RAV4 II kuro sąnaudos (Dyzelis)

Pradėjo JeMasLT, Lapkritis 17, 2014, 09:31:33 AM

« ankstesnis - sekantis »

dasas

Citata iš: tadusia Įrašytas Sausis 28, 2015, 09:05:32 AM
Idomiai tu matuoji :) jau isivaizduoju, paskutinius kilometrus apie degaline ratus suki :D ir siaip, kas 100 km matuotis turetu but labai netikslu, nebent statistika vedi. Ne geriau butu, prisipilt pilna baka, nunulinti kilometraza, isvazineji daugiau maziau visa baka, tada vel prisipilt pilna baka, paziuret kiek degalu tilpo, kiek nuvaziavai, ir va tau normalus vidurkis?
Va kaip tu matuoji cituoju ,,daugiau mažiau visa baka,, tai čia ir gaunasi daugiau maziau :)
Gi mano variantas labai tikslus ir viena karta tikrai nesunku ir keletą kartu aplink kokia kolonėle apsukti :)jei jau tikslumo nori

Kita vertus kiekvienas turi savo metodika
Aš naudoju tokia ir man ji labai patinka nes greitai gauni norima reza ir tikslumas geras

tadusia

Jau sakiau, tavo geriausias variantas butu visai geras jei statistika vedi. Kazkas panasaus i - 100 km (daug stovejau kamsciuose) - 15 litru, 100 km (salciai, miestas) - 13, 100 km (uzmiestis, vaziavau pasikroves) -7... Nes kitaip 100 km ne atstumas, kad ka tai galima butu sprest apie kuro sanaudas.
Na bet kiekvienam savaip, kitam uztenka tikslumo kiek jam borto kompiuteris parodo:)

Saulius SSS

Ko gero toks matavimo būdas vienas iš tų,kurie turės pakankamai didelę procentinę paklaidą. Tokiam kuro kiekiui,kaip 7 litrai,nedapilti ar perpilti 200ml kuro,paklaida galima 400ml (mano pvz). Gaunasi apie 5% paklaida. O pilant 50litrų (pilną baką) ,nedapylus 200ml ar perpylus tuos pačius 200ml ,gaunasi minimali paklaida. Tai kuris matavimo būdas yra tikslesnis?
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

dasas

to tadiusia:
del vedimo statistikos tai, kas nori tas gali vesti. Kadangi as nemegejas jos, tai, darau paparasciau. Paprasciausiai toki bandyma juk darau (jei is viso darau) tik su naujai isigytu a/m ir pasirenku vazineti 100 km marsruta, toki, kokiu iprastai vazineju (300 dienu per metus :), t. y. is namu i darba ir atgal, gal dar kur nors ir viskas. tokiu budu gauni iprasta ,,darbini,, rodikli. Na bet kas nori statistikos ir turi laiko, tas gali ,,zaisti,, su statistika

to Sauliussss:
del nedapylimo ar perpylimo 200 g, tai gal tu ir teisus, sunku butu atmesti tavo teiginius, bet ir priimti sunkoka, nes gal ir neprarasi tu gramu...
todel ir sakau, kad reikia sugrizti i ta pacia kolonele kur pyleisi ir su tuo paciu pistoletu (beje ji ikisti taip pat tiek kiek ir pirma karta) bandyti piltis. Taip isvengti tos ,,gramines,, paklaidos

gi del pilno bako prisipypimo ir isvazinejimo, tai cia irgi   paklaida gaunasi, nors jei is karto po uzsidegimo lemputes prisipildai vel pilna gal ir tikslesnis matavimas gaunasi

bet kokiu atveju, kaip jau minejau, man priimtinesnis mano, o kiekvienas pasirinks savo varianta

Bemsas

Tiksliausia apskaicioti taip:
Vazioji i degaline ir pripili pilna baka, pilti reikia tol, kol pradeda matytis kuras. Nunulinam odometra ir vaziojam. Po xxx km uzvazioji i degaline ir vel pripili pilna baka. Tada paprastai ir tiksliai suskaicioji sanaudas.

MindaugasB

Paantrinsiu Bemsui, nes pats darau taip pat.

Papildomai dar pradejau vesti apskaita i www.spritmonitor.de puslapi. Pirma karta reikia pilna baka uzsipilti, o poto vedi duomenis ir tiek. Tau jis sanaudas pats apskaiciuoja.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Saulius SSS

Aš irgi pilu pilną,kaip Bemsas rašė ir važiuoju iki kol užsidega geltona lemputė. Tada vėl į kolonkę. Jau keli metai taip darau tai vidurkis tikslus. Buvau,kaip Mindaugas pradėjęs pildyti tam puslapyje,bet po poros pylimų apleidau šitą reikalą.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

katana7

Aš irgi pritariu Bemso metodikai, viena iš tiksliausių.

JeMasLT

Bet kaip jūs gaunad RAV4.2 tokias mazas (salyginai) sąnaudas.
Pas jei mieste pas man apie 10 jei ne daugiau laikosi..
Jei kur užmiesti tai numušu bendrą vidurkį. Paskutiniu baku ~8.5l/100km padariau.

Ivo9

Jei po miestą maliesi ir stovi kamščiuose rytais vakarais po gerą pusvalandį, tai skaitau normalios sąnaudos kaip Toyotai... Aš irgi buvau puolęs į paniką, kai su C Verso mieste sudegindavau 9-10l esant neigiamai temperatūrai...Aišku, pas mane dar su DPF, kuris dažnai valosi ir naudoja papildomai kuro. Bet kadangi trasoje naudoja 6,3-6,5l, tai nusiraminau...

Donis7

10 l/100km mieste ir dar žiemą, tai tikrai normalu. O ir vidurkis pas tave visai geras, jei jis realus, o ne pagal kompą. Nepamiršk, kad sunkvežimį vairuoji, kurio abu tiltai sukasi. ;)

JeMasLT

Hmmm.. Nu jei taip žmonės šneka gal ir nieko :) Žiūrėsim kas vasara bus.

Sprit monitoriui realios, masinos kompo parametru nematau, nes mage originali isimta.

ech

Sveiki,

norejau guostis del dideliu kuro sanaudu bet,

2004 rav4 2, 85kw.  rida 133000km.

nuvaziavau 2000km. sanaudos tik nupirkus buvo vidutines 9 ltr. 40%miestas(vilnius (10l/100km)), 50%uzmiestis(7,5l100km (greitis 90-110)), 10%(12l/100km) miskais. sanaudas padalinau kaip man atrode.

savaitgali pasikeiciau filtrs, tepalus, pagazavau per purvynus ir pakrapsciau EGR (issisukau ir su atsuktuvu patikrinau ar neuzstriges, vaiksciojo lengvai tai net neploviau isukau atgal). nzn kas nutiko, bet po viso sito nuvaziavus 150 km uzmiesti, greitis  90-100 sanaudas rode 5,9l/100km.(kitus 2 kart toki pat atstuma vaziavus rode 7,5l/100km) kuro buvau pripyles kiek lido  tai nukrito rodykleiki vos zemiau, pilno bako padala, o pries tai per puse padalos.

Dziugu, kad tokie parodymai, bet gal jus zinot kas galejo taip itakot?