RAV4 II 2.0 D4D 85kw nesijunginėja bėgiai

Pradėjo ank, Gegužė 12, 2015, 22:56:27 PM

« ankstesnis - sekantis »

ank

Sveiki,
Susidūriau su mechaninės pavarų dėžės problema. Netikėtai nustojo junginėtis bėgiai. Užgesinus automobilį bėgiai junginėjasi normaliai. Užvedus - negali įjungti nei vieno bėgio. Na labai per didelę jėgą grūdant įmanoma, bet manau po kelių tokių pajunginėjimų subirės visa dėžė. Beje bandant jungti nesigirdi jokio pašalinio garso kaip būtų tarkim ne iki galo išmynus sankabą.
Gal galite patarti kame problema? Pavarų dėžėj? Sankaboj? Vidinis sankabos cilindro nesandarumas?

Ačiū už patarimus.

robertas1993

Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

kajima

Butu sankaba , manau ir su isjungtu varikliu butu sunku ijungt.
Kulysa - irgi sunku pasakyt su uzgesintu irgi butu ne kazka

ank

Aš kaip įsivaizduoju, tai jeigu būtų sankabos diskas nusidėvėjęs, tai buksuotų sankaba. Bet mano supratimu tai neturėtų turėti įtakos bėgių junginėjimui. Pirmą kartą susiduriu su tokia nestandartine situacija. Negi niekam nieko panašaus nebuvo?

Sonixas

Citata iš: ank Įrašytas Gegužė 12, 2015, 22:56:27 PM
Sveiki,
Susidūriau su mechaninės pavarų dėžės problema. Netikėtai nustojo junginėtis bėgiai. Užgesinus automobilį bėgiai junginėjasi normaliai. Užvedus - negali įjungti nei vieno bėgio. Na labai per didelę jėgą grūdant įmanoma, bet manau po kelių tokių pajunginėjimų subirės visa dėžė. Beje bandant jungti nesigirdi jokio pašalinio garso kaip būtų tarkim ne iki galo išmynus sankabą.
Gal galite patarti kame problema? Pavarų dėžėj? Sankaboj? Vidinis sankabos cilindro nesandarumas?

sveikas toyotoj jokiu vidiniu sankabos cilindriuku nebuna viskas isorej.visu pirma pabandyk nuorint sankaba.gal cilindriukas pareidineja ir oro pagavo.kita problema ar pav.perjungimo svirtis nesibaladoja?ir ar tai staiga atsitiko?

Ačiū už patarimus.
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

skimis

ir pas mane tokia pat problema tik su avensiu I, tiesiog irgi važiuojant nustojo junginėtis bėgiai, ant užvesto variklio - visi bėgiai nesijungia, ant užgesinto - junginėjasi visi. Tai beliko užsivesti ant pirmo, jungt sankabą ir tada jau atsirado visi bėgiai... :) beje, po šių "procedūrų" perjunginėjnt į aukštesnes pavaras ir keliant apsukas girdėjosi šioks toks silpnas švokštimas nuo variklio pusės (bet jokio bildėjimo, vibracijų ar ūžimo), pavažiavus toliau tai lyg ir praėjo... daugiau kaip ir jokių požymių nepastebėjau, tai irgi nežinau ką įtart, cilindriuką, sankabą ar dėžę? noriu į patikimas rankas kam atiduot.... patarkit ;)

MAIKIS

Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

skimis

o kaip įvertint plaukiojantį smagratį, į ką kreipt dėmesį nuėmus? ar iš kart geriau keist sankabos komplektą su vienmasiu?

ank

Tik šiandien galiausiais sutvarkė problemą. Kaltas buvo smagratis. Čia plaukiojantis smagratis, kuris buvo kreivai užstrigęs ir todėl neatleisdavo pilnai sankabos disko. Sakyčiau viena brangiausių detalių visoje mašinoje. Originalus kainavo 540 eur. Kadangi pradžioj meistrai ne visai teisingai diagnozavo gedimą, tai dar ir sankabos komplektą pradžioje pakeitė. Žodžiu galutiniame rezultate visas remontas kainavo 900 eur  (wow) Net negalėjau susapnuoti, kad apturėjau gedimą už tokią sumą.
Šiaip jeigu nebūtų pradžioje pastatę naujos sankabos, tai būtų galima visą sankabos komplektą su vienmasiu smagračiu statyti. Būtų buvę gerokai pigiau. Aišku meistrai paskui bandė mane įtikinti, kad vienmasį dėti nepatartina, nes tada dėžei didesnis krūvis bus ir atsiranda tikimybė dėžę sulaužyti.

Bemsas

Kas per sudrankiai tvarke? Pakeite sankaba, o nemate kad smagratis uzstriges :D

skimis

o pas mane tai išvis įdomiai... buvo sankabos diskas parėjęs, tiksliau spyruoklės išlaksčiusios :) ir dar paaiškėjo, kad visgi vienmasis įdėtas buvo :D tai pakeitė visą komplektą su nauju vienmasiu smagračiu, nes tipo niekur nerado tik sankabos disko su diskatorium :E 
bet po pakeitimo man nepatinka bėgių jungimasis, vistiek kartais taip jaučiasi kad bėgio negaliu sklandžiai ištraukt (ypač kai taip ant greituju reikia, bėgius "sportiniu" rėžimu junginėt), lyg kažkas užlaikytų tą pavarų svirtį sekundės dalį.... ką manot? gal dėžė dar prisideda?

MAIKIS

Citata iš: ank Įrašytas Birželis 04, 2015, 23:27:27 PM
Tik šiandien galiausiais sutvarkė problemą. Kaltas buvo smagratis. Čia plaukiojantis smagratis, kuris buvo kreivai užstrigęs ir todėl neatleisdavo pilnai sankabos disko. Sakyčiau viena brangiausių detalių visoje mašinoje. Originalus kainavo 540 eur. Kadangi pradžioj meistrai ne visai teisingai diagnozavo gedimą, tai dar ir sankabos komplektą pradžioje pakeitė. Žodžiu galutiniame rezultate visas remontas kainavo 900 eur  (wow) Net negalėjau susapnuoti, kad apturėjau gedimą už tokią sumą.
Šiaip jeigu nebūtų pradžioje pastatę naujos sankabos, tai būtų galima visą sankabos komplektą su vienmasiu smagračiu statyti. Būtų buvę gerokai pigiau. Aišku meistrai paskui bandė mane įtikinti, kad vienmasį dėti nepatartina, nes tada dėžei didesnis krūvis bus ir atsiranda tikimybė dėžę sulaužyti.

oho
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt