D4D Juodi dumai , traukos dingimas MAF IR EGR VALYMAS.

Pradėjo belito77, Rugsėjis 19, 2009, 11:34:10 AM

« ankstesnis - sekantis »

pumis

sveiki turiu beda su toyota avensis 2003 dyzeliu 2 litru dingo trauka uzsipylus kuro is koloneles neste oil.nors joje pilu visa laik bet va pirmas kartas kad dingo trauka jokie cekai neuzsidege.padare diagnostika viskas veikia puikiai bet netraukia apsukos kyla iki5000 bet netraukia tik begejas kaip kox traktorius is leta labai kas gali but kur ieskot galu?patikrino tirbina viskas ciki.jokiu dumu nemeta nieko variklis dirba grazei kaip laikrodukas.
mano pamastymai:
1.gal uzsikimso kuro fltras bet jis pakeistas buvo mazdaug pries 6000km
2.gal kazka daro agr voztuvas
3.gal pameginti uzpilti kuro is statoil ir viskas bus ciki
ir laukiu jusu mamastymu ir patarimu

toyotad4d

redkon

Siūlau pradėti nuo kuro užpylimo iš kitos degalinės, po to (jeigu niekas nesikeičia) keisk kuro filtrą. Man panašiai buvo po kuro užsipylimo Nestėje, kadangi kuro filtrą buvau keitęs prieš ~ 5000 km, tai net minties ieškoti problemos filtre nebuvo. Problema paaiškėjo tik kai automobilis pradėjo trūkčioti ir užgesinėti dažnai, neradęs niekur priežasties pakeičiau seną filtrą pabandymui ir problema.....dingo. Taigi pasirodo ir 5000 km užtenka filtrui užsikimšti, nors ir Man'as buvo įdėtas.

pumis

Citata iš: redkon Įrašytas Rugsėjis 09, 2013, 22:50:20 PM
Siūlau pradėti nuo kuro užpylimo iš kitos degalinės, po to (jeigu niekas nesikeičia) keisk kuro filtrą. Man panašiai buvo po kuro užsipylimo Nestėje, kadangi kuro filtrą buvau keitęs prieš ~ 5000 km, tai net minties ieškoti problemos filtre nebuvo. Problema paaiškėjo tik kai automobilis pradėjo trūkčioti ir užgesinėti dažnai, neradęs niekur priežasties pakeičiau seną filtrą pabandymui ir problema.....dingo. Taigi pasirodo ir 5000 km užtenka filtrui užsikimšti, nors ir Man'as buvo įdėtas.
na pasa mane ne man'nas bet dar bisky uz ma'na naglesnis kad kazkaip atitinka orginalo sertifikatus.pavadinimo nepamenu bet kaina pamenu 120lt.na gal ir tavo tiesa tai va siandein varysiu kad patikrintu agr ir kuro filtra
beje meistriukas sake tipo bisky leidzia tepala per salnyka.
tai ka ziedam misios?

Modka

Citata iš: pumis Įrašytas Rugsėjis 09, 2013, 21:49:32 PM
sveiki turiu beda su toyota avensis 2003 dyzeliu 2 litru dingo trauka uzsipylus kuro is koloneles neste oil.nors joje pilu visa laik bet va pirmas kartas kad dingo trauka jokie cekai neuzsidege.padare diagnostika viskas veikia puikiai bet netraukia apsukos kyla iki5000 bet netraukia tik begejas kaip kox traktorius is leta labai kas gali but kur ieskot galu?patikrino tirbina viskas ciki.jokiu dumu nemeta nieko variklis dirba grazei kaip laikrodukas.
mano pamastymai:
1.gal uzsikimso kuro fltras bet jis pakeistas buvo mazdaug pries 6000km
2.gal kazka daro agr voztuvas
3.gal pameginti uzpilti kuro is statoil ir viskas bus ciki
ir laukiu jusu mamastymu ir patarimu
koks maksimalus greitis dabar? apie 100? blogai padare diagnostika nes jei visiskai netraukia negali viskas puikiai veikti. tipo jei netraukia tai ir turbina uzpucia gerai ir kuro slegis sukyla?
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

pumis

greity ji isvysto gera 180 eina bet letai begejas dabar kuro nepyliau yra gal 6 litrai traukia gan neblogai gal kuras levas buvo arba filtras uzsikises

nOnAmE

Ar padejo pakartotinis EGR valymas ? Pas mane ytariu ta pati problema.

Citata iš: dooonis Įrašytas Birželis 21, 2013, 13:09:16 PM
Aciu uz patarima, badysiu dar karta isvalyti, gal pades. :-\

pumis

nezinau as nieko nevaliau tiesiog pati pasitwarke kuro uzpylus statoile

MindaugasB

Megstu Statoilo kura :) ir kartais nezinau ar tiketi, kad kuras visose degalinese is tos pacios mazeikiu naftos vezamas...
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

nOnAmE

Pas mane kuras eina tik ish Statoil'o ir EGR'as neseniai buvo valytas bet ishlindo klaida P0400. Nuresetinau klaidas dabar vel vazhiuoja. Nezhinia kiek. Gal koks EGR vozhtuvo elektromagnetas strigineja.

W24hs

Sveiki, kolegos.  susidūriau su tokia problema. masina kai važiuoji trasoj atrodo kad dinginėja trauka. ir tuo metu kai nėra traukos koro sąnaudos išauga.  (skaičiau forume kad yra pas jus tokių problemų irgi) tai va o pvz mieste kai važiuoji ir spaudi apsukų iki 30000 rph tai viskas tvarkoj turbinos pagalba soka į priekį bet kai tik perlipa apsukos į didesnių apsukų pusę, trauka dingsta ir pridūsta.  prabėgus  masina 300k. dūmą meta kai užmini. uzkuriant irgi ismeta tokį pilkšvą bet dingsta kai apšyla auto. tepalui irgi apetitą turi. kuriant tai taip pasispjaudo, lyg nenorom tai darytų jokios lempelės neužsidega. įtarinėju katalizatorių, EGR, oro srauto matuoklę ir kuro filtrą. kokia Jūsų nuomonė apie tai?

Tiutis

Pas mane lygiai tas pats yra kaip jus rasote kolegos... Dabar nusipirkau kuro oro filtrus... pries juos keisdamas isimsiu egr voztuva ir nuvesiu kad ultra garsu isplautu... tada supurksiu egr kontaktus wd40. ir tik ant galo pakeisiu filtrus... jei nepades tada galimi variantai: Egr elektrine dalis, oro srauto matuokle gali strigineti, arba turbinos sklende taip pat gali strigineti. Purkstukai atkrenta kuriasi tiek salta tiek karsta gerai, jokios vibracijos nera kaip buna visa masina dreba jei uzlinkes nors vienas.

Tiutis

stjustas

Sveiki,

pas mane irgi problema su trauka. Paskutiniu metu pradėjo sunkiai įsibėgėti, stipriai sumažėjusi trauka. Tačiau pasiekus 1.8 - 2.0 K apsukas, jaučiasi toks kaip truktelėjimas, ir pradeda į priekį traukti normaliai. Virš 2 K apsukų važiuoja puikiai.

Jokių dūmų nematyt, pašalinių garsų negirdėt, kuriasi gerai. Kuro filtras keistas senokai - prieš 55 K, bet kažkokių nuolatinių trūkčiojimų nesijaučia. Oro filtras keistas prieš 13 K.  Jokios check lemputės nedega.

Kuro filtrą, aišku, pasikeisiu, bet įtariu, kad ne čia bėda. Gal kažkas su turbinos valdymu?
Toyota Avensis, 2005, 2.2L, diesel

geringas

Citata iš: W24hs Įrašytas Rugsėjis 18, 2013, 16:53:10 PM
Sveiki, kolegos.  susidūriau su tokia problema. masina kai važiuoji trasoj atrodo kad dinginėja trauka. ir tuo metu kai nėra traukos koro sąnaudos išauga.  (skaičiau forume kad yra pas jus tokių problemų irgi) tai va o pvz mieste kai važiuoji ir spaudi apsukų iki 30000 rph tai viskas tvarkoj turbinos pagalba soka į priekį bet kai tik perlipa apsukos į didesnių apsukų pusę, trauka dingsta ir pridūsta.  prabėgus  masina 300k. dūmą meta kai užmini. uzkuriant irgi ismeta tokį pilkšvą bet dingsta kai apšyla auto. tepalui irgi apetitą turi. kuriant tai taip pasispjaudo, lyg nenorom tai darytų jokios lempelės neužsidega. įtarinėju katalizatorių, EGR, oro srauto matuoklę ir kuro filtrą. kokia Jūsų nuomonė apie tai?

Man panašiai buvo su Opeliu 3.0 dyzelis - užsikuriant nueina juodas-pilkas dūmas, spaudžiant gazą buvo daug juodo dūmo, dingdavo trauka ir važiuojant trasoje jausdavosi trukčiojimas. Vienas klausimas, ar kuriasi gerai tiek šalta tiek pašilus?