Borto kompiuteris

Pradėjo Edvensis, Lapkritis 04, 2016, 17:32:23 PM

« ankstesnis - sekantis »

Edvensis

Sveiki. Vakar įvyko tokia situacija,kurios nelinkėčiau niekam. Važiuoju sau ramiai,užsidegė degalu rezervo lemputė ir kompas rodo,kad dar galiu važiuoti apie 140km. Galvoju OK,sekančia diena nuvarysiu į savo mėgstama degalinė,užsipilsiu degalų ir rami galva. Tiksliai nepamenu,apytiksliai apie 30 km nuvažiavau,užgeso mašina ir kompas rodo ''Error''.Klausimai būtų tokie: čia man vieninteliam tokius stebuklus rodo kompiuteris? Kuro jutikli reikia keisti ar kaip? Ar jisai daug kainuoją? Ir ar išvis apsimoka vežti į autoservisą dėl tokio dalyko?
P.s Visokie pasisakymai ''netikėk kompais'' ''kompai meluoja'',iškart jums sakau: pasilikit šias nuomonės sau. Pasitikėjau šiuo kompų dėl to,nes teko vairuot tėvu 2004 metų Audi A4 ir degalų lemputė užsidegdavo tuomet,kai kompas rodydavo kažkur apie 150 km likuti ir tikrai nebūdavo tokių fokusu kaip man,jog mašina užgesta tuomet,kai kompas rodo ~120km likuti.

Bemsas

Nepasitikek kompu, kompas meluoja. Nelygink AUDI kompo su Toyota. Cia yra nesulyginami dalykai, nes Audi rodo zymiai tiksliau. Toyotoj uzsidege lempute - varai kuo greiciau i degaline.

Rolkis72

Nezinau kiek tiksliau,bet turejau WV Passat 1998 metu kompas gryba pjaudavo,vazinejau su tevuko Audi A6 2004 metu irgi grybavo,mano 2001 Avensis irgi gryba pjauna,pries pusmety buvo atvejis kai Avensio kompas rode,kad dar galiu vaziuoti 160 ar 180 dabar jau nepamenu,kai masina po keliu minuciu uzgeso,reikejo begti iki artimiausios degalines,kad ir mano valdiskas 5 Golfukas nesamones parodo,as jau senai sakiau,kad kompu tiketi neverta,kazkada vienas meistriukas sake,kad kompas,tai vaiku zaidimas,as irgi sakau,kad netikiu kompu,bet Avensio kompas isviso nesamones rodo,jau seniai ta pastebejau.

balticam

Pritariu Bemsui. Nereikia laukt kol lempute uzsidegs. Kompas nemaza paklaida daro-net Opel Corsa kompas rode daug daug tiksliau. Nieko taisyt neverta ir nereikia; kompas kiek suprantu ziuri pagal buvusio paskutinio bako uzpylimo isvazinejima ir jei buvo svelniai,ramiai vazineta - kompas pagal ji rodo ir kilometraza po uzpylimo. Paspausi tapke ir netilpsi i tuos rodmenis...
Tiesa, naujo Verso ( 2015metu) kompas tiksliai apskaiciuoja, net l/100km paklaida tik 0.1l ...

augisz

Geriausias kompas tai savo atmintis. Uzpylei pilna baka - pravaziavai nebijodamas paspaust retsykiais. Uzsidege degalu lempute - ziuri kiek kilometru pravaziuota. Viskas, daugiau jokiu kompu nereikia. Aisku buna ir taip, kad maziau kilometru sugebi iveikt su pilnu baku, bet vistiek atskaito taskas yra pakankamai tikslus ir aiskus.

Edvensis

Aišku. Žodžių išvados tokios: nepasitikėt kompais,nieko netaisyt ir naudot savo galvą kaip atminti. Jau dabar žinosiu,kad nereikia pasitikėti šituo velnio kompiuterių.Na bet ką jau padarysi,pirmasis automobilis,dar ne tiek daug žinau apie Toyota automobilius,nežinojau aš kad jisai taip nevaikiškai mane apgaus. Labai ačiū jums už apšvietimą! Žiauriai pagelbėjot! Sutaupėt man laiką ir pinigų!

bladas

Mano patirtis su  dyzeliu Toyota Verso 2013 m. , - užmiestyje kažkaip pastebėjau, kad pagal kompo parodymus degalų liko 15-kai km. Ramiai nuvažiavau iki degalinės apie 20 km.  Šiaip , neatsimenu, kurio iš mano eksploatuotų automobilių manuale buvo maždaug toks įrašas: "Užsidegus rezervo lemputei, nedelsiant prisipildykite degalų"...

Bacardis

Man buvo atvejis, kad uzsidege lempute iki degalines buvo 5 km ir nebedavaziavau. Cia CV 2003 m. Toks jausmas, kad ten rezervo isviso nerasta :) su audi su rezervu laisvai 80 km vaziuodavau.

augisz

Kai lempute uzsidega tai dar 50km drasiai nuvaziuoju.

Pamenu kai buvo skvalas vasara didelis Kaune, cia kur medzius ant namu varte ir pan. Isvazaivau i Moletu raj. su range 0. Kaip visada pries Karmelava uzsipilu, nes ten nauja Neste yra. Isukau i Neste ir dingo elektra visur iki pat Jonavos ir Jonavoje. Range 0, bakas kaip ir sauseja po biski, o dar kamsciai visur, nes su kitais vairuotojais traukem medzius nuo kelio per liuti, kad greiciau pravaziuot. Jonavoje BP neveikia, Lukoil pries Jonava irgi tamsu. Uz Jovanos priesais Achema irgi neveikia. Tada atgal i Jonava pasake vaziuot, kad gaaaalbut veiks ten centre kazkur, o as kai nevietinis tai ir nezinau kur ieskot net, tik pasake daug maz ten i kaire ten tiesiai ir ir t.t. Galu gale pasiekiau degaline, o ten tik tik atsiradus elektra buvo.

Moralas? Isvaziuot is namu turint bent 100km rezerva  :-] Sikna dege tuo metu, kad nestot kur po medziais kai aplink krenta jie  ff

Zaroliz

Šiaip kai lemputė užsidega, tai turėtų likti nemažiau 7-8 litrų

Išsiųsta naudojantis D6503 Tapatalk 4 Lt

Venza

Nezinau ar dabar tai galioja,bet visoms masinoms rezervas budavo apie 50 - 60 km.Mazdaug toks koloneliu tankis anksciau budavo.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Edvensis

Nežinau kaip čia kitiems,bet aš asmeniškai su uždegta lemputė nuvažiavau apie 26 km (Pradedant su uždegta lemputė nuvažiavau 6 km,užgesinau varikli,veliau po 3h užvedžiau varikli ir 20km nuvažiavau). Kiekvienom markėm skirtingai užsidega  tuos lemputės: vienem kai lieka  50-80 km,kitiem kai lieka 7l rezerve. Paskaičiavus man asmeniškai užsidegė lemputė,kai liko pravažiuot 26 km. Nežinau ar čia yra normalu :D

Awriuxx

Pas mane kiek dar galima nuvažiuoti nerodo ir nereikia. Žinau, kad galiu su pilnu baku nuvažiuoti apie 800 km ir man to pakanka. Stengiuosi niekada su degančiu rezervu nevažnėti ir nekyla bėdų. Dėl manęs gali iš vis nebūti jokių kompų, pasiskaičiuoju vidutines sąnaudas pats ir žinau kiek tiksliai kuro vartoja. Su degančiu rezervu daugiausiai važiavau 45 km, bet ir tai kuras dar neibaigė