kuro sanaudos...?

Pradėjo barzda, Gegužė 12, 2009, 10:56:39 AM

« ankstesnis - sekantis »

Kestutis777

Paskutiniu metu, gaza TIK autostradoje spaudziu :) Ir tai, tik iki leidziamo greicio ;) Kazkaip tas A, C, CE, D kategoriju laikymas pakeite mano poziuri i vairavima, vairavimo stiliu ir aplamai, i mechanika...

AVENSIS D4D CHIP

kaip nevažineju su 50ltr nuvarau ~700km taip kad gaunasi ~7ltr,na jeigu autostrada pamini kokion palangon tai gal 850 km gaunasi,tiesa autostrada greitis~16-18

Renis

Na paskutinis bakas sukurentas buvo, vien miesto rezimu realiai supyliau 7,5 litro 100 km. Dabar nusimato keliais simtais gramu maziau sitas bakas bet vidurkis apie 7,5  realus (kompo rodmenys ~6,8).
Sakot cia daug? Siaip 130 kw man rodos ir pagal autocentro duomenis nezymiai labai didesnes sanaudos uz 110 kw?
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

argo

Sveiki,
pirmas škias postas :))

nezinau kaip jums pavyksta, bet pas mane kompas nuolat rodo 8,5-8,8 litrus, nepriklausomai miestas ar trasa. Gal kazka ne taip darau? :)

vincass

CitataKestutis777 parašė:
:D Man tie vairavimo kursai i gera, pasirodo isejo :D Pradejau vazineti su galva :)
Tiesiog, atrode, kad 110kw valgo maziau, negu mano 130kw. Cia be boxo vazinejant  8ltr/100km gaunasi ;)
Tai kiek gi duoda ekonomijos tie boxai? Pasidalinkite patirtimi, kas juos įsidėję.

Angelinio

Citataargo parašė:
Sveiki,

nezinau kaip jums pavyksta, bet pas mane kompas nuolat rodo 8,5-8,8 litrus, nepriklausomai miestas ar trasa. Gal kazka ne taip darau? :)
pas mane 2.0l D4D, kompas visa laika rodo 8,2-8,4l kur bevaziuociau, nors realiai issimatavau pagal kilometrus ir nuo lemputes iki lemputes tai isejo 7l/100km misriu rezimu.

Gmc

Citataargo parašė:
Sveiki,

Keista, gal tu kaip ir as kartais pamirsti, kad turi 6 begi? (pirma mano 6 begiu masina ir retokai i uzmiesti vaziuoju :) ) Paskutinis matavimas 7,3l/100km, 70 % miestas.
Beje isbandziau 160 km/h ir patiko, kad apsukos net 3000rpm nesiekia, tai tikrai ekonomiska :)

Henris

CitataGmc parašė:
Citataargo parašė:
Sveiki,

Keista, gal tu kaip ir as kartais pamirsti, kad turi 6 begi? (pirma mano 6 begiu masina ir retokai i uzmiesti vaziuoju :) ) Paskutinis matavimas 7,3l/100km, 70 % miestas.
Beje isbandziau 160 km/h ir patiko, kad apsukos net 3000rpm nesiekia, tai tikrai ekonomiska :)
Tikra teisybe, kalbedami apie kuro sanaudas niekada nepagalvojam, kad vieni naudoja uzmiestyje 5 kiti 6 begi, del to labai smarkiai keiciasi vidutines sanaudos, jei nemazai vaziuota magistrale, kartais net visu litru daugiau valgys 5 pavaru auto, nei 6 pavaru...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

argo

Gerai, kad apie 6 begi priminet, buvau visai pamirses :D
Is tikruju isijugus momentines sanaudas, man sestu begiu rodo didesnes sanaudas, nei penktu. cia  vaziuojant 120-130. Arba kompas grybauja, arba nieko nebesuprantu :)

Renis

Siaip del to 5/6 begiu. As kiek pastebejau tai pats ekonomiskiausias vaziavimas ziurint i momentines yra 5 begiu apie 90 km/h. Kompas mano ~3.7-4.0 rodo :]
6 begiu tokio rezultato nepasieksi bet kokiu greiciu. Bet jei planuoji lekt 160 tai 6 begis zinoma yra stipriai naudingas ;] 5 begiu 160 km/h +1-2 litrai bus

audrius

kaip tik si savaitgali vaziavau i klp is kns testavau 6 begi. Tai prie 2500 rpm (ijungtas autopilotas) ekonomaizeris rodo vienodas sanaudas apie 5-6 ltr tiek 5 tiek 6 begiu, skirtumas apie 20-30 km/h. t.y 5begiu apie 125km/h, 6begiu apie 150km/h, ekonomija ryski 6 begio.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Henris

Nesamone, kad 6 begis imtu daugiau, pamastykim, jei 5 begiu vaziuoju 130km/h tai apsukos bus apie 2500-2600rpm, jei tuo paciu greiciu vaziuosiu 6 begiu, tai apsukos bus 2000-22000rpm. Siaip labai daug gavlot nereikia, apsukos mazesnes, sanaudos taip pat mazesnes. Aisku apsukos neturetu buti per mazos, kaip ir gamintojai numato ekonomiskiausia vaziuot kai apsukos apie 2000rpm, tai 5 begiu cia gausis apie 95km/h, tai realiai jei naudoju 2000rpm 6 begiu tureciau turet didesni greiti ir tas pacias kuro sanaudas kaip 95km/h. Na teoriskai padideja vejo pasipriesinimas, bet jis netyuretu tiek itakot. Aisku 6 begiu nevaziuosi 90km/h, didele apkrova sankabai ir pan. Bet manau 6 begis vaziuojant 120-130km/ tikrai turetu buti ekonomiskaiu, ne su 5 begiu...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Renis

Na teisingai cia samprotauji :]
Taip, faktas jei 5 begiu pilinsi 130 tai daugiau suvartos negu 6 begiu 130 km/h.
Bet jei 5 begiu vaziuosi 90 km/h, tai sanaudos manau bus mazesnes negu 6 begiu 90 km/h drebinant auto ;]

argo

Sutinku, viskas logiska, bet nelabai suprantu ar cia mane kompas dursto, ar reikia ieskoti kitu priezasciu. Motoras 130kW, zinau, kad ne pats ekonomiskiausias variantas, bet trasoje noretusi kitokiu skaiciuku nei mieste :)

Renis

Tau ta pati rodo momentines ka mieste ar kaip suprast?