variklio kanalu, paskui su vandeniu praplauna radiatoriu o po to pilk koki nori.
I senesnius auto nepatariama pilti G12.
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

Edvatronas

Citataguners parašė:
Kai keisi, tegul isleidzia antifriza ir is variklio kanalu, paskui su vandeniu praplauna radiatoriu o po to pilk koki nori.
I senesnius auto nepatariama pilti G12.
Kodel?

audrius

su antifrizais taip pat paprasta kaip ir su alyvomis tai yra paprastas, pusiau organinis ir organinis antifrizai. Pagal eu standartus melynas, zalias ir raudonas. Automobiliuose galite naudoti bet kurios spalvos antifrizus viskas juose yra tame kad pirmiausia pusiau organiniai ir organiniai yra naudojami del ekologijos jie yra biologiskai suyrantys ir maziau kenkia aplinkai(AVARIJOS METU AR KITAIS GEDIMO ATVEJAIS KAI ISBEGA IS VARIKLIO ANTIFRIZAS ) o kitas labai svarbus faktorius tai kad ju savybes suristi metalo mikro itrukimus atsiradusisius nuo dideliu temperaraturu kaitu varikliui kaistant ir salant IR ZINOMA AUSINTI TINKAMAI VARIKLI  visa kita paprasciausia belestristika, KEITIMAS JU VISU APIE 3 METAI ARBA 150 K KM. Tik rinkites kokybiskus antifrizus o ne supilstytus kaisiadoryse su dideliu uzrasu G12 bet realiai visiskai iprastu antifrizu tik nudazytu raudonai. Tikro realaus paruosto raudono antifrizo 5 ltr parduotuveje tiretu kainuoti ne maziau nei 60 lt . KAD ZINOTUMETE ANT PAKUOTES TURI BUTI PARASYTA SEMI-ORGANIC ARBA ORGANIC.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Memelis

Kiek zmoniu, tiek nuomoniu ;) Reikes kada uzsukti i Toyota ir paklausti idomumo delei ka gamintojas rekomenduoja.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Henris

Tai va siandien Solorinoj pakeite antifriza ir posukius sutvarke kuriuos uztrumpines buvau. Keisciausia tai, kad galvojau jog pils raudona ta po 35lt uz litra. Bet paziurejo pagal variklio koda kad eina zalias toyota antifrizas pas mane kurio kaina trigubai mazesne. Beje dabar po radiatorium slapia, tikiuosi ten issdzius, o ne blogybe kokia isivele. Neva sake kad dar vazinejant per slangele virsuj gali nubegt koks 100gr antifrizo. Bet gavau labai idomia saskaita parasyta TOYOTA ANTIFRIZAS ZALIAS, vnt kaina 79lt, kiekis nurodytas 0.60 L isviso moketi uz antifriza 49LT. Vat tokiu zymejimu as nesuprantu. Pagal saskaita atrodo, kad pakeite tik 600ml antifrizo :) O jei vnt kaina 79lt, tai kaip ir litras antifrizo negali tiek kainuot :) Nes pries keiciant man minejo, kad pilnai praktiskai isleis antifriza, nes ir variklio bloke yra islaidimo varztas. Beje tik pakeitus antifriza, sake buvo uzkaitine iki darbines ir pripyle iki max zymos, bet man tik atidarius kapota pamaciau, kad jo yra tik ant min zymos. Tai paprasiau, kad dapiltu iskart. Siandien pravaziavau apie 30km tik nuo paskutinio dapylimo, nu lyg nemazeja to freezo... Bet kad po radiatorium slapia tai biski neramina, nes pries tai buvo visos apsaugos slapios, aisku prapyle orino ir t.t., bet apsaugos sausos, o radiatoriaus apatiniai kampai dar slapi. Cia normalu? Gal kas keitet freeza? IR sekete tuos variantus, ar niekur po keitimo neleidzia paskui?? Ir vistiek man neitiketina, kad 2003 m Avensiui pagal variklio koda eina zalias antifrizas :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Adga

Avensiam po 2003 eina raudonas G30 (super long life)

Memelis

Ten tai galejo prapilti. Turėtu išdžiūti. Tai taip ir nesupratau, tai tau tik 0,6 litro jo ipyle? Tai matomai tik papilde. Del spalvos tai reikes pas save paziureti, jei jisai zalias ipiltas, reiskia toks ir turi buti. Nemanau, kad solorina ant to taupytu, nera jiems tikslo. Ir dar, ka sake del jo keitimo? Kas kiek km ar metu reikia ji keisti?

Henris

na bet toyotos atstovybei keiciau, buvau pasiruoses moket uz ta raudona isviso apie 300lt, bet jie pasake kad man raudono nepils nes mano masinai priklauso zalias toyotinis antifrizas, pagal variklio koda patikrino. Tai as daba irgi nesuprantu, koks pas mane tas variklis? Elementarus 2.0 D4D 85 kw 1CDFTV. bet kazkaip toyota atstovybe as siuo atveju tikiu, juk jie su mielu noru man butu supyle antifriza raudona, kad paimti 300lt :) Bet duomenu baze jiem rode ka kita :)

Memelis

O tai ka del keitimo sake? kaip daznai?

sivra

0.6 rei6kia jog tau supyle 0.6 talpos (bakelis 10ltr, sunaudojo 6ltr)
 o slapia del to jog leidzia pro isleidimo kamsti, reikia pakeisti ziedeli, jis O formos guminis.
Kartais TOYOTA remontuoju, o IMPREZA sau sportuoju.

Henris

hmmm pamirsau paklaust, reikes kad uzvaziuot ar paskambyt... Man sake kad toyotiniai antifriziai raudonas ir zalias skiraisi tik temperaturiniai rezimai, chemija ta pati, tai gal mano masina buvo gaminta kokiem prancuzam ar ispanam, nors ekspluotuota buvo vokietijoj, savininkas buves irgi vokietis, serviso knyg vokiska, o antifrizas ir perkant buvo zalias.

Henris

beje kai ardziausi posukius ir uztrumpinau, visos lempeckos buvo made in france :) Priekines faros zinau kad made in england :)

Memelis

O tai kodel tu buvai isikales, kad tau butinai raudona turi pilti? Idomu, kokios spalvos pas kitus yra.

Henris

Del to, kad man daug kas kale i galva kad po 2003 m praktiskai visom masinom aina raudonas g12 freezas :)

Memelis

Dar apie posukius gali parasyti. Gal kam kada pravers ateityje remontuojant...