D4D Juodi dumai , traukos dingimas MAF IR EGR VALYMAS.

Pradėjo belito77, Rugsėjis 19, 2009, 11:34:10 AM

« ankstesnis - sekantis »

saulius1966

Tiutis

Donatas27 - kodel neklausai protingu patarimu???  tau zmones sako is patirties tikrai gerus ir tikrus nemokamus patarimus... O tu klausai ale protingo elektriko mokamos paslaugos, kur net visai ne ten problema...  :think: Kazkaip itariau kad taip bus :) Greiciausiai Pas tave grybauja turbina... P.S beje pabandyk atjungt ir sena ir nauja egr ir pravaziuot ir skirtumo nebus :-]

Donatas27

Treji elektrikai junge kompiuterius, visiems mete egr klaida, juk pakeiciau naudota, viena diena vaziavo kaip nauja masina, gal nupirkau vos veikianti

Tiutis

nu blemba, tu paimk ji atjunk ir pravaziuok, jeigu istikruju egr beda tai su atjungtu egr vaziuosi kaip su nauja masina :)

furistas16

ot kompiuteriu vergai esat- ieskot slieku subinei!    pradek nuo paprastesnio dalyko- tokio kaip kuro filtro patikrinimas, nes jei pasikises kuro filtras lygiai tokiepat simptomai kaip aprasei- o kad kompas meto egr- tai dar nesako kad egr kaltas

Artūras Alytus

O manau verts ir scv patikrinti. Visi profai meistrai pataria pirmaisuia kuro siurblį, egr, purkstukus žiūrėti , bet nekalba apie scv. Manau scv turi būti pats pirmutis , nuo kurio reikia pardėti. Po daug sustojimų, degimo išjungimo-įjungimo, diagnsotikų, pasikeiti tieisog scv ir auto ledas.
http://www.baileysdiesel.com/on-highway/diagnosing-common-rail-diesel-faults-suction-control-valve/

furistas16

yra buve kad su tokiais simptomais susiduriau ir irgi ieskojau bedu su diagnostikos pagalba- tai suzinojau kad motorui jau paskutines dienos eina- na vienu zodziu pinigai ismesti i balagavosi- nes seno meistro paklausiau pasiziurejau filtra- tik jis buvo svarus- gavau patarima ieskot bedu kuro bake- paemimo vamzdelyje ir valio- kaskos smurgas prie paemimo vamzdelio prikibes, kol ramiau vaziuoju viskas gerai- duodi gazo ir jis uzsitraukia ant vamzdelio ir nebepaduoda kuro tiek kiek reikia. uzgesinus masina smurgas vel asilaisvina ir vel viskas gerai iki uzmynimo per gaza- pravalijau baka nuo brudu ir visos ligos baigesi!      nesakau kad tau butent tapati beda- tik noriu pasakyt kad buna daug paprastesniu bedu- kuriu mes nebemokam matyt- o iskart ieskom ju giliai ir ardom visa motora. ;)

Donatas27

bet man pakeitus kita egr bedos susitvarke dviem dienom, net nezinau...realiai pagalvojus nupirkau toki egr deveta kuris matyt irgi pasikises ar prie pabaigos, zodziu imsiu as ji vel lauk ir reiks svariai bandyt praplaut, nes kai plove mano ankstesni egr kaip supratau po kranu pakiso ir sako svarus jau...

kalava

Egr ne tik mechanine dalis gali uzsikist, bet dar ir elektronine, kuri valdo sklende
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

robercius

Sakykite, apsuku plaukiojimas nuo to priklauso, na tarkim kai stovi prie sviesaforo apsukos buna noramlios, jau prie kito sviesaforo apsukos buna sukile, atrodo kad buciau siek tiek gaza paspaudes, po kiek laiko vel viskas susinormalizuoja, aisku ir trauka, spaudi gaza atrodo kad kokia fura tempiu, o tik pasiekiu tam tikra apsuku kieki jau kaip rauna atrodo kad nuo lenciugo kaszkas mane paleido  :-)  ir mano manymu kuro sanaudos pas mane gan didokos nes su 50litru 600km niekaip nenuvaziuoju o kiek skaitinejausi pas dauguma d4d universalas vidutiniskai 6-7 litrus ima. Ai tiesa, dariausi diagnostika, turba gerai pucia, problema buvo salenoide, nes jis buvo biski paluzes. Pritaikiau kitos Toytotos su mazesnes 1,4 kubaturos  salenoida (srote sake kad nesvarbu koks kubaturos solenoidas vis tiek tiks ir mano masinai) , kazkiek trauka gal ir pagereojo bet vis tiek buka ir plaukioja apsukos ir nei is sio nei is to trauka atsirandanti ir dingstanti  :think:

kalava

Citata iš: robercius Įrašytas Sausis 13, 2015, 11:36:52 AM
Sakykite, apsuku plaukiojimas nuo to priklauso, na tarkim kai stovi prie sviesaforo apsukos buna noramlios, jau prie kito sviesaforo apsukos buna sukile, atrodo kad buciau siek tiek gaza paspaudes, po kiek laiko vel viskas susinormalizuoja, aisku ir trauka, spaudi gaza atrodo kad kokia fura tempiu, o tik pasiekiu tam tikra apsuku kieki jau kaip rauna atrodo kad nuo lenciugo kaszkas mane paleido  :-)  ir mano manymu kuro sanaudos pas mane gan didokos nes su 50litru 600km niekaip nenuvaziuoju o kiek skaitinejausi pas dauguma d4d universalas vidutiniskai 6-7 litrus ima. Ai tiesa, dariausi diagnostika, turba gerai pucia, problema buvo salenoide, nes jis buvo biski paluzes. Pritaikiau kitos Toytotos su mazesnes 1,4 kubaturos  salenoida (srote sake kad nesvarbu koks kubaturos solenoidas vis tiek tiks ir mano masinai) , kazkiek trauka gal ir pagereojo bet vis tiek buka ir plaukioja apsukos ir nei is sio nei is to trauka atsirandanti ir dingstanti  :think:

apsukos "sokineja" aukstyn zemyn sekunciu intervale ar stovi kaip ikaltos ties 1200 rpm?
ar svyruoja ties 800 rpm padala?
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

robercius

Kartais stovi kaip ikaltos, o dazniausiai jos pakyla nuo 800 iki 2000rpm, na toks jausmas kad stovedamas ant laisvu buciau siek tiek gaza paspaudes, na apsukas sukeles.

katana7

Citata iš: robercius Įrašytas Sausis 13, 2015, 16:39:03 PM
Kartais stovi kaip ikaltos, o dazniausiai jos pakyla nuo 800 iki 2000rpm, na toks jausmas kad stovedamas ant laisvu buciau siek tiek gaza paspaudes, na apsukas sukeles.
Kažkas yra ne taip, tikrai apsukos neturi šokinėti nuo 800 iki 2000 aps/min.

Saulius SSS

Ar tikrai norėjai parašyti 2000 rpm, o ne 1200 rpm ?
Jei nuo 800 iki 1200- tai viskas tvarkoj. Bet jei 2000-tai nenormalu.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

robercius

Na va uzsikuriau auto apsukos buvo 800, pavaziavau apie 5km sustojau prie sankryzos apsukos sukilo iki 2000, salia net vairuotojas kitas paziurejo ko cia as gaza uzspaudes, gal galvojo kad draguoti noriu  :-] dar siek tiek km pravazeves sustojau ant laisvu apsukos nukrito iki 800. Tokia anomalija man nutinka kasdien, kartais apsukos sukyla iki 1200 kita kart iki1600 o max uzkyla iki 2000 beveik jau pripratau prie to, bet kai teko su tokiu paciu avensis verso pralekt, tai pagalvojau kad pas mane gal 0.9 motoras ydetas  :-]