Dingo ~2l tepalo per nepilnus 6000km.

Pradėjo Blynas, Spalis 20, 2014, 23:00:07 PM

« ankstesnis - sekantis »

Blynas

Velnias, kažkaip nepasisekė su Avensiu.  Situacija tokia, kad teko nemažai važiuoti ir per nepilnus du mėn pramyniau apie 6000 km. Grįžtant vieną dieną į Vilnių užsidegė low oil panelėj. Pasitikrinu. Tikrai, kad mažai. Tik klausimas, kur jis galėjo sudegti? Pakeičiau vieną purkštuką, nes kiti normaliai. Pakeičiau vieną žvakę, nes jau reikėjo (nelabai noriu tikėt, kad dėl blogos žvagės Avensiukas degina tepalus kibirais), išsivaliau EGR. Jau kažkaip mintys krypta link prikepusių tepalinių žiedų (pataisykit, jei nusišnekėjau). Motoras 2.0 D-4D 93 kw. Klaidų nemeta. Gal numanot, kad galėtų būti per problema?

Žinau, kad forume yra kažkur diskutuota apie tai, bet niekaip neatrandu tos temos. (H-) :think:

tojo

Citata iš: Blynas Įrašytas Spalis 20, 2014, 23:00:07 PM
Velnias, kažkaip nepasisekė su Avensiu.  Situacija tokia, kad teko nemažai važiuoti ir per nepilnus du mėn pramyniau apie 6000 km. Grįžtant vieną dieną į Vilnių užsidegė low oil panelėj. Pasitikrinu. Tikrai, kad mažai. Tik klausimas, kur jis galėjo sudegti? Pakeičiau vieną purkštuką, nes kiti normaliai. Pakeičiau vieną žvakę, nes jau reikėjo (nelabai noriu tikėt, kad dėl blogos žvagės Avensiukas degina tepalus kibirais), išsivaliau EGR. Jau kažkaip mintys krypta link prikepusių tepalinių žiedų (pataisykit, jei nusišnekėjau). Motoras 2.0 D-4D 93 kw. Klaidų nemeta. Gal numanot, kad galėtų būti per problema?

Žinau, kad forume yra kažkur diskutuota apie tai, bet niekaip neatrandu tos temos. (H-) :think:

turbina :)

Blynas

Tojo, sakai turbina? :-/ Matomai laukia vėl nemažos investicijos. Kokie pasiūlymai?

P.S. pamiršau paminėti, kad ant šalto variklio, kai užkuri išmeta dūmą. Nelabai eina pastebėti spalvos, bet man rodos, kad turi melsvumo. Tai spėju čia dar vienas požymis, kad turbina?

Perskaičiau aną temą, bet kažkaip aiškiau nepasidarė, kur šuo pakastas.  Kažkas rašo, kad normalu 1l/1000 km, kiti kad 1l/10 000 :think:

ToyotaClub

Man ir ismeta melsva, bet reik isiziureti, po to isnyksta vaziuojant, o ant laisvu davus apkrovos jokio dumo nemeta, bent anskciau taip buvo, dabar neziuriu. O tau vaziuojant tarkim matosi, ar tik uzkurus. Kiek tavo prabegusi isviso?
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Blynas

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Spalis 21, 2014, 12:04:29 PM
Man ir ismeta melsva, bet reik isiziureti, po to isnyksta vaziuojant, o ant laisvu davus apkrovos jokio dumo nemeta, bent anskciau taip buvo, dabar neziuriu. O tau vaziuojant tarkim matosi, ar tik uzkurus. Kiek tavo prabegusi isviso?

Man tik užkūrus ir tik ant šalto variklios. Tarkim, jei sustojau, išjungiau ir po 5 min vėl užvedžiau, jokio dūmo, bet po ilgesnio laiko vėl meta užkūrus.  Ant laisvų nors kelk kiek nori, bet jokio dūmo nemeta, apart juodo, bet dyzelis tai normalu. Pas mane 2006 m., prabėgus 168 tūks. dabar.

ToyotaClub

Na taip tavo jaunesne, mano 210 tuks prasukusi. Bet kiek ant savo supratau, ne jaunas variklis valgo kazkiek to tepalo.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

NNZ

Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Blynas

Jau trečias, bet su kitais tiek problemų neturėjau.

egariukas1

Jei pastovejus meta melyna duma,dingsta tepalas-didziausia tikimybe,kad sudziuvo voztuvu rieboksliai,taip vadinamos gumytes

Robiskapeika

Azzled

Pas mane irgi buvo lygiai taip pat tik ant salto mezdavo melsvo dumo, uzkurus jokio melsvo tik juoda.. ir tokiais paciais kiekeis rydavo tepalo, restauravo turbina.. nusiimk oro padavimo zarna ir paklibink asele ir viskas bus aisku... O kaip trauka? masina nebuka?

toyotad4d

nuo intercoolerio nuimk apatine slanga ir paziurek ar isbegs tepalo.