pritemsta lempos... normalu?

Pradėjo barzda, Gruodis 23, 2009, 22:02:20 PM

« ankstesnis - sekantis »

barzda

Sveiki, su šv. Kalėdom visus!!!
Pastebėjau, kad kai suveikia TRC arba ESP truputi pagelsta šviesos... ar čia taip turi būti? Ar koks generatoriaus diržas laisvas...ar tiek daug srovės šitos sistemos ima...?:o

mmersass

pas mane xenonai irgi pritemsta :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

dtinas

siandien ir pas savo avensi tai pastebejau :o, turbut taip turi buti... kas zino tiksliau?

barzda

šiandien labai palankios sąlygos ESP veikimo bandymam :D Smagus tas pypsejimas:)

TCL

Pas mane tas pats. Manau didesne aprova tenka todel ir prigesta biskuti.

barzda

negi blogai paskaičiuotas generatorius:(

cu

klausimas dėl generatoriaus. mažu angliukai, arba žiedai. reikia žiūrėti kiek srovės duoda max apkrovimu.

pas man nėra esp tad nepritemstaB)

aviko

Aš manau, kad tai yra normalu, nes įsijungus TRC variklio apsukos reguliuojamos automatiškai, o dėl generatoriaus tai nesinori tikėti, kad blogai paskaičiuotas, nes prie gamintojų parašytos ant generatoriaus srovės pvz. 45A galima pridėti dar 70% t. y. 45A generatorius gali įkrauti iki 76,5Ah akumuliatorių be nuostolių. Bent jau Audi ir VW i dyzelius standartiškai dedami 45A generatoriai, nors akumuliatoriai statomi iki 75Ah.
O generatoriaus krovimas tikrinamas ant laisvų apsukų ijungus trumpąsias šviesas ir pečiuką ant viduriuko. Įtampa turi būti 13,8-14,2V. Minimum 13,6V, max 14,4.
Jeigu mažesnė arba didesnė, vadinasi reikia ieškoti bėdų. Ir dar - akumuliatorius tarnaus 30% trumpiau.;)
Teorija - kai žinai, kaip viskas turi veikti,bet vis tiek neveikia.
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.

Edvatronas

Nemaisom skirtingu parametru :D 45A ir 75Ah yra siek tiek skirtingi parametrai... t.y. generas duodamas 45A per 1h atiduos 45Ah, per 2h 90Ah. Matematika paprasta... ;)

Ir viskas cia normalu... daugelis vazinejam miesto rezimu t.y. trumpi atstumai + ijungti papildomi el. prietaisai (sviesos, peciukai, valytuvai, galinio lango ir veidrodeliu sildymas ir t.t.) o stovint kamsciuose ant laisvu rpm generatorius krauna mazai...

Tokiu rezimu vazinejant akumuliatorius visada lieka nedakrautas... profilaktiskai reiktu akumuliatoriu pakrauti su pakroveju.

Ir dar 45A generas IMHO yra per mazai... net labai... pas mane corolloj 1.3 benzine generas buvo kazkas 60-70A jau nekalbant apie didesnio darbinio turio variklius juo labiau dyzelius...

aviko

CitataNemaisom skirtingu parametru smiley 45A ir 75Ah yra siek tiek skirtingi parametrai... t.y. generas duodamas 45A per 1h atiduos 45Ah, per 2h 90Ah. Matematika paprasta...
Tai todėl generatoriai ir žymimi ne Ah, o A, o tai ne Amperas, o generatoriaus tipas(A-Asinchroninis, P-Paralelinis ir S-Sinchroninis), todėl negalvokim, kad 45 Asinchroninio tipo generatorius per 1h gali atiduoti tik 45 Amperus srovės.
CitataTokiu rezimu vazinejant akumuliatorius visada lieka nedakrautas... profilaktiskai reiktu akumuliatoriu pakrauti su pakroveju.
Þiemą rekomenduojama papildomai pakrauti bent 1 kartą per 1,5 mėn.
Teorija - kai žinai, kaip viskas turi veikti,bet vis tiek neveikia.
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.

drwtsn

gal galite pasakyti koks gamintojo rekomenduojamas akumuliatorius į '04 D4D Avensi? Niekur nerandu :(

Aurimas

Nuvaziuok i toyota atstovybe ir nusipirk originala, nes tik jis ir yra rekomenduojamas, o del kainos, tai iki 50lt daugiau sumokesi nei pirkdamas turguj kazkoki padielka.