reikia patarimo

Pradėjo vytautask, Vasaris 19, 2010, 19:47:29 PM

« ankstesnis - sekantis »

fennix

Taip. Mano variklis panasus i ta apie kuri kalbam. Masinos aerodinamika aisku siek tiek kitokia, bet tikrai taip, mieste valgo ~10-11, trasoj ziemos metu ~8, vasara ~7 nevirsijant 110 km/h... taciau vaziuojant ~150-160 deja ir trasoj srebia virs 10... Vaziavimo stilius gali koreguot sanaudas paprastai i didziaja puse  iki 30% mazdaug :) Kas rasoma zinyne, tai idealaus kelio, idealios masinos bukles, idealiu oro salygu, maziausio pasipriesinimo padangu, stabilaus pedalo prispaudimo teorija kuri siek tiek prasilenkia su praktiniais duomenimis.... ir senstant automobiliui dazniausiai vis labiau...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

horn

Fenix, kuo tas variklis panašus į tavo? 1AZ-FE ir 7A-FE ar jauti skirtumą? Pas avensį variklio blokas aliumininis, gilzės berods ketaus ir net po atnaujinimo (>2004m) srebia tepalus pravažiavę >100.000km be išimčių

AVENSIS D4D CHIP

Citatafennix parašė:
Taip. Mano variklis panasus i ta apie kuri kalbam. Masinos aerodinamika aisku siek tiek kitokia, bet tikrai taip, mieste valgo ~10-11, trasoj ziemos metu ~8, vasara ~7 nevirsijant 110 km/h... taciau vaziuojant ~150-160 deja ir trasoj srebia virs 10... Vaziavimo stilius gali koreguot sanaudas paprastai i didziaja puse  iki 30% mazdaug :) Kas rasoma zinyne, tai idealaus kelio, idealios masinos bukles, idealiu oro salygu, maziausio pasipriesinimo padangu, stabilaus pedalo prispaudimo teorija kuri siek tiek prasilenkia su praktiniais duomenimis.... ir senstant automobiliui dazniausiai vis labiau...
nu tu cia vel uzsvaigai,sulyginai pirsta su bib...:D:D:D

Memelis

Tai tu varyk i salona ir ziurek. Jei auto tik 2008 metu, tai jai dar ir gamykline garantija turetu galiot. Nebent del dauztumo ja nuimtu. Juk nieko neprarasi, jei pabandysi...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

fennix

Citatahorn parašė:
Fenix, kuo tas variklis panašus į tavo? 1AZ-FE ir 7A-FE ar jauti skirtumą? Pas avensį variklio blokas aliumininis, gilzės berods ketaus ir net po atnaujinimo (>2004m) srebia tepalus pravažiavę >100.000km be išimčių

mes kalbam apie avensi. Beje i ji buvo dedamas ir 7A-FE variklis. Jis mano subjektyvia nuomone labai panasus i maniski. Klubieciai, ar pas kuri avensyje tikrai yra 1AZ-FE variklis? O jei pas ka nors yra 1AZ-FSE, tai cia dar paklausiu, pas kuri is situ kubatura 1.8 litro? Pirmajam alaus pastatysiu. Jei kalbam apie tuos pacius dalykus, nesokam i akstumas, bus linksmiau.

CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
nu tu cia vel uzsvaigai,sulyginai pirsta su bib...:D:D:D

Dabar pakalbekim apie 2ZR-FAE Tai turbut tas variklis apie kuri tu turejai omeny. Jo skylutes 80.5 mm skersmens. o 7A-FE 81 mm. tiesa stumoklio vaiksciojimo ilgis didesnis per pora mm. Esminis skirtumas- gudresnis kuro ir oro padavimas prie aukstu apsuku kas leidzia isgauti didesne galia... Rezultatas 147 hp prie 6400 rpm 179 Nm prie 4000 rpm. Klausimas- kas vazineja tose ribose kad pasijustu skirtumas? Manoji traukia tik 115 hp prie 5600 bet 155 Nm jau prie 2800 rpm, kas yra mazdaug 100 km/h. Taigi maksimalus efektyvumas prie tipinio vaziavimo greicio. taigi jei abu startuotumem 5 pavara nuo 80 km/h, manau turiu realiu sansu 110 km/h pasiekt greiciau... Teorija lieka teorija, praktika rodo savo... valgo labai panasiai....

horn

fenix, į avensį II niekada nedėjo 7a-fe variklio... antras dalykas kur paminėjai 147ag, tai yra 2.0L variklis, o aš kur minėjau anksčiau pats suklydau, 1.8 avensio variklis 1ZZ-FE(buvau užrašęs 1az)-jis neturi diržo, statosi grandinė, didesnis suspaudimo laipsnis ir lengvo aliuminio lydinio blokas. Ir koks kam skirtumas per kiek tą 100km pasieki. Gi mašina ne tam perkama.

fennix

taip zinau kad nedejo. Del to ir neteigiau kad tas pats. Sakiau panasus. Turejau omeny kubatura, cilindru skaiciu ir dydi. Kalbejau apie kuro sanaudas. Nemanau kad jos skiriasi del to kad blokas aliuminis ar net titaninis butu. Suspaudimo laipsnis pas mane pakeltas. Buvo 9.5:1 dabar 12-13:1(Teoriskai 13, praktiskai sunku nustatyt).  O kad masina ne lenktynems, tai faktas. Del to ir sakiau kad realus kuro vartojimo skirtumas turi jaustis nuo 4000 rpm, o toj riboj mazai kas vazineja. Na tai kaip? Kuro sanaudos panasios ar ne?

Smac

Kuro sanaudu klausyma nagrinejam tam skirtoje temoje! Kitaip uzdarau tema. B)
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

fennix

Atleiskit uz OT, bet jei autorius savo temoj paklause apie kuro sanaudas, nematau nieko blogo i tai atsakyt. Tai manau geriau paprasta tiesiogi atsakyt ar visgi siusti ji toliau forumo skaityt?

Algirdasss

Girdejau kad toyotos 1.8 benzinai turejo gamykline problema su tepalu valgymu. Paieskok inete info. Rasi apie tai nemazai parasyta. Tik berods apie ~2006 buvo padarytos modifikacijos ir problemos lyg ir isprestos. Mano patirtis ieskant avensio (nusipirkau pries kelias savaites) ... jei rasdavau mazos ridos ir kainos avensi jis kaip taisikle budavo 1.8L benzinas ...

Smac

OFF
Citatafennix parašė:
Atleiskit uz OT, bet jei autorius savo temoj paklause apie kuro sanaudas, nematau nieko blogo i tai atsakyt. Tai manau geriau paprasta tiesiogi atsakyt ar visgi siusti ji toliau forumo skaityt?

Geriausia tiesiai cia atsakyti, nurodyti kur daugiau skaityti ir toliau diskutuoti apie pirmini temos klausyma. Bet kai atsakymai i antrini klausyma vel virsta diskusija apie ta pati dalyka, kuris yra jau placiai aptartas... tai manau ne geriausias atvejis.

I mano replika prasau neatsakyneti, nebent i zinutes. Teskit pradeta diskusija :)
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

mamadienis

sveiki, nenorejau kurti naujis temos, norejau pasiteirauti,nusipirkau toyota avensis 2007 11men  1,8 vvti sudeges visas priekis, tai namo klausimas butu toks ar skiriasi varikliai nuo pvz 2004 metu ar net dar senesnio 02, nes butu visai amagu kad tiktu kos generatorius ar starteris nuo 02 metu nes tokio av turiu daug daliu.Tai va gal kas zinot kas skiriasi ar kas tinka siems modeliams purkstukai babinos ir t.t nes is paziuros tai varikliai identiski. Beje pirciau plasmases pravodke ir daug ka is po kapoto tai jes kas turit ar zinot is kur gaut tai sakykit :) aciu uz jusu nuomone:)B)

mamadienis

arba gal dar kas zinot is kur gaut schema kas tixlai turi buti po kapotu (ta prasme plastmases ir ju issidestymas)

Memelis

As manau, kad tu nauja tema galetum sukurt "Fenikso prikelimas is pelenu"...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Edvatronas

Citatamamadienis parašė:
sveiki, nenorejau kurti naujis temos, norejau pasiteirauti,nusipirkau toyota avensis 2007 11men  1,8 vvti sudeges visas priekis, tai namo klausimas butu toks ar skiriasi varikliai nuo pvz 2004 metu ar net dar senesnio 02, nes butu visai amagu kad tiktu kos generatorius ar starteris nuo 02 metu nes tokio av turiu daug daliu.Tai va gal kas zinot kas skiriasi ar kas tinka siems modeliams purkstukai babinos ir t.t nes is paziuros tai varikliai identiski. Beje pirciau plasmases pravodke ir daug ka is po kapoto tai jes kas turit ar zinot is kur gaut tai sakykit :) aciu uz jusu nuomone:)B)
Genera ir pan manau gali vizualiai pasiziuret - toks pat ar ne, jei fiskes tinka, tvirtinimas, skyvas toks pat ir t.t.
Kas del purkstuku, babinos ir t.t. pasiimi VIN kodus abieju masinu eini i //www.japancats.ru ir lygini pvz vienos masinos babinos koda su kitos masinos babinos kodu. Kas del plastmasiu, tai gali irgi tam paciam japancats pasiziuret paveiksliukus, bet jie nelabai isvaizdus... matyt geriau pasigaut koki klubieti su tokiu pat avensiu pastatyt alaus ir pasifotkinti.