D4D Juodi dumai , traukos dingimas MAF IR EGR VALYMAS.

Pradėjo belito77, Rugsėjis 19, 2009, 11:34:10 AM

« ankstesnis - sekantis »

audrius

Na benzininio variklio nesu mates, bet dyzelinime variklyje egr voztuvas randasi variklio virsuje prie oro filtro.t.y is preikio ziurint desineje puseje, jis valdomas vakumu todel nesunku ji vizualiai surast, kadangi detale atrodo grybo formos i kuri ateina vakumo slangute.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Grigarasas

Tai jeigu tas grybas valdo vakuma, tai jis uzsinest kaip ir negali, tai ka ten valo D-cat varikliu turetojai? Kazkokia nikeliuota metaline triuba, kuri yra variklio priekyje ir per kuria kaip suprantu eina gryztamosios dujos, tam kad auto butu ekologiskesnis. O D4D variklyje sita triuba kiek teko matyti eina variklio gale prie firewallo, ir priejimas prie jos tai nu i na...B)

audrius

ne grybas valdo vakuma o vakumu yra valdomas tas grybas. ty vakumo pagalba yra darinejamas egr voztuvas.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Grigarasas

Citataaudrius parašė:
ne grybas valdo vakuma o vakumu yra valdomas tas grybas. ty vakumo pagalba yra darinejamas egr voztuvas.

Tai reiskia kad nieko panasaus kaip D-CAT http://www.toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=106241
variklyje pas mane nera, ir valyti ten nera ka?

Kuzia

Prie tos pačios temos: pradarius tepalo įpylimo dangtelį užkurtam varikliui, kyla garai ( gal dūmai, bet balti). Čia normalu? Ar tai gali būti susiję su užsikišusiu EGR. Dūmų baisiai kaip ir nemeta.
Stabdžius sugalvojo bailiai...

Vilius Liutkevicius

Kai man taip karta buvo, tai subyrejo turbina. Kita karta uzlinko auksto kuro slegio reguliatorius ant kuro siurblio.

Grigarasas

Info apie poslinkius mano bedos beieskant. Buvau Tokviloje, patikrino prisijunge prie kompo, kaip ir tikejausi kompas jokiu klaidu nemeta. Viskas ok. Taciau juodi dumai verciasi. Meistriukas liepe pasikeisti filtrus ir tepalus. Savaitgali tai padariau, deja jokio efekto. Dumai kaip ruko taip ir ruksta. Pastebejau dar viena keista dalyka, ties 1,2t. rpm ir 1,8t.rpm girdisi toks astresnis variklio kalenimas, taciau perlipus mineta riba jis isnyksta. O to kalenimo metu ir matosi tie juodi dumai. Turit kas kokiu minciu?:(

Tuziukas

NNZ

egr turi, bet pas grigarasą kažkosk kitoks  principas įdėtas, ne buvo fotkę papostinęs. Na nežinau, bet pas '01 metų kai taip buvo, tai buvo su purkštuku bėda ir prie to pačio daugiau kuro valgė, plius trauka irgi didesnė buvo...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Tuziukas

CitataNNZ parašė:
egr turi, bet pas grigarasą kažkosk kitoks  principas įdėtas, ne buvo fotkę papostinęs. Na nežinau, bet pas '01 metų kai taip buvo, tai buvo su purkštuku bėda ir prie to pačio daugiau kuro valgė, plius trauka irgi didesnė buvo...

o kur ta egr rasti?

NNZ

čia d4d 2ltr. '00-'02 metai
. Pas '03 irgi toks pat eina tik po ranka dabar nėra tokių metų auto, kad nupaveiksluot

paspaudė ant nuotraukos, pamatysit geriau, nes kai čia įdedu, tai per didelis ištampymas gaunas...

upas

Papasakosiu savo atveji-siuo metu pasitrukciojimai 1600-2000 ribose,ziaurus dumas paspaudus gaza,variklis ,,astriai,, dirba-kruizo kontrole nepalaiko vienodo greicio ,snypstimas kai eina juodi dumai,daug ieskojau galvojau filtras,purkstukai amen,katalizas uzsikiso ir tt...,Sovli surado prakiurusia interkulerio zarna (kur po buferiu eina),dabar padarem uzsakyma,laukiu kol atves,laikinai uzsuko skyle su izoliacija,tai masina atsigavo,zinoma neilgam po 20km prapute vel :).Zarna gumine,bet kaina kaip auksines 50cm-250lt.

Grigarasas

CitataNNZ parašė:
čia d4d 2ltr. '00-'02 metai
. Pas '03 irgi toks pat eina tik po ranka dabar nėra tokių metų auto, kad nupaveiksluot

paspaudė ant nuotraukos, pamatysit geriau, nes kai čia įdedu, tai per didelis ištampymas gaunas...

Na pas mane kiek ziurejau tikrai ne toks vaizdas po kapotu, tad pasimeciau ir nezinau kur ieskoti to EGR voztuvo. kazkas panasau i gryba pas mane stovi iskart prie turbinos, bet as sakyciau kad tai yra westgate, o ne EGR voztuvas. Taip kad problema lieka, duma meta, gal netoki baisu kaip iki tepalu keitimo, taciau tikrai ne taip kaip turetu buti. Kas zino kur pigiau galima patikrinti purkstuku bukle, kazkaip pradedu juos itarineti?

NNZ

jo pas tave kakžkos kitoks mechanizmas, kažkur mačiau nuotrauką buai įdėjęs tik nerandu...

p.s. ką reiškia westgate?

Grigarasas

westagate - toks mechanizmas kuris valdo turbos uzputima, paprastai kad per daug neuzsipustu, slegio pagalba jis uzdaro arba atidaro kanala per kuri slegio perteklius iseina lauk. Na bent jau as taip suprantu ta jo veikimo principa. :p