kuro sanaudos...?

Pradėjo barzda, Gegužė 12, 2009, 10:56:39 AM

« ankstesnis - sekantis »

Kestutis777

Citatabosis parašė:
CitataKestutis777 parašė:
Vasara isigyjau Avensi 2006 D-CAT 130KW. Mieste jis man valgo 9,3ltr?100km Bent taip man kompas rodo... Lyg ir maziau turetu. Pagal auto info, turetu naudoti 7,6 mieste. Na, bet as megstu ja pasokdinti, tad gal del mano vazinejimo stiliaus ji tiek valgo...:(

Geras pasirinkimas, sveikinu:)
Manau tokiam šokdinimo malonumui negaila tų 9-10 ltr.
Aš irgi neiškenčiu nepaspaudęs, beje žmona sugeba neviršyti techninėj charakteristikoj nurodytų kuro normų. O man reikia prie skelbiamos kuro normos dar prisidėti 1-2 ltr papildomai.B)

Kas del pasirinkimo, tai nesigailiu ne trupucio :)) Dzin tie keli litrai :)) Uztat malonumas koks :)) Galvoju dar ir pasididinti galinguma truputi :))

Memelis

Kuro sanaudos priklauso nuo tapkės sunkumo ir tarpines tarp vairo ir sedynes. Pakoregavus siuos parametrus sanaudos turetu pasikeist B)
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

drwtsn

važiavau nesenokai ne mažą gabaliuką kelio. Prisipyliau pilną baką, nebuvo kur skubėti, kelio danga buvo šlapia - kompo sąnaudas damušiau iki 4.7ltr/100km. Taip važiavau gal 300km. Po to likusi kelią (gal irgi apie 300km) teko važiuoti per sniegą ir košę, kas mano sąnaudas nuo 4.7 užkėlė iki 6.7ltr. Taip, kad priklausomybių ekonomijoje labai daug... vėjas, danga, oro slėgis, batų dydis ir t,t.

Henris

Ka kompas rodo pridek realiai apie litra (ypac avensiui), diskutavome aknsciau, kad avensio kompas nieko vertas. Beje jei tiket borto kompo parodymais tai vaziuojant i ryga vidutines sanaudas buvo pavyke numusti iki 3.9l/100km (greitis 95 km/h) - tai bet kokiu atveju nerealu, nes jei gamintojas trasoje raso, kad turi valgyt apie 5.1 (naujas auto) ir beje gamintojas turedamas omeni "trasa" reiskia 85-95km/h greiti, tik aisku gamintojas nenumato, vejo pasipriesinimo, ikalniu, nuokalniu ir peciuko rezervo. Realiai mano 85kw 2.0 D4D, vasara mieste realios kuro sanaudos 6.7l, ziema (ledas, sniegas) - 7.8l, trasoje  5.5(90km/h) daugiau nei 110km/h - apie 6l. Cia ne pagal kompa, o realiai matuojant nuo lemputes iki lemputes pilnu baku ir dalinam kilometraza. Borto kompas siuo atveju rodo vasara mieste vidutines apie 5.2l, trasoje apie 4.6l
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

drwtsn

aš nekalbėjau apie realias sąnaudas, o tik apie kompo rodomų pokytį esant skirtingai kelio dangai. Realiai tas skirtumas gal net ir dar didesnis būtų. Þiemą man dabar irgi kokie 7.5ltr išeina D4D.

Altoyotas

CitataMantasT parašė:
2008 liepos-gruodzio men. statistika. Pagal borto kompiuteri sunaudojimas 5,8l, pagal degalines cekius 6,2l/100 km. Ziemos menesiais padidejo.
O kaip veikia įdomu Avensio borto kompiuteris, na nesistebėkit kad klausiu, nes dar neturiu jo? Ar greitis ir atstumas imamas nuo ratų, ar yra radaras ar nuo GPS?

dtinas

tikrai ne radaras ir tikrai ne gps :D

Altoyotas

Citatadtinas parašė:
tikrai ne radaras ir tikrai ne gps :D
Dėl GPS tai ir aš nemanau, nebent kur yra su navigacija. Bet dėl radaro nebūčiau toks tikras, nes bent jau ÞÛ technikoj traktoriuos, sėjamosios, purkštuvuos, kombainuos jie jau pakankamai dažni. Reiktų tiksliai išsiaiškint, kaip nustatomas greitis, o tada galima pasiaiškint dėl ko skirias kompo ir tikros, žiemos ir vasaros kuro sąnaudos. Nors šiaip žiemą vistiek dažnai negesinam auto trumpai sustojus, šiaip ilgiau pakaitint reikia, tai ir dėl to sąnaudos pakyla.

Edvatronas

CitataAltoyotas parašė:
CitataMantasT parašė:
2008 liepos-gruodzio men. statistika. Pagal borto kompiuteri sunaudojimas 5,8l, pagal degalines cekius 6,2l/100 km. Ziemos menesiais padidejo.
O kaip veikia įdomu Avensio borto kompiuteris, na nesistebėkit kad klausiu, nes dar neturiu jo? Ar greitis ir atstumas imamas nuo ratų, ar yra radaras ar nuo GPS?
Manau, kad nuo ratu. Kam deti papildoma iranga, kad pamatuoti greiti ir atstuma kai ir taip viska turi spidometre?
Ir neisivaizduoju kaip savo greiti su radaru pamatuot :D

horn

Šiaip greitį nuima nuo greičių dėžės ;) Jei ratai ne tokie-ne taip ir rodo. Pas mane vasarą prie 100 nuo gps atsilieka 7 km, o žiemą 9km, nors žieminės padangos tokios kokios ir turi būti, o vasarinės didesnės.

bosis

Citatahorn parašė:
Šiaip greitį nuima nuo greičių dėžės ;) Jei ratai ne tokie-ne taip ir rodo. Pas mane vasarą prie 100 nuo gps atsilieka 7 km, o žiemą 9km, nors žieminės padangos tokios kokios ir turi būti, o vasarinės didesnės.

Dėl skirtumo sakyčiau logiška. Mano avensiui priklauso 215/50 R17.(naujos visos). Skirtumas vasarą-žiemą sakyčiau vienodas: prie 100 km/val 6-7 km.
facelift ;)

bosis

Sakykit per kiek laiko pilnai sušyla dyzelinis variklis. Mano (D-CAT) nuvažiavęs ~5 km prie minus 10-15 laipsnių pilnai sušilęs "nesijaučia" :)
facelift ;)

mmersass

maniškis Avensis irgi nlb buna sušylęs, bet jau pučia šiltėjantį orą :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

FUX

as kazkada ziurejau kad reik ~6 km kad susiltu, bet temp ~0 lauke buvo
kai duodi gazu kazkaip tada daugiau pustelna silto oro (jau pavaziavus kokius 4 km)
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

laurynui

Noriu jusu paklaust Kiek dabar siuo metu per salcius ryja kuro jusu automobiliukai  maniskis tai per salcius su pasildymais mieste kokius 8 - 9  srebia kaip turi but  na trasoje gal kokius sesis bet cia nuo lemputes iki lemputes o ne pagal jo parodymus nes kompas mazdaug litro paklaida meta  
Nieko
Nera
Neimanomo