tepalu keitimas*

Pradėjo vexx, Gruodis 06, 2009, 00:16:09 AM

« ankstesnis - sekantis »

HDPaulius

Taip visada aš žiūriu, tačiau viena pusė vienaip rodo, o kita kitaip. Visada tikrinu tik šaltą variklį.

fennix

Velnias, kaip sudetinga cia viskas... Atsilikau as baisiai nuo siuolaikines technikos... mano matuokle- paprastas skardinis strypelis... isjungi varikli, palauki 1 min istrauki- matai kiek yra, tiek viena puse tiek kita- vienodai rodo, ir nereikia ryto laukt...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

NNZ

nevažinėji su avensiu fennix dėl to ir atsilikai :D
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

HDPaulius

Malonu, kad pas tave fennix rodo vienodai abi pusės :)

horn

geriau ne minute palaukti, o kokias 5, kad po to netyčia tepaliuko neperpilti.
to oscar: kaune po servisus pavažinėju, jei nedaug pakrapšto irgi nieko neima ;) na, neskaitant didžiųjų servisų. pvz paskutinį kartą abs daviklį įdėjo už dyką, nors išimant visai nedaug sumokėjau, o užtruko, tai geriau patylėsiu kiek laiko, su mano priežiūra-tiek išimant, tiek įdedant.

joske5

Pas mane irgi parodymai tepalo ant matuokles kazkaip keistai ten. Tikrinu gal kokius 5 kartus tai viena tai kita puse kol susigaudau kiek ten to tepalo yra.
Žemės matavimų ekspertas
860342816

fennix

geriausia 2 menesius laukti, tada tikrai is visu pakrasciuku sulases i karteri... 85% turio turetu sugrizt per minute, tiek man uztenka nusistatyt ar tu tepalu ten dar yra :).... ne nenumaniau kad avensiai tokie sudetingi :D sorry uz ot... As 4 litriukus supilu, man norma :D perpilt nera kur :D

horn

fennix baik pilti žibalą į ugnį.
Paimam tavo pvz. Jei tepalo pas mane rodytų 85% po minutės, t.y. 3,4L vietoj 4L-kas ant matuoklės būtų 0,1L žemiau negu MIN padala ir nepalaukęs dapilciau 0,6L iki Full žymos, tai po 5 min rodytų 0,6L virš full žymos ;) Dabar prabėgus po paskutinio keitimo >17t.km ir apytiksliai tik 0,250L trūksta iki viršutinės žymos ;)

fennix

na atleiskit uz mano neismanyma, bet va siandien paemiau ir patestavau. Is ryto matuokle rode 60% normos tarp min ir max. Nuvaziaves i darba~ 15 km palaukiau 1 min, matuokle rode 50% tarp min ir max... Nezadu nei pildyt nei ka... tepalu norma ir man nemaiso... tas papildomas puslitrio trukumas iki max ribos... gi litras virs min...

joske5

Vakar Robidalyje pasikeiciau tepalus uz 20lt. Kemi prase 30lt ir galejo nebent penktadieni rast laisvu vietu.
Tepalus ir filtra turejau.
Žemės matavimų ekspertas
860342816

HDPaulius

Nenorėjau kurti naujos temos, vis dar gvildenu dėl tepalo matuoklės. Patikrinus šaltą variklį, paėmus matuoklę, nuvalius ir t.t, viena pusė rodo taip, kita dar kitaip, bet vis apačioje matuoklės žemiau negu MIN būna, toks tamsus susidaręs tepalo kontrastas, ryškiai matosi, gal ten tas tikrasis lygis tepalo, bet logiškai mąstant supilus 5.5ltr, dar pilti tiek, totali ne sąmonė, pradės per salnikus leisti. Lemputė pirmą kartą ilgai dega, vėliau kitus kartus iškart užgęsta.

Ačiū

fennix

Nu jei salnikai sudrozti tai leis, jei ne- slegio tai nera, pro kur ten turetu kibirais begt?

Miroslav

HDPauliau kiek zinau tai tepalo lygis matuojamas esant siltam varikliui :) pabandyk pasinaudoti mano patarimu ;) beje po variklio uzgesinimo reikia palaukt keles min, kad alyva nuteketu i karteri :)
T22

HDPaulius

Brangūs tautiečiai, dar kartelį pasikartosiu, TAIP IR DARAU KAIP JÛS SAKOTE!!!! bet rodo matuoklė iš vienos pusės vienaip apsukus, o iš kitos kitaip.

Gintautaz

CitataHDPaulius parašė:
Brangūs tautiečiai, dar kartelį pasikartosiu, TAIP IR DARAU KAIP JÛS SAKOTE!!!! bet rodo matuoklė iš vienos pusės vienaip apsukus, o iš kitos kitaip.

Retai tikrinu tepalą, nemuškit jei klystu... Jei neklystu, matuoklės vamzdukas nėra visai tiesus, statmenas tepalo lygiui.  Čia gal ir gaunasi šiokia tokia paklaida + ištraukiant gali šiektiek išsikreipti rezultatas.
Avensis, 2.0 D4D 81 kW, 2001, universalas