Durniuoja visa elektronika - negaliu užsivesti, neveikia net centrinis

Pradėjo Mari1us, Rugpjūtis 18, 2014, 20:38:56 PM

« ankstesnis - sekantis »

Mari1us

Šiandien dieną be bėdų važinėjaus, vedės tvarkingai. Ką tik įsėdau ir štai ką pamačiau:
https://www.dropbox.com/s/ury2rt9wct6dasz/2014-08-18%2017.25.46.mp4

Pasukus raktelį net radija nebeįsijungia, sublikčioja kartais, yra traškejimo garsas. Bandant jungti artimasias jos neįsijungia, o tik traškėjimas iš kairės pusės (prie saugiklių) eina. Bandant užvest niekas nevyksta tik ir vėl traška kažkas ir kairės pusės ir tiek.
Mašina atsirakino be bėdų, tačiau nebeužsirakino.
Nebuvo jokių check engine lempučių nieko.
Man jau buvo ši bėda prieš savaitę, tik tada elektra veikė pasukus kartą raktelį, o bandant vest ta pati bėda. Maniau, kad kompas buvo sublūdęs, nes buvau spidometrą atjungęs neatjunkdamas akumo. Tada atjungiau akumą, palaikiau ir prijungiau ir baigės bėdos savaitei. Tada nelijo. Dabar akumo nebandžiau atjungt (labai lija), bet faktas, kad kažkur yra rimtesnės bėdos.
Prieš ~mėnesį buvo imtas generatorius, pravalyti kontaktai ir t.t.
Akumo kontaktai nuvalyti. Laidui, kuris eina nuo akumo iki kontakto (minusas) su kėbulu susilietimas nuvalytas švariai.

Nuo kur ieškot bėdų? Gal turit kokių idėjų?

tevas

Dumelis niekur neparuko? Saugiklius, reles tikrinai? Nezinau ar sitoj auto valdymo plokstes yra (pvz., komforto blokas), jei yra, taip pat pasitikrink. Arba trumpas kazkur.

a1611a

man kazkada ant citroeno panasiai buvo, tai mirus masina, tai po poros valandu vel viskas ok. Reles ir panaciai cirpe. rezultate mases laidas buvo nupuves, nevisada kontaktavo... manau reiktu prasitikrint viska ar visur geri kontaktai, jei ok, tai  paskui jau giliau eit reiks
Pirksiu overloką, nebrangiai. Bent sužinosiu, kas tai per daiktas.

Mari1us

Atsakau į klausimus: jokių dumelių jokių kvapų nebuvo :) tiesiog lempučių diskoteka ir ciksėjimas įvairus pro visus galus. net durelės ciksėjo kai centrinis pasijunkdavo. Magonas ciksėjo irgi. Viskas ciksėjo kas bandė veikt...

Ok, taigi, nuėjau prie auto - niekas neveikia, ilgos, trumpos, bet kas, kas su elektronika neveikia, o tik ciksi įjungus ir tiek.
Matuoju akuma - 12.6, kėbule minusas yra. Nuėmiau klemas, palaikiau, uždėjau - kaip bitutė užsivedė. Krauna 14.3 pastoviai, nešokinėja. Viskas veikia dabar idealiai.
Tai kaip suprantu laidus reikia tikrint. Užjudinau ir užsivedė turbūt? Bet tokiu atveju ar nebūtų taip, kad važiuojant pasijudintų jie ir dingtų kontaktas?

Saulius SSS

Pradėk nuo papildomo naujo masės laido . Pajunk paraleliai kur nors prie korpuso. Investicija minimali. Man kažko tokia nuojauta.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Mari1us

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Rugpjūtis 18, 2014, 22:24:53 PM
Pradėk nuo papildomo naujo masės laido . Pajunk paraleliai kur nors prie korpuso. Investicija minimali. Man kažko tokia nuojauta.
Taip aš ryt ir padarysiu. Dar Klemas iš naujo nuvalysiu ir pranešiu apie progresą  ff

virmas

Greičiausiai laidai , gal perpresuoti reikia prie klemų , korpuso saugiklinlių , nors sakai kad tvarkingi, o kitą akumą bandei?

Mari1us

Taigi, nusivaliau visus kontaktus kiek begalėjau. Tose vietose kur laidai pripresuoti prie klemų yra apsioksidavę neprastai. Turbūt ten ir bus bėdos. Dėl viso pikto kontaktus nusivaliau ir papildomą masę prie kėbulo pajungiau. Jei ir vėl bus panašios bėdos teks kreiptis į servisiuką :)
Dėkui už patarimus.