Aušinimo skysčio temp. ir kita

Pradėjo Algirdasss, Vasaris 15, 2010, 14:27:15 PM

« ankstesnis - sekantis »

Algirdasss

Sveiki,

Prieš pora dienu iškrapščiau kiaulę taupyklę ir įsigijau Avensį 2005 2,0 D4D ... geras auto, patinka man jis. Tik va kaip naujas naudotojas turiu keletą klausimų senbuviams:
1. Jei normaliai veikia termostatas, kokią aušinimo skysčio temp turėtų rodyti prietaisų skydelyje. Þinyne nieko apie tai nerašo. Mano senesniuose auto jei skalė būdavo negraduota laipnsniais normali temp. būdavo jei rodyklė stovėdavo lygiai skalės viduryje. Pas maniškį dabar rodyklė yra kiek žemiau nei skalės vidurys ir aukščiau nekyla (panašiai kaip nupiešta žinyno iliustracijose). Gal aš čia be reikalo kabinėjuos?? Ar čia negerai kažkas.
2. Sankabos ir gazo pedalai linkę klibėti į šonus ir braškėti kai išmini. Autotojoje sakė kad įvorės išsidėvėjusios ir reikėtų keisti. Aišku smulkmena bet čia pas daugumą Avensių su pedalais taip? Maniškis nubėgęs 74K. Kaip ir linkęs tikėti nes pirkau iš atstovybės, yra popieriukai, salonas idealus. Su kitom auto tokiu bedu net iš tolo nebuvo.

Dekui už jūsų info.

drwtsn

skysčio temperatūra normali yra viena padala žemiau nei horizontali rodyklės padėtis. Dėl pedalų panašios bėdos ir pas mane su sankaba. Purkšti nieko nebandžiau ir net nežiūrėjau kas braška, bet kad pusnaujai mašinai taip, tai ir man buvo keista.

Henris

Temperatura normalu, sankabos pedalas pas mane girgzda, viena arta pataikiau su wd40 papurkst kur reikia tai metus negirgzdejo, da ba vel isminant girgzda, bet nebepataikau ant tos vietikes kur reikia, nes ranka uzkist sunku ir nieko matyt neina...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Algirdasss

Aisq ... del termostato ramu ... kaip ir veikia. Galvojau jau teks pakrapstyti pinigine dar karta :| . Tik dyzeliukas syla ilgiau. Darbine temp pasieka tik po nuvaziuotu kokiu 20km. Kiek skaiciau forume kitiem tas pats.

Kolege vazineja su Avensis Verso modeliu ~2002 metu. Sake pas avensius pakaba labai neatspari rudims. Kai jai pradejo zvanget, vare pas meistrus o tie nemazai rudziu ten aptiko. Kaip ten pas kitus yra su ta pakaba? Istikruju ji rudija ar cia tik vienetams taip pasiseka?

Beja dar toks klausimelis. Ties kokiom apsukom vidutiniskai mieste keiciat begi (tarkim kad kelias lygus)? Gal kas domejotes kokios rekomendacijos ar is patirties. Kad ir kuro daug nesrebtu ir kad varikli be reikalo nepurtyt. As pries tai vazinejau su benzu, tai ten kiek kiti skaiciai :)

arunaskeras

Salonas silti pradeda po kokiu 5 km o normaliai pasilus rodykle rodo viena padala zemiau vidurio po kiokio 15 km pavaras jungiu mazdaug kai apsukos 1.5 tuks. arba vos daugiau. O siaip tai reikia ziureti i kompa momentini kuro sunaudojima.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Henris

Jo as kol nuo benzo pripratau prie zyzelio su tais begiais...Per pirma mano vazinejimo menesi mieste, dar nebuvo salta, kuro sanaudos buvo apie 9.5l/100km. Del to, kad isibegedamas jungdvavau saiba netoli 3000rpm :) Nors tokia ziema kaip si saliarkos eda daug mieste 8-9l.
Cia jauciu del to, kad daugiau km prasuku su saltu varikliu (riebesni kuro misini paduoda)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Memelis

Pas mane apie puse metu gan ikyriai yra pradejes gergzti sankabos pedalas. Kazkada uzsukau i atsovybe paklaust. Tai pasake, kad cia nieko negali padaryt. Reikia keist sankabos cilindra kas apie 500 Lt kainuoja. Esa niekur ten nei papurksi ko, nei ka padarysi kad ta garsa nuimtu. Taip ir vazineju...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Algirdasss

Man tai sake, kad reikia keisti ivores kur tvirtinasi pedalas. Ivores naujos apie 16Lt tekainuoja, darbas ~90Lt (0.8h) nes reikia visa pedala issitraukt. Pati pedala kai paimi su ranka jis pakankamai laisvai kliba i sonus.
Autotojoje priemejas sake, kad patept nera ka ten, reik keist, meistras kazka uzsimine, kad patepe ... vnz po apsilankymo nebegirgzda kolkas, tai kentesiu ir as. Nors pedalo ismynimas nera toks "malonus" kaip kad pas mano buvuse Volvo 850 ... ta buvau nuvaraes apie 260k, bet pedalai buvo ledazz :) palyginus.

kaktusas

Ar kažkada kai gal tepalus keičiaus, užsiminiau, kad kažkiek girgžda, tai kažkur patepė, tam kartui padėjo, dabar vėl girdis, bet labiausiai kai dar duris atsidaręs išmini, bet šiaip nedidelė bėda :)

Memelis

Idomiai gaunasi. Vieni sako ivores, Solorina aiskina, kad visa cilindra reikia keist... Kuom tiketi?
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

NNZ

CitataMemelis parašė:
Idomiai gaunasi. Vieni sako ivores, Solorina aiskina, kad visa cilindra reikia keist... Kuom tiketi?

nu tikrai ne atstovybe tikėt ;)
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

dtinas

siendien buvau nulekes i Solorina. Mano avensy panasi beda su sankabos pedalu. Paprasius ivoriu, pasake ir parode ant kompo, kad tokiu nera, jei netenkina klibejimas, pirkti yra visas pedalo kompektas, kuris kainuoja tik beveik 900 lt.
Na bet atsilo oras, su pazystamu meistru eisiu ziureti to pedalo, kas ten kaip ir is kur...

Algirdasss

Nu nezinau ... nebent kad pas tave 2.2 motoras, ten gal kas kitaip. Pas mane 2.0 D4D 2005 metuku ... autotojoje sake ivores po ~10 lt kainuoja :) ... tik pakeitimas ju apie 80lt pas juos. Kolkas kenciu ir as ... idomu ar tas ivoriu pakeitimas duotu rezultata. Dabar turejau bedeliu su langu apipurskimu. Palauksiu kiek laiko, jei sita beda bus issisprendus ir nauju neislys, keisiu ivores ... jei pades, butinai duosiu zinot nes kaip matau panasu i Avensiu liga cia

giedrukas

ir pas mane sankaba girdzdejo, tai neapsikentes ilindau po pedalais, ten pie pacio pedalo pritvirtintas strypas kuris jungiasi su sankabos cilindru, abiejuose galuose isemus fiksus sis issiima, reikia tik uzmest tirsto tepalo ir ikisti ji atgal, bedos kaip nebuta, tik su vienu fiksu tas kur prie cilindro pazaist reikia, siulau be gero apsvietimo net nepradet

cu

kam jūs tuos pedalus norit keisti.
išminimo guolis cypia. bent jau mano I avensyje visas girgždėjimas baugėsi su keitimu ;)