Turbinos ukimas atleidus gaza

Pradėjo sityR, Lapkritis 01, 2015, 16:45:14 PM

« ankstesnis - sekantis »

ToyotaClub

Pas mane taip pat kazkas kazkur ubauja. Apsukas pakelus dinksta, krentant vel atsiranda, o jei pataikai sukelti tam tikru apsuku intervale tai girdisi nuolatos. Bet cia sena jau istorija rasiau kazkur. Salone tik girdisi tas garsas. Bet vaziuoju ir nesuku galvos, gal kazkas kazkur vibruoja nesuprasi. O siaip patenkintas
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

MindaugasB

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Lapkritis 05, 2015, 22:01:57 PM
Pas mane taip pat kazkas kazkur ubauja. Apsukas pakelus dinksta, krentant vel atsiranda, o jei pataikai sukelti tam tikru apsuku intervale tai girdisi nuolatos. Bet cia sena jau istorija rasiau kazkur. Salone tik girdisi tas garsas. Bet vaziuoju ir nesuku galvos, gal kazkas kazkur vibruoja nesuprasi. O siaip patenkintas

Paziurejai duslintuvo silumines apsaugas?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

ToyotaClub

Mindaugai ziurejau, viskas tvarkoi, kur ta peleda tupi nesuprasi.

MindaugasB

O tai bandei laikyti ant tam tikru apsuku kai garsas girdisi ir kazkas po masina ziurejo kas kur vibruoja? Auto zinoma turejo buti ant keltuvo.
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

ToyotaClub

Bandziau bet be keltuvo, galva po dugnu kaisaliojom, vienas toks dalykas kad tas ukimas reguoja kaip dienines sviesas tarkim ijungiamos arba isjungiamos, panasiai kaip sujungi viska ir jauciama apkrova varikliui. Tai cia kazkas ir on, off garsas kinta. Kada as cia rasiau pavasari kad peledu ieskojau, tai ir dabar su jom draugauju:) o siaip neturiu kuom skustis

sityR

Atrodo beda daugeliui avensiu savininku, bet kazkaip neprieinam vieningos nuomones.
Simtomai aisku, paspaudus gazo ir atleidus, iskart girdimas ukimas tas, bet toks vaizdas, kad kazkas su kazkuo belisiesdamas sukasi... Sunku cia apudint :)
Reikes sian pabandyt ant laisvu paspaudinet gaza ir pazet.

nmeras

as manau kad turba ukia nuo apsuku, bet kai ukia laisvaja eiga tai nzn :)

ToyotaClub

Tikrinau ir turba, turba gera, nebuvo prie ko prikibti, nuimta slanga apsukas pakeliau, garsas kaip diena nuo nakties skiresi.

Pitonas

Jei jau apie ubavima, pas mane egras ubauja, galvojau, kad koks guolis knisa prota, nuvaziavau i servisa, priemimo meistras pasiklause. Sako, vaziuok ir nesuk galvos, ka ir darau.

sityR

Na aš išsiaiškinau kame bėda. Labai paprastai. Atjungus nuo turbos, kur į tą grybą įeina žarnelė, niekas neūkauja, viskas ok. Bet tada mašina neina, nes vakuumo nėra. Tik prijungus, girdisi pačioje turbinoje, kai atleidi gaza, kažkas užlagina ir ūžia. Kiek supratau, reikia keist visa turbą, nes ten ašelė tipo išsidėvėjusi ir t.t.
Pataisykit, jei klystu

sityR

Kreipiuosi pagalbos - patarimo :)
Tas ūkavimas atleidus gazą jau lenda per visus galus. Reikia tvarkytis. (H-) Šiaip auto traukia.
Gal yra forumiečių, kurie bandė plačiau pasidomėti dėl turbinos"ūkavimo" atleidus gazą? O gal kas tvarkėsi?
Dėl restauravimo, tai gal galima tvarkyti tik tą "grybą" ar reikia daryti visą turbos kapitalinį? Nes visą turbiną restauruoti spėsi bet kada, tik kad piniginė paplonės. :-{ Įdomu kiek kainuoja dėvėta turbina. :think:

P.S temos pavadinimą reikia pakeisti, nes gedimas ne toks kaip užvardinta tema :)

MindaugasB

Temaos pavadinima pakeiciau. Duosiu protinga patarima, kuri man dave kitas sumanus mechanikas. Del turbinos reikia vaziuoti i turbinu remonto centrus. Jie turi patirties, turi irangos, turi ziniu. Man tik atvirksciai yra ant merso, kad duodant gazo gerai, zviegia kazkas. Surado beda ir parode kur ismetiko koliko tarpine pradegusi. Keli servisai nerado, o jie priverstini slegi ten kazkaip padare ir iskart matosi. Na, jeigu vilniuje, tai turbobaltic yra rimta kontora. Savanoriu 174 berods toks adresas is atminties. Forumę turbo meistru nera.

sityR

Tai kitos išeities ir nebus. Reikia normalios turbinos meistro diagnostikos. Ryt skambinsiu i turbosystem, nes girdejau gerus atsiliepimus, bet jau is pastato, kuriame dirba, matosi, kad plėšikai :DD
Pagūglinsiu apie turbo baltic. Ačiū !
Po diagnostikos aprašysiu ką sakė :)

melrunas

Labai taiklus temos pavadinimas, pas mane ūkia nuo 2011 m. Kai pirkau savo avensi, is pradziu nesureiksminau to, bet pas turbinos meistra nuvaziavau, patikrino slegi, pasake vaziuoti, viskas tipo gerai, vaziuOju iki siandien, aisku erzina tas ūkimas, jauciuosi kaip koks pacanas, ismetimo vamzdi patobulines, bandziau nuo grybuko nuimti zarnele, ūkimas dingsta, sityR, pas mane tikrai ta pati beda, jei tai beda. idomu ka tau nustatys meistrai, t.y. Tavo auto turbai. Siaip nedingsta nei tepalai nei dar  kas. Idomu ar gali per tiek laiko neptogresuoti gedimas, vaziuoju nedaug , apie 15 k per metus, bet vistiek...

sityR

Taip, gedimas visiškai neprogresuoja. Nuo pirkimo pramyniau apie 50 tkst, per pora metų. Važiuota įvairiais režimais.
Iš pradžių, nekreipiau dėmesio, bet ištikrų jau užkniso. Bandysiu varyt turbos diagnostikai dar šiandien, jeigu spėsiu. Kaip telefonu šnekėjau, sakė gali būti, kad tas "grybas" blogai dirba. Sako ten spyruoklė yra, nu sako reikia klausyt. Klausiau ar keičiasi jie. Sako, jo, jeigu reikės pakeisim. Kažkas forume sake, kad nesikeičia... Duosiu žinių :)