D4D Juodi dumai , traukos dingimas MAF IR EGR VALYMAS.

Pradėjo belito77, Rugsėjis 19, 2009, 11:34:10 AM

« ankstesnis - sekantis »

egiosa

Priėjimas nuimti EGR nekoks, raktų aišku reik turėt. Man tai meistras į aparatą kažkokį įmetė ir pavirino. Vanduo juodas buvo.

Modka

CitataGrigarasas parašė:
Info is patirties del EGR voztuvo. Kadangi pas mane meta juoda duma uzmynus tapke, o diagnostika jokios klaidos nerodo, maniau kad bedos su EGR. Deja, issilupau as ji siaip taip, buvo truputi suodziu bet tikrai ne tiek kad trukdytu jam atlikti savo darba. Isvaliau sudejau atgal, jokio efekto. Dumai taip pat sekmingai pasirodo numynus tapke. Taip kad EGR ne visada reiskai juodus dumus. :| iskosime priezasciu toliau.
Na cia galima gincytis gali buti pats motoras egr stringa todel valymas ne prie ko. O duminti gali nuo daugybes priezasciu. Diagnostika nera tik klaidu nustatymas ypac toyotai. Reikia ziureti parametrus ivairiu davikliu. Jei reikes kreipkis padesiu. Patikrinsiu purkstuku darba, egr, oro srauto matuokle, common rail siurbly, ir kitus daviklius. Gali i AZ arba 860006229
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

mantootiss

Sveiki, ir man atsirado keistu problemu su juodu dumu kai trinkteliu per tapke. Pries pora menesiu pirkau masina, pas mane Corolla 04m. D4D 85kw. Nusipirkus jokiu dumeliu buvo nei ant laisvu, nei uzdavus apsuku, tik kvepedavo ir viskas:)) Pavazinejau siek tiek ir nusprendziau,kad reik servisa darytis, tai pasikeisciau tepalus ( pirkau maximoj akcijos metu Castrol 5w40 EDGE TURBO DIESEL, kaina tikrai didele kaip tepalams), filtrus visus pirkau japoniskus, normaliu firmu.. nu ir po viso pakeitimo pravaziavus apie 500 km, truputi paspaudus pucia stipriai juoda duoma.. ar gali tepaluose kalte but? kur problemos ieskot? Tiesa, keiciausi viska pats, ir keiciant kuro filtra tai reikejo turbinos slanga nuimt, tai teko pamatyt pacia turbina, grazi grazi, jokiu suodziu..

Tuziukas

Citatamantootiss parašė:
Sveiki, ir man atsirado keistu problemu su juodu dumu kai trinkteliu per tapke. Pries pora menesiu pirkau masina, pas mane Corolla 04m. D4D 85kw. Nusipirkus jokiu dumeliu buvo nei ant laisvu, nei uzdavus apsuku, tik kvepedavo ir viskas:)) Pavazinejau siek tiek ir nusprendziau,kad reik servisa darytis, tai pasikeisciau tepalus ( pirkau maximoj akcijos metu Castrol 5w40 EDGE TURBO DIESEL, kaina tikrai didele kaip tepalams), filtrus visus pirkau japoniskus, normaliu firmu.. nu ir po viso pakeitimo pravaziavus apie 500 km, truputi paspaudus pucia stipriai juoda duoma.. ar gali tepaluose kalte but? kur problemos ieskot? Tiesa, keiciausi viska pats, ir keiciant kuro filtra tai reikejo turbinos slanga nuimt, tai teko pamatyt pacia turbina, grazi grazi, jokiu suodziu..

nemanau jog del tepalu, as tuos pacius maximoj pirkau keiciausi, jokiu bedu. Gal irgi kazkas su egr tau? as ir dabar planuoju ten jy krapstyti, nes visokiu niuansu yra..

Tuziukas

Citataegiosa parašė:
Priėjimas nuimti EGR nekoks, raktų aišku reik turėt. Man tai meistras į aparatą kažkokį įmetė ir pavirino. Vanduo juodas buvo.

na ir ka pajutai pagerejimo atzvilgiu po siu plovimu?

egiosa

Pagerėjo ?  Per lengvai pasakyta. Visi simptomai, dūmai ir. traukos sumažėjimas, dingo, kaip į vandenį. Neslėpsiu, buvau biski per.........ikes, kai dūmą varydavo ir netraukdavo. Bet po plovimo - ate visoms ligoms.

NNZ

to matootiss, jei atjunginėjai šlangą pasižiūrėk ar gerai pirtvirtinta ir kai patikrinsi vieną galą patikrink ar kitas nepatrauktas ar neatsilaisvinęs... Ir tepalų lygis koks, gal netyčia perdidelis...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

mantootiss

Pradejau ir as apie ta EGR ziurinetis del tu dumu juodu metimo, tik noriu pasitikslint kur jis? Tai va ikeliu pora nuotraukeliu: 1. tai kuris ten tas EGR voztuvas, pazymejau rodyklemis, o 2a foto i turbina biski tepaliuko patekeja, suodziu nulis. Ar gali taip but, ar cia man ryja ta tepala?
http://img215.imageshack.us/i/55583678.jpg/
http://img852.imageshack.us/i/12892202.jpg/
Dekui uz nuomones.

DYLAS

NNZ tai tas grybas esantis taip vadinamas EGR kaip nors ardosi ar nelabai nes ziurejau kad ten niekas is jo neatsisuka ar ten eina ji kaip nors isvalyti ar cia tik naujasnems eina isvalyti
D4d 2001

Tuziukas

Citatamantootiss parašė:
Pradejau ir as apie ta EGR ziurinetis del tu dumu juodu metimo, tik noriu pasitikslint kur jis? Tai va ikeliu pora nuotraukeliu: 1. tai kuris ten tas EGR voztuvas, pazymejau rodyklemis, o 2a foto i turbina biski tepaliuko patekeja, suodziu nulis. Ar gali taip but, ar cia man ryja ta tepala?
http://img215.imageshack.us/i/55583678.jpg/
http://img852.imageshack.us/i/12892202.jpg/
Dekui uz nuomones.

tai kad nemanau kad ten egr, kiek zinau ten rankine dyzelio pompike foto1. Egr kur randasi as esu pakopines nuoroda, paieskok forume

NNZ

ten kuro filtras po ta pompike randas ir egr neten, o kad tik tiek tepal7 tai dar nieko...

mantootiss

Supratau, bet is principo tai neturetu but isvis ne biski tepalo ten, ne?

NNZ

tepalo kaip išvis kad nebūtų tai yra tik dar neišvažiavusiom auto iš gamyklos

HDPaulius

Sveiki,

Šiandien teko EGR išvalyti. Pakankamai greitai. Teko pavargti, bet visai neblogai. Pasirodo kur atidarinėja ir uždarinėja buvo įmesta "šaiba" pakankamai didelė ir karts nuo karto užstrigdavo, o elektrinis nesugebėdavo atidaryti ir vaikščioti paslankiau. Jeigu kam reikės, kur tikrai tas EGR randasi bandysim foto padaryti.

redkon

Sveiki,
HDPauliau,
Ką reiškia "šaiba", papasakok smulkiau. Kuo valei EGR'ą tik sausai mechaniškai, ar plovei kokiu skysčiu? Ar keitei tarpinę tarp EGR ir variklio korpuso, ar palikai tą pačią?