kuro sanaudos...?

Pradėjo barzda, Gegužė 12, 2009, 10:56:39 AM

« ankstesnis - sekantis »

modeliuka

nu žinau iš savo patirties, kad iš Kauno į Raseinius (80 km) ramiai, neskubėdama 80-90 km/h greičiu parvažiavau jau su degančia bako lempute. borto kompas rodė 3-3.5l/100 km sąnaudas. žinoma didžiausia tikimybė padust buvo įvažiuojant į Dubysos kalną.
yra buvę ir taip, kad kuro jau link pabaigos, o į kalną lekiant dar spusteli, tai ir  trūkčiot pradeda. dabar jau kažkaip taip nebejuokauju.
Modeliuka

laurynui

Galiu drasiai pasakyt kad per situos salcius mieste tai tikrai 7.5 ryja  o trasoje jiai nespaudi tai galima ir i 4.5 sutilpt  d4d  2005  corolla
Nieko
Nera
Neimanomo

ketvirtasis

Citatalaurynui parašė:
Galiu drasiai pasakyt kad per situos salcius mieste tai tikrai 7.5 ryja  o trasoje jiai nespaudi tai galima ir i 4.5 sutilpt  d4d  2005  corolla
Pas mane panašiai tik mieste mažiau, o trasoje: variau po naujų nuo jūros, laikiau 105 - 110. Nedraskydamas tai kuro sąnaudos - 4,5, gal būt tai "apgaulė" ale maloni apgaulė.

laurynui

Dar pastebejiau  kad koppiuteris bjiauriai skaiciuoja nesvarbu ar tu vaziuoji ar sildai masina jis vistiek skaiciuoja vidutini greiti ir sanaudas manau del to ziema gaunasi tokie skaiciai  nes dabar su pasildymais nuvaziavus gal kokius 30 km meste rodo 8 l  :o
Nieko
Nera
Neimanomo

ketvirtasis

Citatalaurynui parašė:
Dar pastebejiau  kad koppiuteris bjiauriai skaiciuoja nesvarbu ar tu vaziuoji ar sildai masina jis vistiek skaiciuoja vidutini greiti ir sanaudas manau del to ziema gaunasi tokie skaiciai  nes dabar su pasildymais nuvaziavus gal kokius 30 km meste rodo 8 l  :o
Tai aš savo auto su tuom "preaheteriu" visą laiką pašildau, Padeda

MantasT

2008 liepos-gruodzio men. statistika. Pagal borto kompiuteri sunaudojimas 5,8l, pagal degalines cekius 6,2l/100 km. Ziemos menesiais padidejo.

kaktusas

Na va kaip tik suėjo metai, kaip suvedinėjau visų kuro čekiu duomenis tai bendras rezultatas visai nieko - 6l/100km

vanitas

CitataFUX parašė:
Bet jau turejai labai arti vaziuot o tas saugumo nepriteikia
Citatavanitas parašė:
Citatakaktusas parašė:
Na kas dėl kuro sąnaudų mažesnių nei 5ltr/100km tai pasirodo įmanoma, praeitą vasarą važiuojant per PL ir UA keliais, kur nepalėksi labai smagiai, kartą gavos 4,82 realios sąnaudos. Kažkaip įtartinai net pasirodė, 1060km, o dar lemputė nedegė :)
Ši istorija maloniai priminė manuosiuos pasiekimus važiuojant per Lenkiją paskui fūrų koloną, kai greitis svyravo tarp 70-80 km/h vidutinės sąnaudos neviršijo 2.5 l / 100 km.

Na, ne - tikrai tokios sąnaudos buvo ne dėl vakuuminio maišo.:) Važiavau normaliai, visai neprisispaudęs prie fūros, niekada taip nedarau. Nežinau ar yra daug taip darančių.

laurynui

Citataketvirtasis parašė:
Citatalaurynui parašė:
Tai aš savo auto su tuom "preaheteriu" visą laiką pašildau, Padeda

Kas tas preaheteriu  ?
Nieko
Nera
Neimanomo

fennix

Citatavanitas parašė:

Na, ne - tikrai tokios sąnaudos buvo ne dėl vakuuminio maišo.:) Važiavau normaliai, visai neprisispaudęs prie fūros, niekada taip nedarau. Nežinau ar yra daug taip darančių.

Vaziavai pavejuj... 15 m/s vejas tai tas pats kas atmest 54 km/h greiti o turint omeny kad vaziavai 70-80km/h tai oro pasipriesinimas apie 5 kartus mazesnis iseina nei vaziuojant nevejuota diena.... visai logiska...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

vanitas

Citatafennix parašė:
Citatavanitas parašė:

Vaziavai pavejuj... 15 m/s vejas tai tas pats kas atmest 54 km/h greiti o turint omeny kad vaziavai 70-80km/h tai oro pasipriesinimas apie 5 kartus mazesnis iseina nei vaziuojant nevejuota diena.... visai logiska...

Nežinau kaip dėl vėjo tuo konkrečiu atveju (šiaip šis veiksnys įtakos, aišku, turi), bet įtariu, kad čia labiau hibrido savybės pasireiškė, nes tokiu greičiu ir stilium važiuojant galima labai nemažą kelio dalį nuvažiuoti su 0.0 sąnaudom.

fennix

Citatavanitas parašė:

Nežinau kaip dėl vėjo tuo konkrečiu atveju (šiaip šis veiksnys įtakos, aišku, turi), bet įtariu, kad čia labiau hibrido savybės pasireiškė, nes tokiu greičiu ir stilium važiuojant galima labai nemažą kelio dalį nuvažiuoti su 0.0 sąnaudom.

Na realiai visos masinos kuro sanaudos iseina mazdaug taip:

60-70% oro sildymui
likusi dalis vaziavimui

vaziavimui kuras naudojamas 3 dalykams
pirmas ir pagrindinis- oro stumimas/kelimas
ratu trintis su kelio danga
visas kitas trynimasis masinoje- visi guoliai spyruokles stabdziai ir judancios detales masinoje.

Paskutiniai 2 vel veda i oro sildyma

taigi jei labai nori pasiskaiciuot kiek tau kuro suryja pati masina judejimui tai junk kad ir 2 begi ir vaziuok nevejuota diena lygiu keliu 1000 apsuku. tas kuklus 5- 8m/s oro pasipriesinimas nieko nevaidina praktiskai, taciau skirtumas atsiranda kai vaziuoji 80 km/h. greiciui isaugus 3 kartus jis bjaurybe kaip ir stabdymo kelias isauga 9 :)

Aisku ilgesne litanija jei nori viska apskaiciuot tiksliai... cia viskas susiveda i lygciu sistemas su 4 nezinomaisiais...

Beje sitas veiksnys itakos daug turi, taciau labiausiai ji matoma kai turi bure ant stogo pvz 3 dviracius. Nebutu keista jei kuro sanaudos vaziuojant ~90 km/h esant rimtam 15m/s vejui sudarytu kuro sanaudas vaziuojant pavejui 6 litrai o pries veja 10.

Dar vienas aspektas - didelis greitis. Kaip jus manot kodel vaziuot 100 km/h uztenka 35 ag, vaziuot 200 reikia~ 110, vaziuot 300 ~300
o jei nori pasiekt 400 reikia~ 1000.Kuo daugiau ag, tuo labiau juos reikia maitint. Su tuo auga ir kuro sanaudos :) O viskas veda i oro pasipriesinima
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

Kestutis777

Vasara isigyjau Avensi 2006 D-CAT 130KW. Mieste jis man valgo 9,3ltr?100km Bent taip man kompas rodo... Lyg ir maziau turetu. Pagal auto info, turetu naudoti 7,6 mieste. Na, bet as megstu ja pasokdinti, tad gal del mano vazinejimo stiliaus ji tiek valgo...:(

mmersass

Na maniske Avensis 2005 D4D 85kw dabar kompas mieste rodo 8.5ltr :|
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

bosis

CitataKestutis777 parašė:
Vasara isigyjau Avensi 2006 D-CAT 130KW. Mieste jis man valgo 9,3ltr?100km Bent taip man kompas rodo... Lyg ir maziau turetu. Pagal auto info, turetu naudoti 7,6 mieste. Na, bet as megstu ja pasokdinti, tad gal del mano vazinejimo stiliaus ji tiek valgo...:(

Geras pasirinkimas, sveikinu:)
Manau tokiam šokdinimo malonumui negaila tų 9-10 ltr.
Aš irgi neiškenčiu nepaspaudęs, beje žmona sugeba neviršyti techninėj charakteristikoj nurodytų kuro normų. O man reikia prie skelbiamos kuro normos dar prisidėti 1-2 ltr papildomai.B)
facelift ;)