Uzvedimas ziema

Pradėjo laurynui, Gruodis 19, 2009, 12:59:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

jaunuolis

pas mane is po nakties niekaip neuzsikuria...uztraukia kaimynai ir po to pabyrbinus kokia 15 min nebera problemusu uzvedimu...bet jei auto vel pastovi saltyje 5-6 val tai vel besansu uzkurti...starteris suka bet negriebia ir viskas :( itariu pakaitinimo zvakes...akumas kokius 5 kartus pabandzius kurti nuseda...:( gal kas turiminciu kokiu? ar pagristai zvakes itariu? beje,auto avensis 2.0 TD...

fennix

O dyzelinas pas tave zieminis? zvakes taip pat gali patikrint :)
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

ruzikas

ejgu nors viena zvake bloga jau masina neuzsikurs tokiam salciui!

laurynui

Tai neisgirstu geru variklistu adresu kaune gal kas susiduret pradziai pabandysiu pakeist zvakes ar bent jau patikrint jas   ir pabandysiu ta kuro filtra patikrinti  
Nieko
Nera
Neimanomo

zibalas

Geriau netampyt ,nes gali buti blogos pasekmes.
gold

Henris

Pas mane prie -10 sunkiau kuriasi, po ilgesnio pastovejimo, bet jau akumas pavarges nes starteris sunkiai suka ir is kokio 3 prasisukimo griebia, atrodo pasikuria bet atleidi rakteli ir uzgesta. Po antro bandymo iskart gerai pasikuria. Bet speju, kad akumui arteja misios, nes iskarto suka sunkiai per salcius. O kad iskart nepasikuria speju nespeja i visus ciln drus pakaitinto kuro paduot. Zvakes ryte kaitinu 2 kartus. Tai va prie -12 uzsikuriu su vangiu starterio darbu, manau prie -20 butu amen. Bet pakeitus akuma turetu buti viskas ciki, nes starteri tiesiog greiciau suktu ir visi siurbliai sudirbtu greiciau. Tik va, tam kad isgyvent sia ziema su tuo akumu ir keisti tik ant sekancios ziemos iseinu, apie 12 val nakties parukyt ir uzkuriu masina, kad akumas pasikrautu nors 10 min. O kai kokie -5, tai nesivarginu, nes zinau, kad is ryto uzsikurius be didesniu pastangu.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

modeliuka

šiaip šiemet prie to staigaus šalčio D4D mašiniukas užsivedė iš antro karto starterį pasukus gal kokius 3-4 kartus.
man pernai prie -25 kūrėsi be problemų, bet vat nuvažiavus dalį kelio užgesdavau. tada galiausiai nusprendė, kad bus kuro bakas užsikišęs, nes kuras žieminis, filtrai pakeisti. pravalė baką, tai prie didžiausių šalčių paskui birbė puikiai. o jei iki standumo neužsipumpuoja dyzelio pompa, tai gal tikrai blogai priveržtas arba per kažkur gaudo orą.
Modeliuka

pauliusdd

Citataguners parašė:

Man labai idomu pasidare, kaip tada vaziuoja jusu dizeliai be auksto slegio kuro siurblio:D:D:D

Kaip ir visi raso, yra pirminis kuro siurblys, kuris randasi bake. Jis sukelia kuro slegi iki 1,5 baro. Ir yra antrinis auksto spaudimo siurblys, kuris stovi prie variklio ir sukelia slegį apie 1000 barų ir kurą paduoda į purkstukų magistralę.

Jei ant kuro filtro yra rankinė pompa, tai pirminio kuro siurblio bake nėra.
टोयोटा इस बल.

Andrelis

nesuprantu kaip pas jus 04 metu masinos nesikuria, pas mane 99m ir taip  visada, nepasant koks saltis pakaitinus viena karta is pirmo sukimo uzsikuria, kad tik neprisikalbeciau:) bet dar neteko motoriuku nusivilti;)

NNZ

CitataAndrelis parašė:
nesuprantu kaip pas jus 04 metu masinos nesikuria, pas mane 99m ir taip  visada, nepasant koks saltis pakaitinus viena karta is pirmo sukimo uzsikuria, kad tik neprisikalbeciau:) bet dar neteko motoriuku nusivilti;)

va todėl, kad taip ir yra, senesnės-geresnės ;) kaip ir mano '00 metų, 3 dienos stovėjo prie šalčių su rusišku kuru, ir užsivedė, ir 250km. pravažiavo, kol užsipyliau normalaus kuro prie -13 laipsnių, ir vis dar važiuoja ir kuriasi.

p.s. tik kažkaip OT gaunas...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

FUX

As siandien prikeliau savo, isnaudojau naujo akumo privalumus ir ilgai kankinau kol ji uzsivede :)
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

kaktusas

O, tai savaitę ir prastovėjo?
Aš vakar nevažiavau, tai šiandien jau 3 kart sukt reikėjo, bet vistiek dar puikiai viskas, buvau prastesnės nuomonės apie akumą :) O nuo rytojaus atšilimas :)

cu

mano d4d garaže stovi, tai po savaitės stovėjimo ir garažo temperatūros -5, užsivedė puikiai. tiesa, palikau nakčiai kieme, tai ryte baisiai spyriojosi :O

parašiau hdpauliui patarimą, parašysiu ir jumi.

pasitikrinam ar gerai generatorius krauna akumą su įjungtom šviesom ir pečiuku. jei taip, akumas gerai užkraunamas.

tada per šalčius įsėdę įkišam raktą, trumpam mirktelnam ilgom kad sužadinti akumuliatorių, ir nešildę prasukam 2-3 kartus sistemos nuorinimui ir tepalo slėgio užkėlimui. tada pašildom žvakes, laukiam 20sek, tada vėl šildom, vėl laukiam 20sek, ir su trečiu pašildymu ir laukimu sukam starterį kol sukasi ar neužgriebia. jei neužgriebia iš 4-5 vertimosi - turim užšalusį alsuoklį, tepalą, salerką filtre arba kokią kitą rimtesnę bėdą.
tiesa, šis patarimas galioja žmonėms, kurių mašinos iš ties sunkiai kuriasi. kiti, be problemų, gali nesivarginti skaityti ;)

FUX

Idomus patarimas,
as tai uzkuriau, bet kazkur kuras sustoja padirba padirba ir uzgesta ypac kai duoda gazu tada pakyla iki 3k rpm ir gesta, o poto isvis gesdavo tik uzvedus po kokiu 5s. Kaip NNZ sake jauciu bus kuro filtras :/
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

gsk

Citatacu parašė:
mano d4d garaže stovi, tai po savaitės stovėjimo ir garažo temperatūros -5, užsivedė puikiai. tiesa, palikau nakčiai kieme, tai ryte baisiai spyriojosi :O

parašiau hdpauliui patarimą, parašysiu ir jumi.

pasitikrinam ar gerai generatorius krauna akumą su įjungtom šviesom ir pečiuku. jei taip, akumas gerai užkraunamas.

tada per šalčius įsėdę įkišam raktą, trumpam mirktelnam ilgom kad sužadinti akumuliatorių, ir nešildę prasukam 2-3 kartus sistemos nuorinimui ir tepalo slėgio užkėlimui. tada pašildom žvakes, laukiam 20sek, tada vėl šildom, vėl laukiam 20sek, ir su trečiu pašildymu ir laukimu sukam starterį kol sukasi ar neužgriebia. jei neužgriebia iš 4-5 vertimosi - turim užšalusį alsuoklį, tepalą, salerką filtre arba kokią kitą rimtesnę bėdą.
tiesa, šis patarimas galioja žmonėms, kurių mašinos iš ties sunkiai kuriasi. kiti, be problemų, gali nesivarginti skaityti ;)
o nereikėjo kokio šokio su fakelu rankose aplink mašiną sušokti? :o
nepyk už sarkazmą, bet tokie patarimai tikrai primena burtus. net jei jie turi pagrindą :D