Uzvedimas ziema

Pradėjo laurynui, Gruodis 19, 2009, 12:59:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

Kesteliss

na yra dar vienas budas kaip paciam pasitikrinti zvakes. aisku reikia siek tiek patirties, t.y. paciam pamatyti kaip tai veikia kada zvake bloga. taigi reikalingas laidas ir nuemus zvekes pakaitinimo laida su tuo laidu, kuri prijungi prie akumo pliuso bandai svalniai prideti laida prie zvakes taip, kad kibirksciuotu. jei kibirksciuoja gerai, tai reiskia, kad zvake yra gera ir jai reikia sroves, todel ir kibirkciavimas neblogas, jei zvake bloga, kibirksciuoja vos vos, aisku jei mirusi nieko nedaro. Ce liaudies isradimas, bet  kiek kartu problemu turejau su kitomis masinomis tai gana patikima diagnostika su laideliu paciam :)
tel.868737941

Romas

Nutariau paeksperimentuoti, perskaičiau knygoje ,,Dyzeliniai varikliai japonišku automobiliu" kur parašyta kad varža kaitinimo žvakes sudaro 0.235 omo. Patikrinau pas sava Avensis D4D 01m. Visos žvakes parode 1.5 omo. Pasidarę įdomu, patikrinau pas NISSAN 2l. D. Kaitinimo žvakės parode tos pačius 1.5 omo. Geriausiai butu jos išsukti ir akivaizdžiai pažiūrėti kaip jos dega, bet nutariau to nedaryti, nes atsarginiu žvakių neturiu o išsukant žvakes gali būti kad kai kurios noręs pasilikti. Tai atidėsiu eksperimentą iki šiltu dienu.
P.S. jeigu tikrinti neišsukant žvakes tai reikę tikrinti per ampermetrą paduoti +12v ant žvakes ir pamatysi kokia įtampa rodo. Pagal Omo dėsni 12v padalinau iš 1.5 omo gavau 8A.

Saulius SSS

taip  Romas teisingai sako.As su elektra smarkiai nedraugauju,tik pazystu ja is matymo :D,bet maciau kaip klubietis GALLANT tikrino mano leisgyves zvakes,tai taip ir dare.o kibirkstis jos dar dave siokias tokias kaip rase Kesteliss.pridejus lempute ji tikrai sviestu.turbut jau koki 5 karta pasikartosiu:kas sezona keiciu zvakes ir masna su senu akumu KURIASI.zmona sake sunkiai suka ,bet is kart griebia.tai va,turiu 2 komplektus tipo geru zvakiu.ir lempute sviecia ir kibirksciuoja
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Memelis

Nu nezinau, man kas sezona keist zvakes kazkaip keistai atrodo. Tai kaip kiti tada vazineja ir po kelis metus ir nieko...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

arytis

Pakeitus 2 pakaitinimo žvakes pradėjo mesti klaidą, kad neveikia žvakės. Užsienio forumuose skaičiau, kad galimas daiktas, jog reikia kompą perprogramuot prie naujų žvakių. Ar kas nors esat susidūrę su panašia bėda?

Edvatronas

Gal nauja nekokybiska pasitaike? Arba is senuju uzlinko... nuresetink klaidas paziurek ar vel ismes.

Saulius SSS

CitataMemelis parašė:
Nu nezinau, man kas sezona keist zvakes kazkaip keistai atrodo. Tai kaip kiti tada vazineja ir po kelis metus ir nieko...
tai kad nepakeitus nesikuria jau prie mazo minuso.turi starteri sukti kaip smirgeli kol pagriebia.o pakeitus kuriasi is puses "abaroto".toks ir keistumas.ko jos nusprogsta nzn.zvakiu firma sako l.gera.neturetu per sezona numirti.tai dabar vieni kur pirkau sako po puses metu jei nebeveiks atnesk pakeisim.bet,kad jos visos pas mane kaip ir "veikia" tik nelabai :D:D:D.tai ka jie man pakeis.pradesi ieskot ligu tai nervu kainuos daugiau negu rudeni pasikeisti naujas.turbut daugiau nei vienam taip nera su zvakem.cia jau panasiai kai keiciu ziemai ratus tai po keliu savaiciu ir zvakes:D:D:D

NNZ

na jei kokias ngk dedi tai tada gali taip ir būti ;) už DENSO 2x pigesnės, tai ir laiko 2x trumpiau ;) O jei rimtai tada ieškok didesnių biedų, arba po pusę metų, tikrink, jei vėl blogos tai pakis pardavėjai ir taip kas pusę metų gal nemokamai ir keisies ;)
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Saulius SSS

jo lygtai ngk.o tai kiek denso kainuoja? kokios cia bedos :D kuriasi is puses abaroto su slabnu akumu argi reikia ko geriau?kiti net pavydi tokio kurimosi:D  prie -26 brukst ir kalena dizelukas :D

NNZ

tai gerai, kurias, o tai kodėl kas metus keiti? todėl kad netokios ilgaamžės, bet koks daiktas naujas geras, kad ir kinietiškas.

p.s. DENSO T22 avensis D4d apie 60lt/1vnt.

arytis

Tai kad NGK parduotuvej 68 Lt./1 vnt.

NNZ

nu tai pirk per ebay ;)

p.s. ar esat kas bandę champion uždegimo žvakes??

laurynui

Citatatom parašė:
nu va, pasiemiau is serviso masina. Tai tik patvirtino mano auksciau issakytas mintis... Nuvariau ir duriau pirstu i kuro filtra ir sakau - pakeiskit. Tar pasakiau, kad patikrintu pakaitinimo zvakes (kadangi, pasirodo, dar esu pakankamai naivus, tai nepasakiau KAIP patikrint. Na, ateiti zinosiu, kad reik pasakyt). Tai va, po 3 h galejau atsiimt masina. Kadangi pirstu buvo durta i kuro filtra, tai ji pakeite. Taciau su zvakem gavosi anekdotas. Klausiu jo ar patikrio zvakes, sako jo, patikrinom, geros jos. Klausiu kokia varza turi but gerose zvakese, atsakymas skambejo taip "zvakes geros". Klausiu vel, tai kokia varza, sako "nezinau". Na, as pagautas smalsumo teiraujuosi tai kaip tikrino, gal issuko ir vizualiai ziurejo, sako - ne, lempute pridejom ir patikrinom... Tai vos ant triju raidziu nepasiunciau, dar uz ta "darba" 40 Lt norejo paimt :@ Tai paskui diedas susigedo, pradejo aiskint, kad taip tikrint gal ir nera labai tiksu, bet galima kaza sprest is lemputes sviesumo (suprask liumenus jie gaudo), taciau JIS MANO, kad zvekes TURETU BUT geros... Po sio pokalbio sumokejau suma, kuri turetu but mokama uz kuro filtro keitima ir ji pati. Taigi, komentaru daug nereikai... Vilniaus autoservisuose karaliauja visagale lempute :)

Ir ne tik vilniaus  O ( rimti dyzelistai ) KAUNE    .   As ju klausiu  nuo ko problema atsitiko jie man sako buna taip atsitinka as sakau kokios priezastys ka daryt kad taip neatsitiktu jie nieko     mes duodam garantija pusei metu ?   as jau susinervines sakau ble o kas po puses metu jie sako na mes nezinom  :@  taip ir nezinau tiksliai kas buvo man buvo uzkirte purkstuku atgaliniai vostuveliai bet priezastis slypi kazkur anapus
Nieko
Nera
Neimanomo

Henris

Apie denso zvakes net nezinojau, nes man autodata rode tik du gamintojus ngk ir bosch. Teko pasikeisti, nes viena nedribo, keiciau visas. Bosch vnt kaina 49Lt, beje ant dezutes buvo parasyta made in Japan :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

kisa

ryte vos uzsikuriau su visais klaksejimais tai nuvariau patikrino zvakes pakaitinimo ats. geros pasake jeskok problemos starteri arba kompresijoj dabar nezinau no ko pradeti  patarki  kur rasti meistrus  kur ko ieskoti