Padangos ant Aviko

Pradėjo Gintautaz, Spalis 11, 2009, 12:32:11 PM

« ankstesnis - sekantis »

Gintautaz

Sveiki,

dabar kaip tik susidomėjau padangų pirkimu. Manau daug kam aktualu.

Įdomu kuo "pakaustot" savo eikliuosius žirgus :) kitaip, sakant kokias padangas naudojat ant savo Avikų.

Pas mane Avensis 2001, D4D. dabar vasarines Continental .... (tiliau nepamenu) 195x60 R15. Þieminių dar neturiu...

Þiemai pažįstamas pataria pirkti siauresnes. Galvojau 185x60 R15, bet turguje paklausęs gavau atsakymą ,kad reikia žiūrėti į 185x65 R15, atseit labiausiai atitinka gamintojo rekomenduojama 195x60 R15.

Patikrinus su skaičiuole, skirtumas +1.06 proc., o pasirinkus 185x60 R15 - skirtumas -1.95 proc.
Avensis, 2.0 D4D 81 kW, 2001, universalas

gonzikas

185x65 R15 geriausiai tiktu. As naudoju 195x60 R15 tiek vasarai, tiek ziemai ir nesiskundziu. '01 metai D4D.
Mokyis niekada nevelu :)

Pretendent

Pasirinkau naujas nedygliuotas kryptines BFGoodrich G-Force winter
R15 185/65, teko girdeti neblogu atsiliepimu, o ir kaina buvo paderinta labia nebloga.
Gal kas apie "BFGoordrich" gali ka placiau papasakoti?
Zinau, kad gamintojas ir technologija gimininga Michelinui.

mind

Aš irgi naudoju 195x60 R15 tiek vasarai, tiek žiemai ir nesiskundžiu. Na ir kokios dabar pas mus žiemos?:) Sakyčiau žiemai geriausi ratai būtų, kad gerai išstumtų šlapią sniegą ir gerai stovėtų ant visokiu plikšalų. Snieguotos normalios žiemos pas mus senai jau nebuvo.:D
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Smac

As turiu Matador padangas ir ziemai ir vasarai, jau antri metai abi poras nesioju, nesiskundziu... Optimali kaina/kokybe... B)
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

singlas

Pas mane dar kol kas vasarines lieti 205/40ZR 17 84W:),bet ziemai pasikeisiu i skardinius 185/65 R15,nes ant lietu deti ziemines ir dar tokias placias baisoka:)

Gintautaz

Aš žiemai nusižiūrėjau Maloya Cresta 220 pirkti. Manau pagal kaina ir mūsų klimatą turėtu tarnauti.

Henris

Blin kaip as pavyzdiu kas vazineja su r15, kai jeu didesnes tai ir kaina iskart i virsu. Pvz reik normaliu nedygliuotu 2 zieminiu padangu r16 205/55, pati pigiausia NAUJA nezinomiausios firmos 220lt nu naciort :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

NNZ

o tu ko tikėjais, kad tokia pat kaina už daugiau gumos, optimistas :D
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Homer

ziemai isigijau 195/65 R15, nes vaziuojant su vasarinem gamintojo rekomenduojamom 195/60 R15 labai skirdavosi spidometro ir gps greicio parodymai. vaziuojant 100km/h pagal spidometra, gps rodydavo ~93-94 km/h.

Gal kas atkreipet demesi ar jusu avensiu su rekomenduojamom padangom spidometro ir gps parodymai labai skiriasi?

karutis 01m. 2.0 D4D

Henris

Gps niekada netikek jis turi paklaida, jei apsimoves pagal auto gamintojo rekomenduojamas padangas reiskia tavo spidometro greitis tikslesnis nei gps. Kiek tekesu gps vazinet ir ne man vienam ir kitiem gps'as meluoja ant 4-7km/h. Speju, kad ne padangose esme, jei jos uzdetos pagal gamintoja.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

NNZ

tai va tikslesnė info tai yra GPS parodymai, nes jis ima tavo nuvažiuotą kelią pagal tai kaip tu judi plokštumoje, na vienu žodžiu GPS tikslesnis. Kodėl taip skiriasi nuo auto parodymų? Atsakau, atliktais bandymais ir tai yra oficialiai patvirtinta, jei auto važiuoja su rekomenduojamais padangų išmatavimas greitis, skirtinguose auto gamintuose yra skirtingas, bet kuo toliau nuo 90 km/h tuo labiau didėja paklaida. Važiuojant iki 90km/h rodo mažesnį greitį ~5km/h, virš 100km/h gali skirtis daugiau nei 10km/h. Tai padaryta saugumo sumetimais. Vistiek retas, kuris laikosi leistino greičio, tai ir tas greitis, kurieom tu važiuoji nęra tas kuris rodomas tavo prietaisų skydelyje. ;) + Galiu pasakyti, kad su mano auto rekomenduojamom padangom buvo vienoks skirtumas, kai užsidėjau kitas pagal, kurių paskaičiavimus greičio parodymai turėjo pakist ~1proc (pagal tas skaičiuokles) tai padidėjo ištikrųjų daugiau ir dabar jau panašus greitis tą ka rodo gps ir tas kur rodomas skydelyje. ;)

P.S. galit pasiskambinti į atstovybes ir pasakys ant kiek mažesni parodymai. Jei sakys, kad taip nėra tada tuos atstovus galit mest per bortą ir jų paslaugom nesinaudot, nes jie parodys supratimo lygį :D. Nes pačios kompanijos netgi turi nusistačiusios tuos nukrypimus

Gintautaz

CitataNNZ parašė:
tai va tikslesnė info tai yra GPS parodymai

Mano GPS irgi rodo mazesni greiti nei as vaziuoju. Spek kuruo as labioau tikiu GPS ar spidometru? :)  ar policijos radaru :)

Neirodysi policijai kad tavo greitis pagal GPS buvo leistinas .... jie turi sertifikuota iranga kuriai palydovai nerodiklis. Be to visa iranga turi paklaidas...

NNZ

pirmą kart girdžiu, kad GPS rodo mažiau nei auto spidometras... hmmm, negaliu komentuot tada :)

Gintautaz

CitataNNZ parašė:
pirmą kart girdžiu, kad GPS rodo mažiau nei auto spidometras... hmmm, negaliu komentuot tada :)

Galiu parasyti, kodel GPS nepasitikiu, citata:
"nepiknaudziaukit gps aparato rodmenimis, nes judant nuo stataus kalno arba i ji parodymai bus labai netikslus, t.y. zymiai mazesni uz realu greiti
"